Skip to main content

Αρμενία Απρίλιος-Ιουνίου 2017 από 695,00

Διάρκεια: 5 ημέρες
Αναχωρήσεις 2017: Κάθε Κυριακή 1/4-30/6

1η μέρα : Βραδινή πτήση με πολύ πρωινή άφιξη στο Ερεβάν (ή Γερεβάν)
Πολύ πρωινή απ’ ευθείας πτήση για Αρμενία με την Aegean. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

2η μέρα: Ξενάγηση πόλης
Μετά το πρωινό και έχοντας ξεκουραστεί αρκετά θα γίνει η ξενάγηση της «ροζ πόλης» εξαιτίας του χρώματος του πετρώματος που κατασκευάστηκε η πρωτεύουσα. Η πλατεία της Δημοκρατίας θα σας εντυπωσιάσει με τα περιμετρικά της ροζ κτίσματα & τους εμπορικούς της δρόμους, τα καφέ και τα εστιατόρια, ενώ το σπίτι της όπερας & μπαλέτου θα το συναντήσετε στη λογική ευθεία της πλατείας και θα σας χαλαρώσει με το φυσικό του διάκοσμο και τα καφέ του περιμετρικά της λίμνης. Πανοραμική θέα της πόλης θα απολαύσετε από τη νέα κατασκευή με σιντριβάνια …Ένα μνημείο που ανατέλλει από το κέντρο της πόλης μέχρι την κορυφή της. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο διασημότερο χειρογραφικό μουσείο του πλανήτη (Ματενανταράν) με μία τεράστια συλλογή από αρχαία χειρόγραφα από όλο τον κόσμο….ακόμα και των πρωτότυπων ευαγγελίων στην Αρμενική διάλεκτο. Θα συνεχίσετε για το συγκλονιστικό μνημείο και μουσείο γενοκτονίας και θα συγκινηθείτε ακόμα και από το πρωτότυπο βίντεο των δικών μας Μικρασιατικών καταστροφών. Η ημέρα θα κλείσει με την εντυπωσιακή ξενάγηση στο εργαστήριο παρασκευής μπράντι «Αραράτ», ενώ το δείπνο θα δοθεί σε παραδοσιακό εστιατόριο με ζωντανή μουσική.

3η ημέρα Ερεβάν – Γκαρνί - Γκεγάρντ – Λίμνη Σεβάν –Σεβανάβανκ - Ερεβάν
Πρωινή αναχώρηση για το χωρίο Γκαρνί, για να δείτε τον παγανιστικό ελληνο-ρωμαϊκό ναό(1ος αιώνας μ.χ.) και τα ερείπια της Ακρόπολης, χτισμένο σε μία βάση από βασάλτη, πάνω από το φαράγγι του ποταμού Αζάτ. Στο ίδιο σημείο θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τη μελωδία του παραδοσιακού οργάνου Ντουντούκ, που είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του Αρμένικου λαού με μουσική. Ακολουθεί μετάβαση στη περιοχή Κοταίκ της Αρμενίας που φιλοξενεί δύο Μ.Π.Κ. της Ουνέσκο, τη μονή και τα σπήλαια Γκεγάρντ, με την τέλεια ακουστική. Δυνατότητα για προαιρετική παρακολούθηση αρμένικης μεσαιωνικής μουσικής εντός του σπηλαίου. Η κατασκευή του ναού έγινε για να φιλοξενήσει την λόγχη που τρύπησε τον Χριστό κατά τη σταύρωσή του. Κατά τη διαδρομή θα σας δοθεί η ευκαιρία να φωτογραφήσετε το διάσημο όρος Αραράτ με τις πάντα χιονισμένες κορυφές του! Σε ένα από τα σπίτια της περιοχής, θα δοκιμάσετε την παρασκευή του τοπικού άρτου (λαβάς) σε φούρνο τονίρ (σκαμμένο στη γη) και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το παραδοσιακό φαστ φουντ με λαβάς & τυρί. Θα συνεχίσετε για μία μικρή κρουαζιέρα σε μία από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου, τη λίμνη Σεβάν, με τα καταγάλανα νερά και την υπέροχη θέα στα γύρω οροπέδια. Θα κάνετε μία μικρή επίσκεψη στη κοντινή μονή Σεβανάβανκ που ιδρύθηκε το 874 από τον Βασιλιά Ασχοτ τον 1ο και χρησιμοποιήθηκε ως μονή αλλά και ως τόπος εξορίας αρμένιων ευγενών. Θα επιστρέψετε στο κέντρο της πόλης, θα σας δοθεί χρόνος για ξεκούραση και δείπνο θα έχετε σε τοπικό εστιατόριο.

4η ημέρα Ερεβάν – Ετσμιατζίν – Μεγκεργιάν - Ερεβάν
Το πρωί θα επισκεφθείτε το πατριαρχείο της Αρμενίας Ετσμιατζίν και έδρα της Αποστολικής τους εκκλησίας και έτσι θα έχετε την ευκαιρία στο μουσείο του, να δείτε ένα μικρό μέρος της Κιβωτού του Νώε από το όρος Αραράτ, την ιερή λόγχη, το χέρι του Αγ. Στεφάνου και το πολύτιμο σκεύος με το ιερό μύρο που άλειψε η Παναγία τον Χριστό (και διατηρείτε ακόμα, λόγω τρόπου παρασκευής). Αν είστε τυχεροί θα δείτε τα κορίτσια με παραδοσιακές φορεσιές να προσκυνούν με κατάνυξη τα αγιάσματα. Ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο χαλιών Μεγκεργιάν, όπου θα μάθετε για τον παραδοσιακό τρόπο ύφανσης χαλιών. Ακολουθεί μία μικρή βόλτα στο τοπικό παζάρι και χρόνος ελεύθερος για αγορές σε αναμνηστικά και ξεκούραση. Το αποχαιρετιστήριο δείπνο θα δοθεί σε παραδοσιακό εστιατόριο.

5η μέρα: Πτήση επιστροφής
Λόγω της πρωινής μετάβασης, θα σας δοθεί πρωινό σε κουτί και θα μεταφερθείτε στο αεροδρόμιο για την σύντομη πτήση σας μέχρι την Αθήνα (διάρκεια 2.30’).

Κόστος από:
Δίκλινο: 695 €
Μονόκλινο: +150

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean
  • 3 νύχτες & ένα day use σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μεταφορές – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ημιδιατροφή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, εμπλουτισμένη ταξιδιωτική ασφάλεια + € 190

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Το πρόγραμμα έχει υπολογιστεί για το ελάχιστο συμμετοχής 4 ατόμων. Στη περίπτωση 2 μόνο συμμετοχών, υπάρχει επιβάρυνση 140 € κατ’ άτομο.
  • Στη περίπτωση επιλογής του ξενοδοχείου Marriott, υπάρχει επιβάρυνση € 200 το άτομο σε δίκλινο (σε ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων). Το πρόγραμμα εξυπηρετείται από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό!
  • Δυνατότητα επέκτασης και συνδυασμού προγράμματος με τη Γεωργία.