Skip to main content

Πανόραμα Ουζμπεκιστάν Απρίλιος-Οκτώβριος 2017 από 1100,00

Διάρκεια: 10 ημέρες
Αναχωρήσεις 2017: 8/4, 29/4, 12/5, 3/6, 17/6, 12/8, 26/8, 2/9, 9/9, 23/9, 7/10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!

1η μέρα: Αθήνα – Τασκένδη
Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για Τασκένδη. Βραδινή άφιξη στη Τασκένδη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση (δεν περιλαμβάνεται δείπνο).

2η μέρα: Τασκένδη
Μετά το πρωινό, ακολουθεί ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη της πλατείας της Ανεξαρτησίας γνωστή για τα μνημεία της ανεξαρτησίας, γελαστής μητέρας, την αψίδα και του μουσείου του μεγάλου πατριωτικού πολέμου. Η εκδρομή συνεχίζεται στο παλιό τμήμα της πόλης, ξεκινάει με το θρησκευτικό συγκρότημα του Khasti Imam, που αποτελείται από το μαυσωλείο του Kaffal Shashi, Barak Khan Madrassah, Τζαμί Μουι-Μουμπάρακ-χώρος φύλαξης του Κορανιού του χαλίφη Οσμάν, με τα χρυσά μαλλιά του προφήτη Μωάμεθ, Τζαμί Dzhuma Khodja Akhrar Vali, το κρατικό μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών του Ουζμπεκιστάν, και τα ιστορικά μνημεία Kukeldash Madrassah & Abdulkasim Madrassah. Δείπνο σε καλό τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πτήση Τασκένδη-Χίβα
Πτήση για Χίβα ή «το έβδομα θαύμα του κόσμου», είναι η πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της κεντρικής Ασίας. Στη πρωινή ξενάγηση θα θαυμάσετε το φρούριο, με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα-τα πλακόστρωτα σοκάκια-τους μιναρέδες και τα δαντελωτά μωσαϊκά των αρχαίων τειχών. Στη παλιά πόλη θα επισκεφθείτε το συγκρότημα του Παχλεβί Μαχμούντ, το παλάτι του Νουράλα Μπέη, το φρούριο Κούνια Αργκ, το τζαμί Μέτσετ, το Μιναρέ και τη Μεντρέσα του Ισλάμ Χότζα. Θα ακολουθήσει τοπικό φολκλορικό σόου και δείπνο στο μεσαιωνικό Allakullikhan Madrasah.

4η μέρα: Χίβα - Mπουχάρα (490 χλμ)
Αναχώρηση για την Θρυλική πόλη της Μπουχάρα. Διασχίζοντας την απόκοσμη έρημο Κιζίλ Κουμ και το εξωτικό τοπίο με τις καμήλες, βλέποντας τις παραδοσιακές γιούρτες των νομάδων στις όχθες του ποταμού Όξους, θα φτάσετε στο «ανατολίτικο θαύμα», όπως την αποκαλούν, μία πόλη με πλιθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τιρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

5η μέρα: Mπουχάρα - Ξενάγηση
Στην ολοήμερη ξενάγηση, θα δείτε την «Ακρόπολη της Κιβωτού» Ark Citade, τα ανάκτορα των Eμίρηδων, το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι και τις μεντρέσες Κουκελντάς και Ναντίρ Ντεβαν-Mπέγκι. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε το Χαγάκα Ντιβάν Μπέγκι, που είναι από τα ωραιότερα πανδοχεία πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού, το θερινό Παλάτι του Σιτόρα Χότζα, το τζαμί Μπολό Χάουζ και το Μαυσωλείο των Σαμανιδών. Ακολουθεί επίσκεψη σε φάμπρικα κατασκευής κεραμικών και δοκιμή τοπικών γλυκισμάτων και παραδοσιακού τσαγιού. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία σήμερα να χαλαρώσετε σε ένα χαμάμ, με παράδοση 300ετών. Δείπνο θα δοθεί παράλληλα με ένα σόου-επίδειξη από ασιατικές φορεσιές και ντίσκο χορούς στη μεσαιωνική Μεντρέσα Nodir Devan Begi.

6η μέρα: Μπουχάρα - Νουράτα - Γιάνγκι Γκαζκάν (διαμονή σε γιούρτ)
Απο τη Μπουχαρα θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το αρχαίο φρούριο του Μεγάλου Αλέξανδρου στη Νουράτα και θα συνεχίσετε για τη περιοχη “του νέου γκαζιού”, που θα εχετε την ευκαιρία να διανυκτερεύσετε με τον παλαιό τρόπο σε τεράστιες γιούρτ, με όλες τις ανέσεις της σημερινής εποχής. Από εκεί θα μπορείτε να κάνετε βόλτα με καμήλες και να απολαύσετε το παραδοσιακό δείπνο περιμετρικά της εστίας.

7η μέρα: Γιάνγκι Γκαζάν - Μαθήματα μαγειρικής Οινογευσία - Σαμαρκάνδη
Μετά το πρωινό στις γιούρτες, ακολουθεί στάση σε παραδοσιακό σπίτι, για να πάρετε μαθήματα τοπικής μαγειρικής και να γευθείτε το τοπικό πιλάφι (πλοφ). Ακολουθεί οινογευσία σε κοντινό οινοποιείο που έχει σαρώσει τα πρώτα βραβεία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Άφιξη στη Σαμαρκάνδη, (2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας) και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Σαμαρκάνδης και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

8η μέρα: Περιήγηση Σαμαρκάνδης - Ελ Μερός
Ξενάγηση στο μαυσωλείο του Γκουρ Εμίρ που βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου και την κεντρική πλατεία Ρεγκιστάν, που βρίσκονται οι τρείς πιο σημαντικές Μεντρέσες της πόλης (Μεντρέσα-αστεροσκοπείο Ουλουγκπέκ/η Μεντρέσα Σερ Ντορ/ και το μεγαλύτερο τζαμί-Μεντρέσα Τίλα Κόρι). Συνεχίζετε με την νεκρόπολη, Σάχι-Ζίντα, με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της. Ακολουθεί βόλτα στα γραφικά στενά της αγοράς & στο τέμενος Μπιμπί- Χανούμ. Αποκλειστική επίσκεψη του μουσείου θεατρικών ιστορικών ενδυμασιών El Meros & εορταστικό δείπνο με ντίσκο μουσική. Στη Πασχαλινή αναχώρηση, ακολουθεί επίσκεψη σε ορθόδοξο ναό. Το γραφείο μας έχει μεριμνήσει να κρατάτε όλοι σας κεριά και παραδοσιακό Πασχαλινό κέικ (Κούλιτς), το οποίο θα ευλογηθεί κατά την λειτουργία της Αναστάσεως.

9η μέρα: Σαμαρκάνδη - μεταφορά στη Τασκένδη
Μεταφορά στη Τασκένδη με επίσκεψη σε φάμπρικα κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων. Ακολουθεί επίσκεψη σε βιοτεχνία κατασκευής μεταξένιων χαλιών. Η διαδρομή προς Τασκένδη θα γίνει διαμέσω της επιβλητικής διαδρομής της οροσειράς Τιαν Σαν με χρόνο για γεύμα για να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο. Άφιξη στη Τασκένδη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

10η μέρα: Πτήση επιστροφής
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω άλλη πόλης για Αθήνα. Άφιξη την ίδια ημέρα.

Κόστος
Δίκλινο: 1100€
Μονόκλινο: +250

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω άλλης πόλης
  • Διαμονή σε 4* & 3*+ ξενοδοχεία (1 νύχτα παραδοσιακές γιούρτες)
  • Ημιδιατροφή – Μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εσωτερική πτήση Τασκένδη – Χίβα
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός
  • Συνοδός από Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζα εισόδου στο Ουζμπεκιστάν, ατομική ασφαλιστική κάλυψη € 590
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, τοπικοί φόροι (πληρώνονται μόνο τοπικά στο συνοδό σας) € 80.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 90€ το άτομο.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ και με 2 κενές σελίδες για τις σφραγίδες θεωρήσεων άφιξης/αναχώρησης
  • Απαιτείται βίζα εισόδου η οποία εκδίδεται από την Ελλάδα και θα χρειαστούμε το διαβατήριο σας και 2 πρόσφατες φωτογραφίες έγχρωμες σε λευκό φόντο 25 μέρες πριν την αναχώρησή σας, βεβαίωση εργασίας για όσους εργάζονται από τον εργοδότη τους και 1 αίτηση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.