Skip to main content

Ουζμπεκιστάν 21/03/16 11 μερες απο 1199,00

Με το παρθένο Εθνικό πάρκο Ουγκάμ-Τσατκάλ & την ημιαυτόνομη περιοχή της Νουκούς Τασκένδη, Σαχριζάμπς, Χίβα, Σαμαρκάνδη, Μπουχάρα

 Φολκλορική παράσταση στη Μπουχάρα                                           

Μουσική και χοροί  της Χορεσμίας στη Χίβα Παράσταση ακροβατών στη Χίβα Με άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας
στην Τασκένδη την ημέρα άφιξης Με εξειδικευμένο Έλληνα αρχηγό

Το Ουζμπεκιστάν, στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας, ανάμεσα στους ποταμούς Αμού Ντάρια και Σιρ Ντάρια, είναι μια χώρα που για αιώνες υπήρξε σημείο αναφοράς για όλες τις μεγάλες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Με τις δυο του πόλεις που υπήρξαν κοιτίδες πολιτισμού και μητροπόλεις αυτοκρατοριών, τις θρυλικές Σαμαρκάνδη και Mπουχάρα, ανασύρει μνήμες πολύβουων καραβανιών που πλημμυρίζουν τα χάνια κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. Στη μέση της ερήμου, σχεδόν στο πουθενά, η Xίβα, μια πόλη βγαλμένη από το λήθαργο της αφάνειας, λάμπει ξανά σαν πολύτιμο πετράδι και επιδεικνύει με περηφάνια τις χάρες της. Τζαμιά με γαλάζιους θόλους, ψηλόλιγνοι μιναρέδες, παλάτια, χάνια, μεντρεσέδες και σκεπαστά παζάρια με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής, το κάθε τι στην χώρα αυτή μοιάζει να ξεπροβάλλει μέσα από σελίδες παραμυθιού. Γεφύρια, χωριά και σκηνές νομάδων διανθίζουν μια ύπαιθρο ζωντανή και πολύχρωμη. Ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα αιχμαλωτίσει το νου και την καρδιά σας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ & ΤΕΛΕΤΗ ΤΣΑΓΙΟΥ)

Άφιξη, νωρίς το πρωί και μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (άμεση εγκατάσταση). Η Τασκένδη, με λειτουργική ρυμοτομία, μοντέρνα κτίρια, χαρακτηριστική άνεση χώρων και αρκετό πράσινο αποτελεί σήμερα το μητροπολιτικό κέντρο της Κεντρικής Ασίας. Η ψυχή της πόλης κτυπά σε ήρεμους ρυθμούς στα περιποιημένα πάρκα και στις πλατείες με τα εντυπωσιακά σιντριβάνια και αγάλματα, ενώ οι πυκνές δεντροστοιχίες που διατρέχουν τις κεντρικότερες λεωφόρους της πόλης χαρίζουν αφειδώς μια πράσινη υπερχειλίζουσα ομορφιά. Μετά από την ολιγόωρη ανάπαυσή μας θα αναχωρήσουμε για μια πρώτη γνωριμία της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περιηγηθούμε στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας και θα επισκεφθούμε μία οικογένεια φημισμένων αγγειοπλαστών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυθεντικές λιχουδιές πίνοντας τσάι. Θα δούμε μεταξύ άλλων τους μεντρεσέδες Μπαράκ Χαν και Κουκελμπάς, το μαυσωλείο Kaffal Shashi, τα τζαμιά Muy-Mubarak και Dzhuma, καθώς και το μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών του Ουζμπεκιστάν. Αργότερα θα μας υποδεχτεί μία οικογένεια Ουζμπέκων, όπου θα μας σερβίρουν αυθεντικές λιχουδιές του τόπου τους, καθώς θα παρακολουθήσουμε και την παραδοσιακή τελετή τσαγιού. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Ουγκάμ - Τσατκάλ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στα ασύγκριτης ομορφιά βουνά του Ουζμπεκιστάν, που βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Ουγκάμ-Τσατκάλ (Ugam-Chatkal), 100 km βορειοδυτικά της Τασκένδης, κοντά στην περιοχή όπου δύο ορεινοί ποταμοί που έρχονται από τους παγετώνες Tien Shan Koksu και Chatkal χύνονται στη λίμνη Charvak. Καθώς θα διαπερνάμε αυτό το οροπέδιο, θα βλέπουμε γύρω μας την παρθένα φύση, όπως την έβλεπε ο άνθρωπος της παλαιολιθικής εποχής, καθώς το τοπίο, η χλωρίδα και η πανίδα του έχουν μείνει σχεδόν ανέγγιχτες από το χρόνο. Αφού απολαύσουμε και εμείς υπέροχες εικόνες από διάφορα σημεία του πάρκου, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Τασκένδη. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ - ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

Συνεχίζουμε σήμερα με το τραίνο για την ιστορική πρωτεύουσα του Ταμερλάνου, τη θρυλική Σαμαρκάνδη, που δικαιολογημένα αποκαλείται η "Ρώμη της Ανατολής" και το "μαργαριτάρι του μουσουλμανικού κόσμου". Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη, που θα ξεκινήσει με το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της πόλης, το εντυπωσιακό Μαυσωλείο Γκουρ Eμίρ, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου, του ανθρώπου που ανέδειξε τη Σαμαρκάνδη ως πρωτεύουσα μιας απέραντης μουσουλμανικής αυτοκρατορίας. Συνεχίζουμε με το εξαιρετικής ακριβείας αστεροσκοπείο του 15ου αιώνα, που είχε κατασκευάσει ο εγγονός του Ταμερλάνου, ο Ούλουγκ Μπεκ, ο οποίος ήταν λάτρης των επιστημών και κυρίως της αστρονομίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ (Ξενάγηση, Φολκλορική παράσταση)

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη πλατεία Pεγκιστάν (που σημαίνει "αμμώδες μέρος"), το εμπορικό κέντρο της Μεσαιωνικής Σαμαρκάνδης. Η πλατεία περιβάλλεται από τέσσερα εξαιρετικά οικοδομήματα: τους μεντρεσέδες Ουλουγκμπέκ, Σερ Ντορ, Τίλα Κόρι και το τζαμί Μπιμπί Χανούμ (που ονομάστηκε έτσι προς τιμή της πρώτης και πιο αγαπημένης συζύγου του Ταμερλάνου). Θα συνεχίσουμε με το Tέμενος της Mπιμπί Xανούμ, της ευνοούμενης πανέμορφης Κινέζας συζύγου του Ταμερλάνου. Τέλος θα επισκεφθούμε τη νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα, με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της να αστράφτουν κάτω από τον ήλιο, ανάμεσα στα οποία και του ξαδέλφου του προφήτη Μωάμεθ, του Κουσάμ ιμπν Αμπάς, που έφερε στην περιοχή τον Μουσουλμανισμό. Στη συνέχεια θα κλείσουμε την ημέρα μας παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση. Διανυκτέρευση.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ - ΣΑΧΡΙΖΑΜΠΣ - ΜΠΟΥΧΑΡΑ (Δείπνο σε κτίριο του 19ου αιώνα)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για Σαχριζάμπς (Shakhrisabz), την "πράσινη πόλη". Η πόλη αυτή βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Karadayara και είναι η γενέτειρα του Ταμερλάνου. Ο "Τιμούρ ο κουτσός" (Timur-i-lenk) γεννήθηκε εκεί το 1336 και μέχρι το θάνατό του το 1405 κατέσφαξε την Ασία. Η δυναστεία των Τιμουριδών διήρκεσε στην περιοχή μέχρι το 1506, αλλά επεκτάθηκε στην Ινδία το 1526 από τον Μπαμπούρ. Ο Ταμερλάνος και οι διάδοχοί του κόσμησαν τη γενέτειρά του γενναιόδωρα, όπως μαρτυρούν τα επισκέψιμα οικοδομήματα της πόλης - το Ak Saray (Λευκό Παλάτι), τα τζαμιά Kok Gumbaz και Doru Tilovat κ.ά. Συνεχίζουμε για τη θρησκευτική και πολιτιστική καρδιά της Κεντρικής Ασίας, τη γοητευτική Μπουχάρα, μια πόλη με πολυτάραχη ιστορία, σταθμό στον Δρόμο του Μεταξιού μέχρι τον 16ο αιώνα, όταν οι ναυτικές οδοί αντικατέστησαν τους δρόμους των καραβανιών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ έχουμε οργανώσει ένα διαφορετικό δείπνο σε κτίριο του 19ου αιώνα με μοναδική διακόσμηση, όπου θα παρακολουθήσουμε το πως οι ντόπιοι μαγειρεύουν το νοστιμότατο πιάτο μάντι. Δεν είναι ένα καθημερινό ή κυριακάτικο φαγητό, αλλά το φτιάχνουν σε ειδικές περιπτώσεις. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΧΑΡΑ (Ξενάγηση)

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της πόλης που γοήτευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες. Θα επισκεφθούμε αρχικά το καλοκαιρινό παλάτι του τελευταίου Εμίρη της Μπουχάρας και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στα μνημεία του κέντρου: θα δούμε τζαμιά και μεντρεσέδες που χτίστηκαν όταν η πόλη άκμαζε, δηλαδή μεταξύ 9ου και 19ου αι. Η κεντρική της πλατεία είναι χτισμένη γύρω από μια δεξαμενή του 1620 με το άγαλμα του Νασρεντίν Χότζα σε μια πλευρά της. Το τζαμί Μπολό Χαούζ με τις δαντελωτές διακοσμήσεις του, ο μεντρεσές Τσορ Μινάρ με τους 4 μιναρέδες, το μαυσωλείο των Σαμανιδών, που είναι απλό στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, αλλά είναι το πρώτο μουσουλμανικό μαυσωλείο που κατασκευάστηκε στην Κεντρική Ασία, το φρούριο Άρκ, όπου ζούσαν προφυλαγμένοι οι Εμίρηδες της Μπουχάρας, το συγκρότημα Πόι Καλόν με το μεγαλύτερο μιναρέ του 12ου αι. στην Κεντρική Ασία, τα τζαμιά Μαγκόκι Αταρί και Τζουμά, οι μεντρεσέδες Ουλουγκμπέκ και Μιρ-ι-Αραμπ καθώς και τα παζάρια με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής που θα επισκεφθούμε, είναι κάποιοι από τους θησαυρούς της πόλης που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μας. Κι αφού χορτάσουμε τα μάτια της ψυχής μας με όλες αυτές τις πρωτόγνωρες εικόνες, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΧΑΡΑ - ΧΙΒΑ (Παράσταση ακροβατών)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για μία οδική διαδρομή περίπου 100 χιλιομέτρων με προορισμό την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Κεντρικής Ασίας, τη Χίβα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση ακροβατών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΒΑ

Η Χίβα κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Κεντρικής Ασίας, μιας και είναι η τελευταία πολιτεία που έπεσε κατά την επέλαση του τσαρικού στρατού. Η πόλη, που υπήρξε επί αιώνες πρωτεύουσα του Εμιράτου της Χορεσμίας, αποτελεί ένα πολύτιμο πετράδι της χώρας. Καλά διατηρημένη, αφού βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ, η αρχαία πόλη περιβάλλεται από ψηλά τείχη με τέσσερις πύλες. Η αύρα της εξωτικής Ανατολής μας μεταφέρει πολλούς αιώνες πίσω, στις ένδοξες ημέρες της πόλης. Η σημερινή μας περιήγηση στα πλακόστρωτα δρομάκια της Χίβα θα μας αποκαλύψει, τζαμιά, χάνια, μεντρεσέδες, χαμάμ, παλάτια, σπίτια με βαριές, σκαλιστές πορτοσιές σκεπαστά παζάρια και υπέροχους μιναρέδες με λείες επιφάνειες, διακοσμητικούς δακτύλους και εμαγιέ επενδύσεις σε αποχρώσεις τιρκουάζ, λαδί, γκρι, μπλε και σμαραγδί. Ανάμεσά τους και ο περίφημος Ημιτελής Μιναρές. Αν είχε ποτέ αποπερατωθεί θα ήταν σήμερα η δεσποτική σιλουέτα της πόλης. Το ενδιαφέρον μας απογειώνεται καθώς μια-μια ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας οι ομορφιές της: το συγκρότημα Παχλεβί Μαχμούντ, η ιδιαίτερη πρόσοψη του φρουρίου Κούνια Αρκ, ο Μιναρές του Ισλάμ Χότζα κ.ά. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΒΑ - ΝΟΥΚΟΥΣ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Ουζμπεκιστάν καρακαλπακστάν, τη Νουκούς. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη και το πολύ ενδιαφέρον μουσείο τέχνης Savitsky. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

**Super Τιμή**

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Για την αναχωρήση : 21.03

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

                 1.199€

+ 310 €

                                           Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή  ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων

Στην σπάνια περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99€ κατ’ άτομο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
    Ξενοδοχεία: στην Τασκένδη, στη Μπουχάρα και στη Σαμαρκάνδη 4*, στη Χίβα 3*
    Ημιδιατροφή καθημερινά
    Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
    Τοπικός  ξεναγός
    Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων 650,00, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων  
    Βίζα (Για την έκδοση της βίζας απαιτείται η προσκόμιση του διαβατηρίου 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση καθώς και 2 φωτογραφίες σε λευκό φόντο)