Skip to main content

Μαλαισία - Βόρνεο 11,14 Ημέρες Σουλτανατο Μπρουνει Βορειο Βορνεο

Δυο νέοι παραδεισένιοι ταξιδιωτικοί προορισμοί!

Μαλαισία - Βόρνεο 11,14 Ημέρες

Ζουγκλα Βορνεο - Φυλες Νταγιακ - Κουάλα Λουμπούρ - Παραλία Νταμάϊ

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΒΟΡΝΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΕΙ

Αναχωρήσεις : 17/06, 24/06, 08/07, 22/07, 02/08*, 05/08*, 12/08*, 26/08, 02/09, 16/09

Αναχωρήσεις 02/08 και 12/08 Μόνο 11ήμερη διάρκεια

Αναχώρηση 05/08 Μόνο 14ήμερη διάρκεια

Ένα ταξίδι πραγματικά ξεχωριστό και πρωτοποριακό, που συνδυάζει σημεία της Νοτιοανατολικής Ασίας με μοναδικό τρόπο:

Τη Μαλαισία, μια σύγχρονη χώρα, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, με ονειρεμένες παραλίες, με αρχαίες φυλές και δοξασίες. Όλα τα χρώματα, τα αρώματα και οι γεύσεις της Ανατολής έχουν στριμωχθεί στο τόπο αυτό.

Το Βόρνεο είναι ένα νησί με παρθένα τροπικά δάση και φυλές ιθαγενών που πρόσφατα άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθεις και δεν τρέφονται πλέον με ανθρώπους!!!

 

Ένας άγνωστος προορισμός για την Ελληνική αγορά που θα σας συναρπάσει.

 Σουλτανάτο Μπρουνέι :

Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, το σουλτανάτο του Μπρουνέι, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, ο ισλαμικός θύλακας που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Βόρνεο, στη ΝΑ Ασία. H χλιδή του πετρελαιοπαραγωγού σουλτανάτου του Μπρούνεϊ με τα μεγαλόπρεπα τζαμιά και τα πλωτά χωριά, μας μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς και παραμυθένιους, μια και εδώ έχει αναπτυχθεί μια κοινωνική δομή που μόνο σε παραμύθια μπορούμε να συναντήσουμε. Από την στιγμή που θα βγούμε από το αεροδρόμιο για να μεταφερθούμε στην πόλη, θα διαπιστώσουμε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Είναι η χλιδή που είναι διάχυτη παντού, τα λόγια του ξεναγού μας για το Σουλτάνο και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το λαό του, τον πλούσιο τρόπο ζωής των κατοίκων του, την πραγματικά δωρεάν υγεία και εκπαίδευση, την απώλεια φόρων, το μικρότερο χρόνο εργασίας στον κόσμο και όλα εκείνα που στους δυτικούς φαίνονται σαν από άλλο πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο που ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος για αντιπολίτευση σε αυτό το ονειρεμένο κράτος.

Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ

Ο Σουλτάνος δείχνει να είναι ιδιαίτερα μοντέρνος, γοητευτικός και ευφυής, εμφανίζεται ντυμένος με στρατιωτικές στολές, παραδοσιακές φορεσιές αλλά και casual δυτικά ρούχα. Υπήρξε παντρεμένος και με μία αεροσυνοδό, με την οποία όμως χώρισε. Παρ’ ότι έχει το δικαίωμα 4 συζύγων προτιμά να διατηρεί τις θέσεις κενές. Σε όλους τους χώρους -από δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία, μαγαζιά και σπίτια μέχρι εστιατόρια και ξενοδοχεία- δεσπόζουν φωτογραφίες του Σουλτάνου και της πρώτης συζύγου του.

Η αντίληψη ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν κάθε είδους διασκέδαση δεν φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως καινούργια στη βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι. Ο ίδιος ο σουλτάνος όταν επρόκειτο να γιορτάσει τα 50ά του γενέθλια, τον Ιούλιο του 1996, ξόδεψε πάνω από 25 εκατ. δολάρια για το πάρτι και έδωσε άλλα 15 εκατ. δολάρια ως αμοιβή στον Μάικλ Τζάκσον για να τραγουδήσει τρία τραγούδια.

Σε μια χώρα λοιπόν όπου είναι κακούργημα να συζητάς για τα έξοδα της κυβέρνησης, ο οικονομικός εφιάλτης έγινε ο πρίγκιπας Τζέφρι, ο μικρός αδελφός του σουλτάνου. Ο περιβόητος πλέιμποϊ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπεύθυνου ασφαλείας της βασιλικής οικογένειας, περιπλανιέται ανά τον κόσμο συνοδευόμενος πάντα από ένα χαρέμι 15 ως 20 γυναικών. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ενδιαφέρον του πρίγκιπα ήταν και εξακολουθεί να είναι η αναζήτηση όμορφων κοριτσιών και η μεταφορά τους στο Μπρουνέι. Εχει μάλιστα οργανώσει ένα διεθνές δίκτυο αναζήτησης κοριτσιών σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα καλά όμως συνοδεύονται τις περισσότερες φορές με δυσάρεστα γεγονότα. Το κερασάκι της τούρτας όμως ήρθε να το εναποθέσει το περιοδικό «Forbes» το οποίο υποβίβασε τον σουλτάνο στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο από πρώτο που τον θεωρούσε μέχρι πρόσφατα. «Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες...».

ΜΠΡΟΥΝΕΪ

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

Μια «άλλη» πραγματικότητα-ο απαγορευμένος κοινωνικός παράδεισος.

Το μικροσκοπικό Μπρουνέϊ δεν είναι παρά μια μικρή κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη. Το πλήρες όνομά του είναι: “Negara Brunei Darussalam” σημαίνει “ Μπρουνέϊ, ο οίκος της Ειρήνης”, χαρακτηρισμός που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα μια και οι κάτοικοι του έχουν για λίγα να προβληματιστούν και η λέξη ηρεμία έχει την απόλυτη ερμηνεία της. Μια απο τις μικρότερες χώρες της Γης, έχει πολλά οικονομικά ρεκόρ να επιδείξει, αλλά και πολλές ιδιομορφίες καθώς δεν υπάρχει πολιτική ζωή και τα ήθη είναι αυστηρά. Οι κάτοικοι του Μπρουνέι είναι ένας πραγματικά φιλήσυχος και ειρηνικός λαός. Πώς να μην είναι άλλωστε όταν δεν υπάρχουν άστεγοι, πεινασμένοι, ζητιάνοι ή άτομα τα οποία να υποφέρουν από την ανυπαρξία παροχών.

Όσοι δεν έχουν προσωπική περιουσία ή ιδιοκτησία τους παρέχονται δωρεάν σπίτια τα οποία μπορούν να εξαγοράσουν σε βάθος χρόνου. Σε άτομα που είναι ιδιαίτερα φτωχά παρέχονται εκτάσεις με σκοπό την εκμετάλλευση και την εγκατάσταση. Τα παιδιά πηγαίνουν όλα σχολείο και μάλιστα παροτρύνονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Επιπρόσθετα οι αριστούχοι χρηματοδοτούνται για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Η ασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες αυτού του κράτους δε σταματά εδώ. Σε περίπτωση που νοσήσουν μπορούν να νοσηλευτούν κανονικά και μετά από την αποθεραπεία και την ίαση να αφήσουν στο νοσοκομείο ένα συμβολικό ποσό. Σε περίπτωση που κάποιο νόσημα δεν μπορεί να θεραπευτεί, ο πολίτης στέλνεται στο εξωτερικό με σκοπό την θεραπεία και τα έξοδα αναλαμβάνονται από το κράτος, δηλαδή το Σουλτάνο τον ίδιο. Πρόκειται για ένα κοινωνικό παράδεισο με ανύπαρκτους φόρους. Στις περισσότερες «δύσκολες» εργασίες εργάζονται εργάτες από το εξωτερικό και το σημαντικότερο εργάζονται το λιγότερο χρόνο εβδομαδιαία από οποιοδήποτε άλλο σημείο στον πλανήτη και έχουν τις περισσότερες αργίες στη γη.

Ο “οίκος της Ειρήνης” είναι ασφαλής και χωρίς εγκληματικότητα, αλλά και ένα μέρος όπου η δημοκρατία δε φαίνεται να έχει άμεση προτεραιότητα. Παρά το μεγάλο πλούτο της χώρας, στην πρωτεύουσα μεγάλος πληθυσμός ζεί πάνω σε στύλους. Η συγκοινωνία στο χώριο του νερού γίνεται μόνο με βάρκες κάθε είδους, μεγέθους και ταχύτητας. Κλασσική διασκέδαση θεωρείται η έξοδος νωρίς για φαγητό, καφέ ή κινηματογράφο στα εμπορικά κέντρα μέσα στην πόλη.

Ο πλούτος της χώρας τροφοδοτεί το Κράτος Πρόνοιας και εξασφαλίζει την ευλαβική υπακοή των πολιτών, χαρίζει όμως και τη δυνατότητα στο Σουλτάνο να ζει πραγματικά πέρα από τα όρια της χλιδής. Το παλάτι του είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και ονομάζεται «Παλάτι της Γνώσης». Χτίστηκε με το που έφυγαν οι Βρετανοί οπότε και η χώρα επανέκτησε την πλήρη ανεξαρτησία της κι η Αυτού Εξοχότητα την απόλυτη κυριαρχία. Το πολιτικό σύστημα της χώρας αποτελείται από το Σουλτάνο και την Κυβέρνηση, υπάρχουν επίσης εκλεγμένοι εκπρόσωποι των 4 περιφερειών καθώς και του κάθε χωριού που συνθέτει την περιφέρεια. Στην πραγματικότητα, όλες οι αποφάσεις περνούν από τον Σουλτάνο, ο οποίος είναι κέντρο και «θεμέλιος λίθος» της κοινωνίας. Μία φορά το χρόνο το Παλάτι ανοίγει τις πύλες του στους πολίτες και όλοι οι άνδρες μπορούν να χαιρετίσουν διά χειραψίας τον Σουλτάνο και όλες οι γυναίκες τις συζύγους του, ανάμεσα στις οποίες, η πρώτη είναι και η ισχυρότερη.

Πέρα από το αλκοόλ ( επιτρέπεται να εχετε μαζι σας μια μικρή αλκοολ για ιδωτική χρήση), το κάπνισμα είναι άλλη μια συνήθεια που πρέπει να ξεχάσετε, κι αυτό όχι λόγω του Ισλάμ, αλλά χάρη σε μια καμπάνια που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια κι μέσω της οποίας, ο ουλτάνος πέτυχε να σταματήσει καπνιστές χρόνων από την ανθυγιεινή συνήθεια.

 

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΕΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΛΑΤΙ EMPIRE 5*

Το ξενοδοχείο διαμονής μας είναι ίσως το πιο πολυτελές παλάτι που έχετε πάει στη ζωή σας αφού στοίχισε για την κατασκευή του όσο οι δίδυμοι πύργοι ( πετρόνας ) της Κουάλα Λουμπούρ. Η χωρίς όρια πολυτέλεια του, οι εκπληκτικοί κήποι του , οι λιμνούλες και τα ποταμάκια, τα εξαιρετικά δωμάτια, οι δραστηριότητες που παρέχει, η παραλία του θα γεμίζουν πλήρως το χρόνο μας. Επιλέγουμε το ξενοδοχείο αυτό γιατί μόνο σε αυτό μπορούμε να νοιώσουμε το πραγματικό νόημα του Μπρούνεϊ.

 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΝΕΙ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΣΑΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Πρωτεύουσα του σουλτανάτου είναι η Μπαντάρ Σερί Μπεγκάουαν, που στο παρελθόν ονομαζόταν Πόλη του Μπρουνέι (η ονομασία της άλλαξε στις 3/10/1970). Το πρώτο μέρος του ονόματος της πόλης (Μπαντάρ), προέρχεται από την περσική γλώσσα και σημαίνει "λιμάνι", ενώ το δεύτερο συνθετικό της (Σερί Μπεγκάουαν) προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις Σρι Μπάγκουαν και σημαίνει "ευλογημένο".

Στην ξενάγηση της πόλης θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του σουλτανάτου του Μπρουνέι. Πρώτος σταθμός μας η ανοιχτή αγορά, όπου οι κάτοικοι κάνουν τις καθημερινές συναλλαγές και τα ψώνια τους. Κι αφού αρχίσουμε να ζούμε στον παλμό της ζωής των κατοίκων, θα γνωρίσουμε την ιστορία και την τέχνη τους στο Μουσείο του Μπρουνέι. Μέσα στο μοντέρνο του κτίριο στεγάζονται θαυμάσιες συλλογές ισλαμικής τέχνης, παρουσιάζονται η παραγωγή και επεξεργασία του πετρελαίου και φυσικού αερίου, που αποτελούν τις κύριες πλουτοπαραγωγικές πηγές του σουλτανάτου, ο πλούτος της χλωρίδας του με την τεχνική του διοράματος, αρχαιολογικά ευρήματα και η ιστορία του Μπρουνέι από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα αλλά και τα ήθη και έθιμα του λαού του και μία εκπληκτική συλλογή όπλων, ανάμεσα στα οποία τα φημισμένα κανόνια του Μπρουνέι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κτίριο των Βασιλικών Εμβλημάτων, που άνοιξε τις πύλες του στις 30/9/1992, για να θαυμάσουμε βασιλικά διάσημα, βασιλικές άμαξες, χρυσά και ασημένια όπλα, κοσμήματα, κορώνες του βασιλικού ζεύγους, το θρόνο που χρησιμοποιεί ο σουλτάνος στις επίσημες τελετές, πολύτιμα δώρα ξένων ηγετών, αλλά και τη ζωή του σημερινού μονάρχη από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, καθώς και τη συνταγματική ιστορία και το πολίτευμα της χώρας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά ισλαμικά μνημεία σε ολόκληρη την περιοχή: το μουσουλμανικό τέμενος Τζέιμ Ασρ Χασανάλ Μπολκιάχ, γνωστό και ως Τέμενος Κιαρόνγκ, ένα τεράστιο μαρμάρινο οικοδόμημα, που οικοδομήθηκε ως ανάμνηση της 25ης επετείου της ανάρρησης του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ στο θρόνο και εγκαινιάστηκε επίσημα στις 14/7/1994. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα φθάσουμε στο Κάμπονγκ Άγιερ, το μεγαλύτερο πλωτό χωριό στον κόσμο, που οι Ευρωπαίοι αποκαλούν "Βενετία της Ανατολής". Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι ζουν μέσα σε σπίτια που στέκουν πάνω σε πασσάλους στη θάλασσα και στριμώχνονται σ’ ένα λαβύρινθο από ξύλινες διαβάσεις, που συνδέουν τις κατοικίες τους με την αγορά, τα σχολεία, τα τζαμιά, τα νοσοκομεία, τα αστυνομικά τμήματα και την πυροσβεστική. Κι αφού επισκεφθούμε ένα πλωτό σπίτι και πιούμε τσάι με τοπικά γλυκίσματα, θα κάνουμε μια βαρκάδα στο δάσος που περιβάλει τη πόλη για να αναζητήσουμε πιθηκακια και αλλα ζωα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Αργά το βράδυ προτείνουμε περιπλάνηση στη φωταγωγημένη πολιτεία για να θαυμάσουμε το τζαμί Τζέιμ Ασρ Χασανάλ Μπολκιάχ με τους 29 θόλους του από χρυσάφι 24 καρατίων, που λάμπουν σαν αστέρια μέσα στη νύχτα και στη νυχτερινή αγορά με τις προκλητικές λιχουδιές της τοπικής κουζίνας, όπου οι κάτοικοι αγοράζουν το βραδινό τους. Μια φωτογραφία στο φωταγωγημένο, κομψό τζαμί του σουλτάνου Ομάρ Αλί Σαϊφουντιέν, που πήρε το όνομά του από τον 28ο σουλτάνο του Μπρουνέι, θα μας θυμίζει για πάντα την ομορφιά της πόλης αυτής.

Κότα Κιναμπαλού:

Άλλος ένας προορισμός άγνωστος στην Ελληνική αγορά η Κότα Κιναμπαλού, η πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμπά στο Βόρειο Βόρνεο. "Η χώρα κάτω από τον άνεμο", όπως σημαίνει η λέξη Σαμπά, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος της Μαλαισίας. Μια πολυπολιτισμική κοινωνία, στην οποία ζουν αρμονικά πάνω από 30 διαφορετικές εθνότητες, που μιλούν πάνω από 80 τοπικές διαλέκτους. Πρόκειται για μια γνήσια Ασιατική πόλη από την οποία δεν λείπει ούτε η βραδινή ζωή ούτε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ούτε τα όμορφα κτήρια. Με ορμητήριο την πόλη αυτή θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά σημεία του Βόρνεο.

 

 

ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΒΟΡΝΕΟ – ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ

Ότι αναφέρουμε παρακάτω μπορεί να επιλεγεί προαιρετικά κατά τη διάρκεια

παραμονής σας στην Κότα Κιναμπαλού (Δεν περιλαμβάνονται στο βασικό πρόγραμμα)

 

Ελάχιστα έξω από την πόλη με ταχύπλοο μπορούμε να μεταφερθούμε σε τουλάχιστον πέντε νησιά κυριολεκτικά παραδεισένια με άσπρες αμμουδιές, φοίνικες και τυρκουάζ νερά. Τα κοραλλιογενή νησάκια αυτά, τα νησιά του Παραδείσου θα μας ξετρελάνουν λόγω των κάτασπρων αμμουδιών, των καταπράσινων νερών αλλά και της πανέμορφης φύσης. Θα έχουμε χρόνο για απολαυστικό μπάνιο και παρατήρηση του βυθού με μάσκα αλλά και για ένα αξέχαστο μεσημεριανό με θαλάσσιες λιχουδιές της περιοχής. Τα νησιά αυτά μπορούμε να τα δούμε με εκδρομές από το ξενοδοχείο μας. Μπορούμε να επιλέξουμε πόσα από αυτά θέλουμε να δούμε ή μπορούμε να επιστρέψουμε τις επόμενες ημέρες σε αυτό ή σε αυτά που μας άρεσαν περισσότερο.

Νήσος Gaya

Το νησί αυτό ενδείκνυται για οδοιπορία αλλά και για κολύμβηση στις υπέροχες παραλίες που διαθέτει. Θα συναντήσετε τα πιο ρομαντικά τοπία στην γνωστή παραλία Police αλλά και στον όρμο Bulijong. Εάν είχατε ποτέ ονειρευτεί μια παραλία από λευκή άμμο και καταγάλανα νερά να την σκεπάζουν οι φοινικες τροπικών δάσών, βρίσκεστε στο σωστό σημείο της γης. Μοναδική ποικιλία χλωρίδας και πανίδας αλλά και εξωτικά πτηνά θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον. Αυτό το νησί που διαθέτει 25 χιλιόμετρα ακτογραμμής, θα γίνει ο αγάπημένος σας προορισμός. Μπορείτε καθημερινά να επισκεφθείτε αυτό το νησάκι με καραβάκι από το λιμάνι του Κότα Κιναμπαλού και σε 20 λεπτά να κολυμπάτε σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της μαλαισιανής θάλασσας.

Νήσος Sapi

Εάν σας αρέσουν τα καταγάλανα νερά που μέσα τους κρύβουν μεγάλο υποθαλάσσιο πλούτο βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Το μικρό αυτό νησί με τις αμμώδεις άσπρες παραλίες και τις κοραλλιογενείς υφάλους είναι ιδανικό για καταδύσεις με σκοπό να απολαύσετε τα πολύχρωμα εξωτικά ψάρια ή απλά να ξαπλώσετε στην αμμουδιά και να απολαύσετε τα χρώματα του ουράνιου τόξου που ξεπηδούν από τον βυθό του. Επίσης μπορείτε να περπατήσετε στα πράσινα μονοπάτια του νησιού και να σταματήσετε για ένα πικνίκ στα μοναδικά σημεία – στέκια που διαθέτει το νησάκι. Μόλις 20 λεπτά από το Κότα Κιναμπαλού.

 

Νήσος Manukan 

Ένα άλλο νησί τέλειο για κατάδυση, κολύμβηση με αναπνευστήρα και ελεύθερη κολύμβηση. Το Manukan είναι ένα πιο ανεπτυγμένο και τουριστικό νησάκι που προσφέρει στους επισκέπτες του πολλές επιλογές για δραστηριότητες. Το νησί έχει πολλούς τοπικούς επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο προσελκύσιμους προορισμούς της περιοχής.

Νήσος Sulung 

Αυτό το νησί είναι το αντίθετο της νήσου Manukan, δεδομένου ότι είναι το λιγότερο ανεπτυγμένο απ’ όλα τα νησάκια της περιοχής. Έτσι εάν επιδιώκετε τη μυστικότητα και το αισθαντικό και ήσυχο περιβάλλον επισκεφθείτε το Sulug. Η ήρεμη ατμόσφαιρα, η αμμώδης παραλία και τα κοράλλια θα σας ανταμείψουν.

Τροπικό δάσος Κότα Κιναμπαλού

Το Πάρκο Kinabalu, βρίσκεται 1.600 μέτρα επάνω από τη στάθμη της θάλασσας με έκταση 754 τετράγωνικων χλμ τοποθετείται στο Βουνό Κιναμπαλού την υψηλότερη κορυφή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σε μία απόσταση δύο ωρών κατά μήκος της ορεινής επαρχίας θα απολαύσετε τη συναρπαστική θέα αυτού του μεγαλοπρεπούς βουνού της ανατολής. Ενας παράδεισος της φύσης που αποτελεί βιότοπο για πάνω από 1500 είδη ορχιδέων, 330 είδη πουλιών, 26 είδη τριανταφυλλιών και πολλά άλλα. Ένα μοναδικό τοπίο που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.

Mengkabong Tour

Σε μία διαδρομή 30 λεπτών στο βόρρα της πρωτεύουσας, Kota Kinabalu θα φθάστε στα χωριά του νερού Mengkabong, ένας οικιμός του Bajau, απόγονος των πειρατών που βρέθηκε σε αυτό το έδαφος στις αρχές του 19ου αιώνα. Η φυλή Bajau ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το ψάρεμα. Τα σπίτια στηρίζονται στα ξυλοπόδαρα και συνδέονται με τις ξύλινες σανίδες. Μοναδικές γνήσιες εικόνες που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Rafting στο ποτάμι Padas 

Ξύπνηστε νωρίς το πρωί και μεταφερθείτε στο Beaufort όπου θα επιβιβαστείτε σε τρένο για να μεταβείτε στη περιοχή Pangi από όπου θα ξεκινήσετε τη περιπέτεια σας με το Rafting κατά μήκος του ποταμού Padas. Οι εικόνες μοναδικές και η εμπειρία ανεπανάληπτη.

KLIAS RIVER CRUISE

Μια κρουαζιέρα στους κλάδους των τοπικών ποταμών μέσα από πλήθος των τοπικών δέντρων “Mangroves” αλλά και διάφορα είδη άγριων ζώων όπως αλιγάτορες, πίθηκοι της φυλής macaques, τους ασημένιους πιθήκους langurs, και τους διασημότερους στην περιοχή Proboscis. Το ποτάμι Klias ενδείκνυται για την παρατήρηση πτηνών αλλά και για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής.

 

Γιατί να επιλέξετε το προγραμμα 

  1. ΔΙΑΜΟΝΗ ΔΥΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΟ ΒΟΡΝΕΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON BATANG AI 5* - ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ
  2. ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON 5*
  3. ΣΤΗΝ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ ΔΙΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRINCE AND RESIDENCE 5*

 

Κουάλα Λουμπούρ – Ζούγκλα Βόρνεο –

Φυλές Νταγιάκ – Εξωτικές παραλίες

 

11 ΗΜΕΡΕΣ/9 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την εξωτική Μαλαισία. Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το Νότιο τμήμα της Μαλαϊκής χερσονήσου που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας, και το Βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο, με εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι, που περιλαμβάνεται στην Ινδονησία.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη στην Κουάλα Λουμπούρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)

Μετά το πρωινό μας, ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε από κοντά τη Μαλαισιανή λαϊκή τέχνη στην Karyaneka, θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της πόλης και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία Ανεξαρτησίας και την πολύχρωμη Κινέζικη συνοικία. Θα συνεχίζουμε με το βασιλικό παλάτι, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μνημείο, το μουσείο, το κτίριο του Sultan Abdul Samad και το σιδηροδρομικό σταθμό, που είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου, σε Ινδο-ισλαμικό στυλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Επόμενος προορισμός μας είναι οι σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσμο με τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ

Άφιξη στο Κουτσίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαραβάκ, την πόλη Κουτσίνγκ με το έντονο τοπικό χρώμα. Ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Στρογγυλό και τον Τετράγωνο πύργο, το κάστρο Μαργαρίτα καθώς και τη ντόπια αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ

Αναχώρηση για το ξενοδοχείο Batang Ai Longhouse όπου κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για να περιπλανηθούμε στο Σίριαν παζάρι. Το εν λόγω παζάρι βρίσκεται 1χιλιόμετρο περίπου από το Κούτσινγκ και εκεί κανείς μπορεί να προμηθευτεί με όλα σχεδόν τα είδη τροπικών φρούτων, με λαχανικά, δασοκομικά είδη και φρέσκα ψάρια. Θα συνεχίσουμε με το εμπορικό κέντρο του Λατσάου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ, ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΓΙΑΚ

Σήμερα μπαίνουμε στη ζούγκλα για να γνωρίσουμε από κοντά τους ιθαγενείς της ζούγκλας. Μπαίνουμε λοιπόν στη ζούγκλα του Βόρνεο, με αποκλειστικό σκοπό να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς και να μελετήσουμε συστηματικά μια συγκεκριμένη τους ημέρα. Μεταφερόμαστε με μια μακριά βάρκα διαπλέοντας τον άγριο ποταμό Μπατάνγκ μέχρι την περιοχή όπου κατοικεί η φυλή αυτή. Μας υποδέχεται ο αρχηγός της φυλής. Κατοικία τους είναι τα μοναδικά στο κόσμο longhouse, μακριά σπίτια που διαμένουν 18 οικογένειες μαζί κάτω από την ίδια στέγη, μέσα σε μια παρθένα ζούγκλα. Σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία, σα να παίρνετε μέρος σε κάποια ταινία. Οι δραστηριότητές σας θα είναι τελείως διαφορετικές με αυτές της καθημερινότητάς σας, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συμμετέχετε στη ζωή των ιθαγενών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η – 8η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΑΜΑΪ

Μεταφορά οδικώς στην εξωτική παραλία Νταμάϊ της επαρχίας Σαραβάκ. 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* superior και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και να απολαύσετε το μπάνιο σας.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΑΜΑΪ - ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ – ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κουτσίνγκ απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για Κουάλα Λουμπούρ. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΜΑΛΑΚΚΑ) – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ**

Ολοήμερη εκδρομή στο νότο της Μαλαισίας με προορισμό την πανέμορφη πόλη Μάλακκα με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με τον θρύλο ένας πρίγκιπας από την Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν κάτω από την σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι το οποίο απέκρουσε το σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο «Μέλακα», κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η πόλη αυτή αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο, και μία από τις πρώτες Πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και της αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Δυνατότητα επέκτασης του ανωτέρω προγράμματος με 2 επιπλέον διαν/σεις στην παραλία Νταμάι. το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 14 Ημέρες και 11 διαν/σεις λόγω ότι την τελευταία ημέρα το check out από το ξενοδοχείο θα είναι στις 12.00 το μεσημέρι και η πτήση επιστροφής στην Αθήνα νωρίτερα στις 23.00.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

Κάντε την κράτηση σας έως 31/05 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

17/06, 24/06, 08/07, 22/07,

02/08*, 12/08*, 26/08,

02/09, 16/09 

11 Ημέρες / 9 διαν/σεις

1.199 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

+ 340 € Διαφορά Μονοκλίνου

 

14ημέρες : Τιμή επέκτασης με επιπλέον 2 διαν/σεις στην Παραλία Νταμάι :

+ 130 € κατ’ άτομο σε δίκλινο // + 210 € σε μονόκλινο

* H επέκταση δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις 02/08 & 12/08 οι οποίες έχουν μόνο 11ημερη διάρκεια*

* Για την Αναχώρηση 02/08 Να τονίσουμε ότι την τελευταία ημέρα τα δωμάτια στο ξενοδοχείο στην Κουάλα Λουμπούρ είναι κρατημένα κανονικά μέχρι την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση αργά τη νύχτα.

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμες

Σημαντική Σημείωση

H παρακάτω παρατήρηση δεν ισχύει για την αναχωρήσεις 02/08, 05/08 και 12/08

Οι αναχωρήσεις Ιουνίου, Ιουλίου, 26/08 και όλες οι αναχωρήσεις του Σεπτεμβρίου, είναι υπολογισμένες με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο.

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • ΔΙΑΜΟΝΗ ΔΥΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΟ ΒΟΡΝΕΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON BATANG AI 5*
  • ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ ΔΙΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON 5*
  • ΣΤΗΝ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ ΔΙΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRINCE AND RESIDENCE 5*
  • Πρωινό καθημερινά
  • 1 γεύμα στο Βόρνεο σε τοπικό εστιατόριο
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση μπορεί να σας περιμένει στην Μαλαισία )
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν βιβλίο – ταξιδιωτικός οδηγός,

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΕΥΡΩ Φόροι, Φιλοδωρήματα , αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

 

 

 

 

Κουάλα Λουμπούρ – Ζούγκλα Βόρνεο –

Φυλές Νταγιάκ – Κότα Κιναμπαλού – Εξωτικά νησάκια Βορείου Βόρνεο -Σουλτανάτο Μπρουνέϊ

 

14 ΗΜΕΡΕΣ/11 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την εξωτική Μαλαισία. Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το Νότιο τμήμα της Μαλαϊκής χερσονήσου που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας, και το Βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο, με εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι, που περιλαμβάνεται στην Ινδονησία.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη στην Κουάλα Λουμπούρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)

Μετά το πρωινό μας, ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε από κοντά τη Μαλαισιανή λαϊκή τέχνη στην Karyaneka, θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της πόλης και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία Ανεξαρτησίας και την πολύχρωμη Κινέζικη συνοικία. Θα συνεχίζουμε με το βασιλικό παλάτι, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μνημείο, το μουσείο, το κτίριο του Sultan Abdul Samad και το σιδηροδρομικό σταθμό, που είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου, σε Ινδο-ισλαμικό στυλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Επόμενος προορισμός μας είναι οι σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσμο με τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ

Άφιξη στο Κουτσίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαραβάκ, την πόλη Κουτσίνγκ με το έντονο τοπικό χρώμα. Ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Στρογγυλό και τον Τετράγωνο πύργο, το κάστρο Μαργαρίτα καθώς και τη ντόπια αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ

Αναχώρηση για το ξενοδοχείο Batang Ai Longhouse όπου κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για να περιπλανηθούμε στο Σίριαν παζάρι. Το εν λόγω παζάρι βρίσκεται 1χιλιόμετρο περίπου από το Κούτσινγκ και εκεί κανείς μπορεί να προμηθευτεί με όλα σχεδόν τα είδη τροπικών φρούτων, με λαχανικά, δασοκομικά είδη και φρέσκα ψάρια. Θα συνεχίσουμε με το εμπορικό κέντρο του Λατσάου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ, ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΓΙΑΚ

Σήμερα μπαίνουμε στη ζούγκλα για να γνωρίσουμε από κοντά τους ιθαγενείς της ζούγκλας. Μπαίνουμε λοιπόν στη ζούγκλα του Βόρνεο, με αποκλειστικό σκοπό να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς και να μελετήσουμε συστηματικά μια συγκεκριμένη τους ημέρα. Μεταφερόμαστε με μια μακριά βάρκα διαπλέοντας τον άγριο ποταμό Μπατάνγκ μέχρι την περιοχή όπου κατοικεί η φυλή αυτή. Μας υποδέχεται ο αρχηγός της φυλής. Κατοικία τους είναι τα μοναδικά στο κόσμο longhouse, μακριά σπίτια που διαμένουν 18 οικογένειες μαζί κάτω από την ίδια στέγη, μέσα σε μια παρθένα ζούγκλα. Σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία, σα να παίρνετε μέρος σε κάποια ταινία. Οι δραστηριότητές σας θα είναι τελείως διαφορετικές με αυτές της καθημερινότητάς σας, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συμμετέχετε στη ζωή των ιθαγενών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η - 10η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ - ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΕΝΙΑ ΝΗΣΑΚΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κουτσίνγκ και πτήση για Κότα Κιναμπαλού. 4 διανυκτερεύσεις στην Κότα Κιναμπαλού. Ξενοδοχείο επιλογής σας 4* και 5* και δυνατότητα προαιρετικών εκδρομών όπως μια επίσκεψη στο εθνικό πάρκο της περιοχής, Μπάνιο στα εξωτικά κοντινά νησάκια, ή ακόμα και εκδρομής στα άδυτα της ζούγκλας Κιναπατάγκαν. Οι επιλογές σας πολλές.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΤΑ ΚΙΝΑΜΠΑΛΟΥ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Κουάλα Λουμπούρ. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΜΑΛΑΚΚΑ)

Ολοήμερη εκδρομή στο νότο της Μαλαισίας με προορισμό την πανέμορφη πόλη Μάλακκα με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με τον θρύλο ένας πρίγκιπας από την Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν κάτω από την σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι το οποίο απέκρουσε το σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο «Μέλακα», κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η πόλη αυτή αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο, και μία από τις πρώτες Πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και της αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Διανυκτέρευση

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία ψώνια σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 μέρες πριν την αναχώρηση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

Κάντε την κράτηση σας έως 31/05 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

17/06, 24/06, 08/07, 22/07,

05/08, 26/08, 02/09, 16/09 

14 Ημέρες / 11 διαν/σεις

1.430 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

+ 470 € Διαφορά Μονοκλίνου

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμες

Σημαντική Σημείωση

H παρακάτω παρατήρηση δεν ισχύει για την αναχωρήσεις 05/08

Οι αναχωρήσεις Ιουνίου, Ιουλίου, 26/08 και όλες οι αναχωρήσεις του Σεπτεμβρίου, είναι υπολογισμένες με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο.

 

Δυνατότητα αντικατάστασης των 2 διαν/σεων στην Κότα Κιναμπαλού με 2 διαν/σεις στο Σουλτανάτο Μπρουνέι

2 διανυκτερεύσεις στο Μπρουνέι στο ξενοδοχείο παλάτι Empire 5* με πρωινό και ξενάγηση που αναγράφεται στην εισαγωγή για το Μπρουνέι. .

 

+ 290 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου + 190 €

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 5* στην Κουάλα Λουμπούρ, στο Βόρνεο (Κουτσίνγκ και Ζούγκλα Βόρνεο) , 4* στην Κότα Κιναμπαλού, στην περίπτωση του Μπρουνέι το εκπληκτικό ξενοδοχείο Empire 5*
  • Πρωινό καθημερινά
  • 1 γεύμα στο Βόρνεο σε τοπικό εστιατόριο
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση μπορεί να σας περιμένει στην Μαλαισία )
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν βιβλίο – ταξιδιωτικός οδηγός,

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, Φιλοδωρήματα , αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.
  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.
  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.
  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)