Skip to main content

ΜΑΛΑΙΣΙΑ - ΒΟΡΝΕΟ ΠΑΣΧΑ ΕΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 12ημερες απο 1299,00

Ζούγκλα Βόρνεο, Φυλές Νταγιάκ, Εξωτικές παραλίες

Αναχωρήσεις : 09.02, 23.02, 08.03, 22.03, 04.04, 25.04, 11.05, 25.05, 01.06, 08.06, 15.06, 22.06, 06.07, 13.07               

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την εξωτική Μαλαισία. Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το Νότιο τμήμα της Μαλαϊκής Χερσονήσου που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας και το Βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο, με εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση ή για μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της, τμήμα του οποίου αποτελεί η πολύχρωμη Κινέζικη και η Ινδική συνοικία. Θα δούμε την πλατεία Ανεξαρτησίας, το βασιλικό παλάτι, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μνημείο το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας που ονομάζεται "Κήποι της λίμνης", το Εθνικό τζαμί (εξωτερική επίσκεψη) και το σιδηροδρομικό σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς του κόσμου σε Ινδο-ισλαμικό στυλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσμο με τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΠΟΥΤΡΑΤΖΑΓΙΑ - ΜΑΛΑΚΚΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Πρωινή αναχώρηση για τον νότο της Μαλαισίας, με προορισμό την όμορφη πόλη Μάλακκα με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας και περίπου μια ώρα έξω από την Κουάλα Λουμπούρ, θα σταματήσουμε στην Πουτρατζάγια. Πρόκειται για μια πόλη-πρότυπο, κτισμένη με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Από τη μια η λίμνη και το πράσινο και από την άλλη τα υπέροχα κτίρια Ευρωπαϊκής, Μαροκινής και Κεντρο-ασιατικής επιρροής, ξεπροβάλλουν μπροστά στα μάτια μας σαν κοσμήματα. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για τη Μάλακκα. Σύμφωνα με τον θρύλο, ένας πρίγκιπας από τη Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι, το οποίο όμως απέκρουσε τον σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο "Μέλακα", κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η πόλη αυτή αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και μία από τις πρώτες πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και της αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο με τα καλοσυντηρημένα μνημεία του αποικιακού παρελθόντος της, τα οποία της χάρισαν το τίτλο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κουτσίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαραβάκ, με το έντονο τοπικό χρώμα. Την πόλη διαρρέει ο ομώνυμος ποταμός, η μία όχθη του οποίου είναι ο σημαντικότερος τόπος συνάντησης των κατοίκων της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ  

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη ζούγκλα του Βόρνεο και το ξενοδοχείο μας Batang Ai Longhouse. Η πρώτη μας στάση θα είναι στο διάσημο κέντρο μελέτης και φροντίδας των απειλούμενων με εξαφάνιση Ουρακοτάγκων του Βόρνεο. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να τους δούμε και να τους φωτογραφίσουμε από κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο χωριό Σέριαν με τη σκεπαστή αγορά εξωτικών φρούτων, λαχανικών και ψαριών. Τελευταία μας στάση θα είναι στο χωριό Λατσάου. Άφιξη στις όχθες της τεχνητής λίμνης Μπάτανγκ Άι που σχηματίστηκε από το φράγμα της περιοχής για να τιθασεύσει τα νερά του ομώνυμου ποταμού. Εκεί, θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια σύντομη διαδρομή, που θα μας οδηγήσει στην απέναντι όχθη της λίμνης, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ, ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΓΙΑΚ

Το πρωί θα επιβιβαστούμε σε παραδοσιακές πιρόγες για μια μαγευτική διαδρομή στη λίμνη, που θα μας οδηγήσει στην καρδιά της ζούγκλας και στους ιθαγενείς που την κατοικούν. Κατά την άφιξή μας, μας υποδέχεται ο αρχηγός της φυλής. Εκεί, θα παρακολουθήσουμε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς με πλουμιστές ενδυμασίες, θα επισκεφθούμε την κατοικία τους, ένα παραδοσιακό ξύλινο χτίσμα (longhouse), όπου διαμένουν πολλές οικογένειες μαζί κάτω από την ίδια στέγη, μέσα σε μια παρθένα ζούγκλα. Σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία, σαν να παίρνετε μέρος σε κάποια ταινία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΒΟΡΝΕΟ - ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ

Αφήνουμε σήμερα τη ζούγκλα και επιστρέφουμε οδικώς στο Κουτσίνγκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή για μια βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

9η, 10η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΑΜΑΪ ***

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουμε μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο, θα δούμε τον Πύργο της Πλατείας και θα περάσουμε από το αποικιακό συγκρότημα των Δικαστηρίων. Στην απέναντι όχθη του ποταμού μπορούμε να θαυμάσουμε τη θέα του παλατιού Αστάνα, του τοπικού Κοινοβουλίου και του φρουρίου Μαργαρίτα. Θα περάσουμε από το τζαμί της πόλης (εξωτερική επίσκεψη) και το κεντρικό Ταχυδρομείο, που αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης και θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον μουσείο της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για την εξωτική παραλία Νταμάι της επαρχίας Σαραβάκ. 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* superior και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και κολύμπι.

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΑΜΑΪ - ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Κουάλα Λουμπούρ, απ’ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

***Δυνατότητα αντικατάστασης των 2 Διανυκτερεύσεων στην Παραλία Νταμάι με 2 Διανυκτερεύσεις στο Σουλτανάτο του Μπρουνέι, στο ξενοδοχείο-παλάτι Empire 5* με πρωινό και ξενάγηση, όπως παρακάτω:

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΤΣΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΑΡ ΣΕΡΙ ΜΠΕΓΚΑΟΥΑΝ/ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ TOYΜΠΡΟΥΝΕΪ*  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το σουλτανάτο του Μπρουνέι, έναν ισλαμικό θύλακα που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Βόρνεο, στη Νοτιοανατολική Ασία. Πρωτεύουσα του σουλτανάτου είναι η Μπαντάρ Σερί Μπεγκάουαν, που στο παρελθόν ονομαζόταν Πόλη του Μπρουνέι (η ονομασία της άλλαξε στις 3/10/1970).

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΟΥΝΕΪ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Ξενάγηση της πόλης, όπως περιγράφεται αναλυτικά στην αρχή του προγράμματός μας

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΟΥΝΕΪ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ (Μέσω Κουάλα Λουμπούρ)

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

* Σημείωση

Ανάλογα με την ημερομηνία, η πρόσβαση στο Μπρουνέι (ή αντίστροφα) γίνεται μέσω της πόλης Μίρι της Μαλαισίας (με πτήση από το Κουτσίνγκ στο Μίρι και οδική μετάβαση στην πρωτεύουσα του Μπρουνέι).

**Super Τιμή**

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Κάντε την κράτηση σας έως 29/02 και ταξιδέψτε απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί να εξαντληθούν ακόμα και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

1.299 € το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου: + 520 €

Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων

Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           Δυνατότητα αντικατάστασης 2 διανυκτερεύσεων από την παραλία Νταμάι             

στο σουλτανάτο του Μπρουνέι

              Επιβάρυνση στη βασική τιμή του πακέτου  

459 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

         Επιπλέον διαφορά μονόκλινου: + 200 €

Περιλαμβάνονται: 2 διανυκτερεύσεις στο Μπρουνέι στο ξενοδοχείο παλάτι Empire 5* με πρωινό και ξενάγηση, όπως αναγράφεται στην εισαγωγή του προγράμματός μας για το Μπρουνέι

Η τιμή ισχύει για ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων (στην επέκταση του Μπρουνέι)

Σημείωση: Ο Έλληνας αρχηγός παραμένει στην παραλία Νταμάι και δεν ακολουθεί στο Μπρουνέι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Στην κουαλα λουμπουρ τοξενοδοχείο PULLMAN KUALA LUMPUR CITY CENTRE & RESIDENCES 5*, στη Ζούγκλα του Βόρνεο το ξενοδοχείο BATANG AI LONGHOUSE RESORT 4* (πρώην HILTON, 2 Διανυκτερεύεις), στο κουτσινγκ το ξενοδοχείο hilton 5*, στην παραλία Νταμάι το ξενοδοχείο Damai Puri Resort & Spa 4* Sup
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων 695.00 euro, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Φόρος εξόδου Μπρουνέι περίπου 10 δολάρια Αμερικής (πληρώνονται τοπικά κατά την έξοδό σας από τη χώρα)