Skip to main content

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ 11 ΜΕΡΕΣ καλοκαιρι 2016 απο 2590

αναχωρησεις 20/07 & 10/08

Σύμβολο της χώρας τα "τορίι", το διακριτικό στοιχείο του σιντοϊσμού που περισσότερο από θρησκεία πρέπει μάλλον να θεωρηθεί ως ένας κώδικας ηθικών κανόνων. Ο δράκοντας, πέρα από το γεγονός ότι είναι το πιο τυχερό ζώδιο, θεωρείται ο θεός του νερού και το κυριότερο σύμβολο της ιαπωνικής μυθολογίας. Οι "γκέισες" που από την τρυφερή ηλικία των δέκα ετών διδάσκονται πώς να κρατούν συντροφιά στους θαμώνες των "σπιτιών του τσαγιού", αντιπροσωπεύουν το ιδανικό της καλλιεργημένης γυναίκας, με λεπτούς τρόπους και ακαταμάχητη γοητεία. Η ίδια η χώρα θα σας εντυπωσιάσει για τις φυσικές ομορφιές και τις υπερμοντέρνες πόλεις της. Οι Ιάπωνες θα σας εκπλήξουν με την αγάπη τους για την τάξη και την πειθαρχία. Μια χώρα που σίγουρα αξίζει να την γνωρίσετε από κοντά!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Ημέρα 1:  Αθήνα/ Θεσσαλονίκη  - Τόκυο.

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τόκυο, τη λαμπερή πρωτεύουσα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» που όχι μόνο είναι μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη αλλά που ανάμεσα στα εντυπωσιακά μοντέρνα δημιουργήματα διατηρεί «γωνιές» που παραπέμπουν σε παλαιότερες, πιο ρομαντικές εποχές.

Ημέρα 2:  Τόκυο.

Άφιξη στο αεροδρόμιο Ναρίτα, το εντυπωσιακό διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο, που βρίσκεται 65χλμ. από το κέντρο της πόλης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Μια πρώτη εξερευνητική ματιά στο νυχτερινό Τόκιο θα αποτελέσει  η βόλτα μας με το μετρό στην φωταγωγημένη με «νέον» περιοχή του Σιντζούκο εκεί όπου χτυπά η καρδιά της ξέφρενης διασκέδασης της ζωντανής μητρόπολης.

Ημέρα 3:   Τόκυο.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τον απλοϊκό Σιντοϊστικό Ναό Μειτζί Τζεγκού αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Μέιτζι, ο οποίος στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα μετέτρεψε την Ιαπωνία από ένα παρακμιακό φεουδαρχικό έθνος σε παγκόσμια δύναμη. Αμέσως μετά οι χαρακτηριστικοί, ιαπωνικής τεχνοτροπίας, κήποι του Αυτοκρατορικού Παλατιού, με την απέριττη κομψότητα τους, θα μας μυήσουν στη ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση ενός έθνους όπου το λειτουργικό θριαμβεύει του φανταχτερού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνοικία της Ασακούσα με τον ιερό Ναό αφιερωμένο στη αγαπημένη θεότητα του ελέους Κάνον. Τέλος, διατρέχουμε τους εμπορικούς δρόμους της Γκίνζα με τα ακριβά καταστήματα και τα κομψά καφέ, που θεωρούνται οι  ακριβότερες  εμπορικές αρτηρίες του κόσμου. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Για το βράδυ προτείνουμε μία βόλτα μέχρι την αριστοκρατική συνοικία της Ακασάκα ή μέχρι το νεανικό Ροπόντζι με τα δεκάδες κέντρα διασκέδασης που κατακλύζονται από Ιάπωνες κάθε ηλικίας, αποδεικνύοντας ότι οι «εργασιομανείς» κάτοικοι της πόλης γνωρίζουν ενίοτε να διασκεδάζουν.

Ημέρα 4:  Τόκυο (Ολοήμερη εκδρομή στο Νίκκο).

Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα μας μεταφέρει στο μαγευτικό Νίκκο, τόπο λατρείας και προσκυνήματος της μεσαιωνικής Ιαπωνίας και διάσημο τουριστικό θέρετρο σήμερα. Αφού φωτογραφηθούμε με φόντο την ιερή τοξοτή γέφυρα Σινκί-ο, μας περιμένει ανάβαση στον Ναό Τοσόγκου με τα υπερβολικά διακοσμημένα συμπλέγματα ναών, που έρχονται σε αντίθεση με τον Ιαπωνικό μινιμαλισμό και το μαυσωλείο του Σογκούν της περιοχής, Τοκουγκάουα Ιεγιάσου, που χτίστηκε το 1634 από τον εγγονό του. Στη συνέχεια η λίμνη Τσουτζέντζι, με το υπέροχο ορεινό τοπίο που την περιβάλλει και ο ορμητικός καταρράκτης Κέγκον, που η υδατόπτωση του αγγίζει τα 97 μέτρα, θα μας γεμίσουν με συναισθήματα γαλήνης, όπως χιλιάδες άλλους επισκέπτες της περιοχής ανά τους αιώνες. Το γεύμα που ακολουθεί, με τυπικά ιαπωνικά εδέσματα, κλείνει με το καλύτερο τρόπο μία «de profundis» ιαπωνική εμπειρία. Επιστροφή στο Τόκυο αργά το απόγευμα. Μία βόλτα στη νυκτερινή Γκίνζα, όπου κυριαρχούν τα προκλητικά φωτισμένα κτίρια και οι πύργοι των πολυεθνικών εταιρειών είναι μία σπάνια φουτουριστικής χροιάς εμπειρία που μόνο η Ιαπωνική πρωτεύουσα μπορεί να προσφέρει.

Ημέρα 5:  Τόκυο ( ελεύθερη μέρα ). 

Όσοι δεν "φοβάστε" το πρωινό ξύπνημα, μη διστάσετε να σηκωθείτε πριν το χάραμα και να επισκεφθείτε την διάσημη ψαραγορά του Τόκυο, τη μεγαλύτερη του είδους στο κόσμο. Απίστευτες εικόνες από τα αλιευτικά σκάφη που καταφθάνουν σε σειρά από τους γύρω ωκεανούς και ξεφορτώνουν κάθε λογής αλιεύματα σε μοναδική ποικιλία και ποσότητα. Η δε γραφική μεσαιωνική Καμακούρα με τον επιβλητικό Νταϊμπούτσου (Μεγάλο Άγαλμα του Βούδα) και τα μεγαλειώδη συντοϊστικά τέμπλα αποτελεί μία επίσης πολύ καλή επιλογή για όσους θελήσουν να αφήσουν τα θέλγητρα της πρωτεύουσας και να γνωρίσουν μια ακόμα επαρχία της Ιαπωνίας. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6:  Τόκυο – Φούτζι - Χακόνε (Λίμνη Άσι) – Κιότο.

«Πότε μην πεις ωραίο, αν δεν δεις πρώτα το Φούτζι» λέει ένα αρχαίο Ιαπωνικό γνωμικό και σίγουρα δεν απέχει από την πραγματικότητα. Το όρος–ηφαίστειο, σύμβολο της Ιαπωνίας, με τα 3776 μέτρα ύψος και τον απόλυτα συμμετρικό του κώνο σκεπασμένο από αιώνιους πάγους, είναι απόλυτα φωτογενές και η θέα του τις ηλιόλουστες μέρες από το Χακόνε, στα 2300 μ. ύψος,είναι μαγευτική. Με μία μικρή κρουαζιέρα στην καταγάλανη λίμνη Άσι με θέα την οροσειρά των κεντρικών Άλπεων θα κλείσει με «ονειρικό» τρόπο η μέρα μας. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα επιβιβαστούμε στο φουτουριστικό τρένο-βολίδα με κατεύθυνση το Κιότο, την  πρώτη πρωτεύουσα του Ιαπωνικού έθνους. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7:  Κιότο.

Το Κιότο είναι η πιο ιστορική και φινετσάτη πόλη της Ιαπωνίας, με έντονο αυτοκρατορικό παρελθόν, αφού υπήρξε πρωτεύουσα από το 794 έως τα μέσα του 17ου αιώνα. Εκατοντάδες ναοί και δεκάδες ιστορικά κτίρια απαρτίζουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και πολλά από αυτά έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας  κληρονομιάς της UNESCO. Ο Ναός Χέιαν, πιστό αντίγραφο του πρώτου παλατιού που περιβάλλεται από υπέροχους κήπους, το Σανζουσαντζέντο με τα 1000 και πλέον αγάλματα της θεάς Κάνον και φυσικά το ανυπέρβλητο «Χρυσό Περίπτερο», το διασημότερο αξιοθέατο της Ιαπωνίας, είναι τα κυριότερα σημεία της σημερινής μας περιήγησης. Η μέρα μας θα κλείσει με τυπικό γεύμα Τεμπούρα σε κάποιο από τα ειδικευμένα σε αυτό το είδος κουζίνας εστιατόρια. Απόγευμα ελεύθερο και μια βόλτα στο «Μονοπάτι του Φιλοσόφου» θα  μας αποκαλύψει το Κιότο του περιθωρίου, έξω από τις τουριστικές πεπατημένες.

Ημέρα 8:  Κιότο ( Νάρα ).  

Η Νάρα, πρώτη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, είναι σήμερα μία μικρή, γραφική αλλά καθόλου ασήμαντη πόλη με έντονη την αύρα του ένδοξου παρελθόντος. Η πρωινή μας επίσκεψη με το τοπικό τρένο θα συνοδευτεί από επίσκεψη στο Ναό Κασούγκα Τάισα, που είναι χτισμένος τον 10ο αιώνα σε κινεζικό ρυθμό και στο Τοντατσί που φιλοξενεί το πελώριο χάλκινο άγαλμα του Νταιμπούτσου (Μεγάλος Βούδας) ύψους 16 μέτρων. Μια βόλτα στο περίφημο πάρκο των ελαφιών, των αγγελιοφόρων των θεών, θα ολοκληρώσει την γνωριμία μας με την πόλη. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Για το ελεύθερο απόγευμα στο Κιότο η πρόταση μας είναι ένα νυκτερινό πέρασμα από την περιοχή Γκιόν, την συνοικία των Γκεϊσών και σήμερα περιοχή  διασκέδασης των πολιτών του Κιότο, και αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει η γνωριμία μας με την αρχοντική πόλη.

Ημέρα 9: Κιότο – Χιροσίμα – Οσάκα.

Μετά το πρωινό μας, θα επιβιβαστούμε και πάλι στο τρένο-βολίδα. Άφιξη στη Χιροσίμα, που το όνομά της ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές τελευταίες μέρες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, αλλά που σήμερα το Ιαπωνικό πείσμα μεταμόρφωσε σε  μία μοντέρνα πόλη-πρότυπο, που δείχνει να έχει ξεπεράσει το τραύμα της ατομικής βόμβας. Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την πολυφωτογραφημένη πύλη «Ιτσουκουσίμα» στο νησάκι της Mιγιαζίμα λίγα  μόλις χιλιόμετρα από την Χιροσίμα. Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό θαλάσσιο Τορίι, το απόλυτο σύμβολο της Ιαπωνικής κουλτούρας. Στη συνέχεια η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί στο Πάρκο της Ειρήνης, με το μοναδικό κτίριο που έμεινε όρθιο ακριβώς δίπλα στο σημείο που εξερράγη η ατομική βόμβα την 6η Αυγούστου του 1945, το κενοτάφιο προς τιμήν των χιλιάδων θυμάτων, την Αιώνια Φλόγα και την καμπάνα της Ειρήνης και το μουσείο με τα εκθέματα από τις τραγικές εκείνες ημέρες. Όλα αυτά όχι μόνο προκαλούν συγκίνηση και θλίψη αλλά αφήνουν τον επισκέπτη βαθιά προβληματισμένο από τις επιπτώσεις της χρήσης των πυρηνικών όπλων. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα επιβιβαστούμε σε  επόμενο τρένο-βολίδα. Άφιξη το βράδυ στην Οσάκα. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 10: Οσάκα – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.     

Σήμερα θα απολαύσουμε την Οσάκα, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και τον ισχυρότερο οικονομικό και εμπορικό κολοσσό του κράτους. Δεν είναι τυχαίο ότι η πόλη περιλαμβάνεται εδώ και χρόνια στη λίστα με τις πέντε πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, απόρροια της συνάθροισης χρήματος και της φρενήρους οικονομικής δραστηριότητας. Το κάστρο της Οσάκα, πιστό αντίγραφο του παλιού κάστρου που καταστράφηκε στο πόλεμο, η περιοχή της Ουμέντα με τα φουτουριστικά κτίρια και ο Ναός Σουμιγιόσι θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της σημερινής μας ξενάγησης. Αργά το απόγευμα, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Ημέρα 11:Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη .

 

Σημείωση: Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 

Πτήσεις  με ΤurkishAirlines από Αθήνα    :

TK  1844   Αθήνα Κων/πολη        22.25  23.55

TK       52   Κων/πολη  Τόκυο       01.40  19.10

TK       47  Οσάκα  Κων/πολη       21.30  04.35

TK   1845   Κων/πολη  Αθήνα       06.55  08.25

 Πτήσεις  με ΤurkishAirlines από Θεσσαλονίκη : 

TK  1894  Θεσσαλονίκη  Κων/πολη    21.25  22.45

TK       52   Κων/πολη  Τόκυο              01.40  19.10

TK       47  Οσάκα  Κων/πολη              21.30  04.35

TK   1881  Κων/πολη  Θεσσαλονίκη    07.25  08.45

  

Τιμές:

Ταξίδι

Διατρ.

Αναχ.

Διαμονή

Δίκλινο

Επιβ. Μονόκλινου

Φόροι

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

11 ΜΕΡΕΣ

HB

20/07, 10/08

4* & 4*S

2.590

+790

890


Tο Ταξιδι σας προσφέρει:

  Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με TurkishAirlines  

  Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 4*S

  Διατροφή:  Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός της 10ης μέρας όπου πρωινό

  Μεταφορές, μετακινήσεις  όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

  Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα

  Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο

  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα

  Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός της εκδρομής σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

  Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες


Δεν περιλαμβάνονται

  Φόροι αεροδρομίων

  Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€

  Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Το διαβατήριό  σας  με τουλάχιστον  6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα. Θα χρειαστούμε μία καθαρή φωτοτυπία  20  μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.