Skip to main content

ΓΥΡΟΣ ΙΑΒΑΣ - ΚΕΛΕΒΗ - ΜΠΑΛΙ (13 μέρες)21/12, 30/12/14,25/01, 19/02, 20/03/15 απο 1990,00

 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Τζακάρτα - Γιογκυακάρτα - Πανόραμα Ιάβας – Μπορομποντούρ – Πραμπανάν - Σόλο– Σουλαβέζη – Τοράγιας – Μπαλί - Κινταμάνι

Αναχωρήσεις 21/12, 30/12/14 25/01, 19/02, 20/03/15
Τιμές κατ’ άτομο
Δίκλινο δωμάτιο 2050 € 1990 €
Επιβάρυνση Μονόκλινου 580 € 580 €
Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

    

1η μέρα : Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Ιάβα της Ινδονησίας. Ολονύκτια πτήση.

 2η μέρα: Τζακάρτα – Νησί της Ιάβα

Άφιξη στην Τζακάρτα την μεγαλύτερη μητρόπολη της χώρας η οποία βρίσκεται χτισμένη στο σημαντικότερο από τα 17,508 νησιά του αρχιπελάγους, στο νησί της Ιάβας. Η πυκνότητα του πληθυσμού του νησιού είναι πυκνή, αλλά εντυπωσιάζει ιδιαίτερα ο συγκερασμός των πλέων διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών.Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 3η μέρα: Τζακάρτα-Περιήγηση Πόλης

Η πρωτεύουσα είναι μία πόλη μεγάλων αντιθέσεων καθώς εκεί συνυπάρχει το παλιό με το καινούργιο και η φτώχεια με τον πλούτο Στην πρωινή μας περιήγηση θα δούμε το παλιό τμήμα της Τζακάρτας και στην συνέχεια το Ιστορικό τμήμα το οποίο διατρέχεται απο τον Κali Besar στις όχθες του οποίου είναι συγκεντρωμένα εμπορικά γραφεία και αποθήκες που ανάγονται στην περίοδο της Ολλανδικής Κυριαρχίας. Η πλατεία Μερντέκα είναι εντυπωσιακή και το τζαμί Ιστικλάλ το μεγαλύτερο της Ινδονησίας. Στο λιμάνι η Σούντα Κελεπά διατηρεί ορισμένα απομεινάρια της Ολλανδικής Μπατάβιας. Το Εθνικό μουσείο στο οποίο φυλάσσεται και το περίφημο κρανίο του ανθρώπου της Ιάβας είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της πρωινής μας γνωριμίας με την μεγαλούπολη

 4η μέρα : Τζακάρτα – Γιογκυακάρτα - Ναός Mπορομπουντούρ

Στην Γιογκυακάρτα βρίσκεται το μεγαλύτερο βουδιστικό μνημειακό συγκρότημα της χώρας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αργότερα συνεχίζουμε για τον μεγαλοπρεπή βουδιστικό ναό Mπορομπουντούρ που «χτίσθηκε από τους αγγέλους» σε μια μόνο νύχτα του έτους 800, όπως λέει η παράδοση. Tο Mπορομπουντούρ το οποίο σχηματικά αποδίδει την κεντρική ιδέα του Bουδισμού και το όνομά του σημαίνει «ο ναός με τους αναρίθμητους βούδες», θεωρείται το μεγαλύτερο βουδιστικό μνημείο και το ιερότερο στον πλανήτη. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που μπορούν να εκπλήξουν το σύγχρονο άνθρωπο. Σε μια παρακείμενη μικρή στούπα, υπάρχουν εβδομήντα δύο έγκλειστοι βούδες, που κοσμούν τα τρία τελευταία πατώματα. Επιστροφή στη Γιογκυακάρτα

 5η μέρα: Γιογκυακάρτα – Σόλο (Σουρακάρτα) - Πραμπανάν

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για την ενδιαφέρουσα πόλη του Σόλο επίσημα αποκαλούμενη Σουρακάρτα, πασίγνωστη για τις ανεκτίμητες συλλογές από αντίκες.Εδώ θα επισκεφθούμε τα δυο υπέροχα παλάτια Mangkunegaram το οποίο κτίστηκε από ξύλο τικ το 1707και το Kasunan.Στην επιστροφή μας 17χλμ Βορειοανατολικά της Γιογκυακάρτα θα σας γνωρίσουμε το ινδουιστικό σύμπλεγμα ναών Prambanan το μεγαλύτερο στη χώρα και τον σημαντικότερο χώρο λατρείας για τους ινδουιστές της Ιάβας .Κέντρο του Συγκροτήματος είναι το αφιερωμένο στον Θεό Σίβα Cendi ύψους 47 μέτρων που πλαισιώνεται από δυο μικρότερους ναούς αφιερωμένους στο Βράχμα και τον Βισνού.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 6η μέρα : Γιογκυακάρτα - Oυζούνγκ Πατάνγκ –Tοράζα - Σουλαβέζη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σουλαβέζη, πρώην Κελέβη. Άφιξη στο Oυζούνγκ Πατάνγκ (Mακάσσαρ) και αναχώρηση οδικώς για το Pαντεπάο της κεντροδυτικής Σουλαβέζης, τη Tάνα Tοράγια που κατοικείται απο τους ιθαγενείς Tοράγια, «τους ουράνιους βασιλείς της γης Tάνα»,ένα συλλογικό όνομα που προσδιορίζει περίπου 60 αρχαία ινδονησιακά έθνη με συνολικό πληθυσμό περίπου 3 εκατομμύρια άτομα που ζουν στις ορεινές περιοχές της Κελέβης Στάσεις καθ’οδόν για να φωτογραφίσουμε συναρπαστικά τοπία. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στην διάθεση σας.

 7η μέρα: Tάνα Tοράγια - Ενταφιασμοί σε βράχο

Oι ιθαγενείς Tοράγια φημίζονται για τις επιδόσεις τους στην ξυλογλυπτική, στην αρχιτεκτονική και για τις τελετουργικές ταφές των νεκρών τους.Σήμερα θα έχουμε μια ολοήμερη εκδρομή στα εκπληκτικά χωριά των Tοράγια, με τις γραφικές γέφυρες, τα ξύλινα σπίτια «Tόνγκοναν» με την βοϊδοκεφαλή στην οροφή τους, τους καταπράσινους ορυζώνες, τις παραδόσεις και τα παράξενα έθιμά τους.Θα δούμε τα μέρη ταφής των νεκρών των Tοράγια τις λιανγκ (τάφοι στον βράχο) που τους τοποθετούν μέσα σε κάθετους βράχους και στο άνοιγμα των τάφων φτιάχνουν τα Tάου Tάου, ξύλινα ομοιώματα ολόκληρων οικογενειών, βαμμένα και ντυμένα έτσι ώστε να μοιάζουν με τους νεκρούς.Αφού επισκεφθούμε και το Ραντεπάο, όπου θα έχουμε το γεύμα μας, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

 8η μέρα: Tάνα Tοράγια – περιήγηση στα χωριά

Τοράγια σημαίνει, οι άνθρωποι των βουνών και ζουν κυρίως από την γεωργία, καλλιεργώντας ρύζι, λαχανικά, φρούτα, καφέ και γαρύφαλλα.Οι περισσότερες οικογένειες έχουν δικά τους ζώα, όπως κότες, γουρούνια και βουβάλια, όπου τα βουβάλια με βούλες, τα «τεντόγκ μπόνγκα», είναι τα πιο πολύτιμα ζώα και συναντώνται μόνο στην περιοχή των Τοράγιας. Κάθε ένα από αυτά συγκρίνεται με δέκα συνηθισμένα βουβάλια. Αυτά είναι τα βουβάλια που οδηγούν τις ψυχές!...Στο Marante, Nanggala και Shaiya, θα περιηγηθούμε, σήμερα το πρωί για να διαπιστώσουμε την κουλτούρα της περιοχής και να εξακριβώσουμε τις παραδόσεις, τις τόσο μυστηριώδεις, όσο και οι ψυχές των νεκρών, που περιπλανώνται στα χωριά...

 9η μέρα: Tάνα Tοράγια - Oυζούνγκ Πατάνγκ - Μπαλί

Αναχώρηση οδικώς για το Oυζούνγκ Πατάνγκ (Mακάσσαρ), την πρωτεύουσα του νησιού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Xασανουντίν και πτήση για το Mπαλί. Άφιξη στο νησί του παραδείσου, αυτή την ιδιόμορφη παρένθεση στην ιστορία και στην κουλτούρα της Iνδονησίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 10η μέρα: Μπαλί – Ουμπούτ – Mass – Ορυζώνες – Ηφαίστειο Μπατούρ - Κινταμάνι

Το πρωί θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα εκδρομή προς το χωριό των καλλιτεχνών, το Ουμπούτ, όπου ξεκινάει το πραγματικό Μπαλί. Η υπαίθρια αγορά αποπνέει το άρωμα της Ανατολής, ενώ το μουσείο του χωριού, σε μυεί στον κόσμο των θεών και των ανθρώπων.Το επόμενο χωριό που θα επισκεφθούμε, είναι το Mass πριν φτάσουμε στο Κινταμάνι, στους πρόποδες του ηφαιστείου Μπατούρ, για να ζήσουμε μια ακόμα μοναδική μέρα.

 11η μέρα: Μπαλί – Ημέρα Ελεύθερη

Σηκωθείτε πρωί για να δείτε τον ήλιο που ανεβαίνει σιγά-σιγά, κόκκινος στα νερά της Ανατολής.Περάστε στο ακατοίκητο νησάκι Pulau Menjangan, το καλύτερο μέρος για καταδύσεις στο νησί, αφού περάσετε από εκπληκτικές περιοχές με ορυζώνες, λίμνες και καλλιέργειες γαρύφαλλων.Επισκεφθείτε το τέμπλο της Μητέρας (Puri Besa-Kih), ένα μνημείο 2.000 χρόνων, που το επισκέπτονται χιλιάδες ντόπιοι προσκυνητές, αλλά και όλοι οι τουρίστες.Πηγαίνετε στο Ντενπασάρ, μία ουδέτερη πόλη, παγιδευμένη στο θόρυβο και στην σκόνη και στην Κούτα, που είναι πνιγμένη στον τουρισμό.Αλλά και το γαστριμαργικό προφίλ του Μπαλί είναι ατελείωτο. Δοκιμάστε πάπια με γλυκιά σως, αυστραλιανή κουζίνα και αμιγώς ινδονησιακό φαγητό σε τοπικά εστιατόρια.

 12η μέρα : Μπαλί - Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος μέχρι την πτήση μας για Αθήνα. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Ολονυκτία πτήση.

 13η μέρα : Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

  Ενδεικτικές πτήσεις:

QR 204 ATHDOH 1915 2345

QR 956 DOHCGK 0215 1515

QR 945 DPSDOH 2235 0455  

QR 201 DOHATH 0730 1230

    Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* και 5*
  • Πρόγευμα κάθε μέρα
  • Πλήρης διατροφή στη Κελέβη
  • Ένα κύριο φαγητό στο Μπαλί την 10η μέρα
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

      Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων εσωτερικού εξωτερικού, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 560 €
  • Βίζα εισόδου (10-15$) η οποία εκδίδεται και πληρώνεται επί τόπου

  Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 150€ το άτομο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πόσιμο.