Skip to main content

ΠΛΗΡΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑ (18 ημέρες)20/12, 24/12, 27/12/14, 16/02, 16/03/15 απο 2495,00

ΛΑΟΣ - ΒΙΕΤΝΑΜ - ΚΑΜΠΟΤΖΗ (18 ημέρες)

Λουάνγκ Πραμπάνγκ – Καταρράκτες Κουανγκσί - Ανόι – Ταμ Κοκ - Χα Λονγκ – Κρουαζιέρα στον κόλπο του Χα Λονγκ - Ντανάγκ - Χοιάν – Χουε – Χο Τσι Μινχ (Σαιγκόν) – Τούνελ Κου Τσι – Βιν Λόνγκ - Δέλτα Ποταμού Μεκόνγκ – Λίμνη Τονλε Σαπ – Σιεμ Ρεπ – Πνομ Πενχ - BanteaySrey - BanteaySamre

 

Αναχωρήσεις 20/12, 24/12, 27/12/14, 16/02, 16/03/15
Τιμές κατ άτομο
Δίκλινο δωμάτιο 2495 €  
Επιβάρυνση μονόκλινου 695 €  
Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 

1η μέρα: Αθήνα – Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση με ενδιάμεσες ανταποκρίσεις για το Λάος. Ολονύχτια πτήση.

 2η μέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ

Άφιξη στην πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα πόλη του Λάος την Λουάνγκ Πραπάνγκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ – περιήγηση πόλης – Σπήλαια Πακού

Στην πρωινή μας περιήγηση στην πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, θα σας προσφέρουμε ότι έχει σχέση με τον Βουδισμό και την αρχιτεκτονική του Λάος, που αναμειγνύονται με το αποικιοκρατικό στυλ, για να δημιουργήσουν ένα «μενού» από μωσαϊκό αρχιτεκτονικών ρυθμών.Θα επισκεφθούμε το περίφημο χρυσό άγαλμα του Βούδα, σκαλισμένο στο ξύλο, το «Phra Bang» και θα συνεχίσουμε με τον Wat Chiang Thong, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι γνωστό για τις υπέροχες αναπαραστάσεις του Βούδα, τις πολύτιμες διακοσμήσεις από χρυσό, σμάλτο και μωσαϊκά.Λίγο πιο πέρα θα δούμε το παλιό Τέμπλο Sene και μετά θα έχουμε μία βόλτα με πλοιαράκι στον «Πατέρα» των ποταμών τον Μεκόνγκ. Άφιξη στις σπηλιές Πακού όπου χιλιάδες από χρυσό, λακαρισμένα αγάλματα του Βούδα σε διάφορες μορφές και σχήματα και αφιερώματα από τους προσκυνητές και τους οδοιπόρους.Στο δρόμο της επιστροφής βρίσκεται το χωριουδάκι Ban Xanghai, που παράγει κρασί από ρύζι και το χωριό Ban Phanem, περίφημο για την καλαισθησία στην χειροτεχνία. Επιστρέφοντας στη πόλη θα επισκεφτούμε την Στούπα Βισσούν και τα Ιεροφυλάκια του Τέμπλου Aran and Mai. Στην συνέχεια θα πάμε στην κορυφή του όρους Phousi, για να δούμε την επιχρυσωμένη Στούπα και να χαρούμε μία μοναδική θέα της πόλης και του Ποταμού Μεκόνγκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ – Καταρράκτες Κουανγκσί

Νωρίς το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την «λειτουργία» των Βουδιστών Μοναχών καθώς θα δέχονται τις προσφορές ρυζιού από τους πιστούς. Αυτή η παράδοση είναι μοναδική στο Λάος. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε μια παραδοσιακή αγορά που μπορείτε να βρείτε ανάμεσα σε άλλα τοπικά προιόντα δέρμα βούβαλου, τοπικό τσάι, αλάτι, λαχανικά και είδη χειροτεχνίας. Αργότερα θα επισκεφτούμε τους πανέμορφους καταρράκτες Κουανγκσί με τα πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά τους και θα περπατήσουμε σε μονοπάτια του παρακείμενου δάσους. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Λουάνγκ Πραμπάνγκ μέσω του BanPhanomκαι το βραδάκι θα φωτογραφήσουμε το χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα από τον Ναό Siphouthabath.

5η μέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ – Ανόι – Μαριονέτες στο Νερό

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο της πόλης (κλειστό την Τρίτη) που εκθέτει υπέροχα αντικείμενα που αντανακλούν τον πλούτο του πολιτισμού του Λάος από τους αρχαίους Βασιλείς του μέχρι τις μέρες μας. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ανόι. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με τα περίφημα Cyclo. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή τέχνης του Βιετνάμ.

6η μέρα Ανόι – Ταμ Κόκ – Ανόι

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα μαγευτικά τοπία της Ινδοκίνας. Αναχώρηση το πρωί για το Νιν Μπιν νότια του Ανόι. Θα επισκεφθούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, την Χόα Λου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού, μια μικρή κοιλάδα περικυκλωμένη από ψηλά ασβεστολιθικά βουνά και συνεχίζουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα στο ποτάμι με τις παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς). Η γαλήνη του τοπου με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα μας σαγηνεύσει. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ανόι.                                                                               

7η μέρα Ανόι – περιήγηση πόλης - Χαλόνγκ

Στην σημερινή μας πρωινή περιήγηση στο Ανόι μεταξύ άλλων θα δούμε τον «Ναό της Λογοτεχνίας» χτισμένο τον 11ο αιώνα που ήταν το πρώτο Πανεπιστημιακό ίδρυμα του Βιετνάμ, τον περίφημο Ταοιστικό Ναό Quan Thanh, το Μαυσωλείο Χο Τσι Μινχ, τον ιστορικό Βουδιστικό ναό One Pillar Pagoda και το πολεμικό Μουσείο. Στην συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τον περίφημο κόλπο Χαλόνγκ ανατολικά του Ανόι. Η τοποθεσία λόγω της συγκλονιστικής της ομορφιάς χαρακτηρίστηκε το 1994 από την UnescoΤοπίο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Καθοδόν επίσκεψη στο χωριό DongTrieu με τα περίφημα κεραμικά του. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,

 8η μέρα Κρουαζιέρα στον κόλπο του Χαλόνγκ – Ανόι – Ντανάγκ – Χοιάν

Από τις ομορφότερες κρουαζιέρες στον πλανήτη είναι αυτή που θα πραγματοποιήσουμε σήμερα στον κόλπο του Xα λόνγκ. Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης εκατομμυρίων ετών συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που ικανοποιεί πλήρως τις αισθήσεις. Το πρωί επιβίβαση στα παραδοσιακά «Σαμπάν» για να σαλπάρουμε στα σμαραγδένια νερά του κόλπου.Θα επισκεφτούμε την σπηλιά Σανγκ Σοτ μία από τις ομορφότερες σπηλιές στον κόλπο. Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Ανόι και πτήση για το Ντανάγκ. Άφιξη και μεταφορά οδικώς στο Χοιάν όπου μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις ειδυλλιακές παραλίες του κεντρικού Βιετνάμ.

9η μέρα Χοιαν – περιήγηση πόλης - Χουέ

Πρωινή περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και σημαντικού λιμανιού μεταξύ 16ου και 18ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε την περίφημη Ιαπωνική γέφυρα, την πανέμορφη παγόδα PhucKien ,έναν κινέζικο Ναό και χώρο συγκέντρωσης των Κινέζων εμπόρων και ένα από τα λαογραφικά μουσεία της πόλης.Το απόγευμα αναχωρούμε οδικώς για το Χουε, την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια

10η μέρα Χουέ – Βαρκάδα στον ποταμό των «Αρωμάτων» - περιήγηση πόλης – Χο Τσι Μινχ

Μετά το πρωινό θα έχουμε μια ευχάριστη βαρκάδα στον «ποταμό των Αρωμάτων» για να δούμε την παγόδα Θιεν Μου και να επισκεφθούμε στην συνέχεια τον τάφο του Μινχ Μανγκ, δεύτερο αυτοκράτορα της δυναστείας των Nguyen. Συνεχίζουμε με μια περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, όπου θα δούμε την Βασιλική Ακρόπολη - όπου οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Nguyen βασίλεψαν από το 1802 – 1945 - και έχει κτισθεί βασισμένη στις ίδιες αρχές και στο ίδιο σχέδιο με την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, το μαυσωλείο του αυτοκράτορα TuDucκαι την πολύβουη αγορά DongBa. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την «μαρτυρική» Σαϊγκόν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

11η μέρα Χο Τσι Μινχ – Τούνελ Κου Τσι (60 χλμ) - περιήγηση πόλης

Η Σαϊγκόν, που πλέον ονομάζεται επίσημα Χο Τσι Μινχ έχει μετατραπεί σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη, κέντρο της οικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Το πρωινό είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη στα σπήλαια Κου Τσί, γνωστά από το πόλεμο του Βιετνάμ και τρανή απόδειξη του θάρρους και της αυτοθυσίας που επέδειξαν οι Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Αμερικανούς. Επιστροφή στην Σαϊγκόν. Περιήγηση στην πόλη όπουμεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε το παλάτι της επανένωσης, την παγόδα Βιν Γιεμ, το μουσείο πολέμου και την μικρή «NotreDame» -κτίρια τα οποία θυμίζουν την Γαλλική αποικιοκρατία- την περίφημη Chinatownτης Σαϊγκόν, την Παγόδα ThienHau και την περίφημη αγορά της BinhTay.

12η μέρα Χο Τσι Μινχ - Κάι Μπε – Βιν Λονγκ - Δέλτα Μεκόνγκ - Χο Τσι Μινχ (125 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ και συγκεκριμένα στην επαρχία του Βιν Λονγκ. Θα ξεκινήσουμε από το Κάι Μπε, όπου θα επιβιβαστούμε σε παραδοσιακό πλοιάριο που θα μας μεταφέρει στην ομώνυμη πλωτή αγορά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα του χώρου, όπου οι αγοραπωλησίες και ανταλλαγές γίνονται από πλοιάριο σε πλοιάριο. Στο Βιν Λονγκ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μία αυθεντικά «χωριάτικη» αγορά. Επιστροφή στην Σαϊγκόν αργά το απόγευμα.

13η μέρα: Χο Τσι Μινχ – Σιέμ Ρέπ  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Καμπότζη με προορισμό το Σιεμ Ριέπ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

14η μέρα: Σιέμ Ρέπ – περιήγηση αρχαιολογικής ζώνης

Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο αξεπέραστο «Τα Προμ», με τους τεράστιους κορμούς δένδρων να ξεπηδούν μέσα από τα κτίρια του πρώην μοναστηριού – παλατιού να συναρπάζουν την φαντασία μας. Αμέσως μετά η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ανγκόρ Τομ είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία αφού τα υπέροχα μνημεία που άφησαν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές οι πολυμήχανοι Χμερ, είναι σίγουρα τα πλέον μεγαλειώδη της Ασιατικής Ηπείρου. Ακολουθεί η επιβλητική μας είσοδος στην Νότια Πύλη και τον υπέροχο Ναό Μπαγιόν πάνω στην ράχη ελεφάντων όπου στην συνέχεια θα δούμε τα ερείπια του πρώην παλατιού, εικόνες που μας δίνουν μία πολύ χορταστική γεύση του μεγαλείου των Χμερ. Το απόγευμα ακολουθεί επίσκεψη στον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στην σημαία της Καμπότζης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους Ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Από την κορυφή του λόφου Baheng θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή από ψηλά και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 15η μέρα: Σιέμ Ρέπ - περιήγηση στο BanteaySreyκαι BanteaySamre

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το KbalSpean. Στην συνέχεια περπατώντας μέσα σε πυκνό δάσος θα έλθουμε στην κορυφή του λόφου που φέρει την ποιητική ονομασία «ThousandLingasRiver» όπου θα ανακαλύψουμε λαξεμένα στην βραχώδη κοίτη του ποταμού γλυπτά του 10ου και 12ου αιώνα, τον καταρράκτη και τα βασιλικά λουτρά.. Το BanteaySreyκαι το BanteaySamreείναι δύο γοητευτικοί ναοί με διακοσμητικά σκαλίσματα και ροζ τείχη αντίστοιχα με γλυπτά και ανάγλυφα που περιμένουν την επίσκεψη μας. Το βράδυ θα δοκιμάσουμε ντόπιες παραδοσιακές νοστιμιές απολαμβάνοντας τους περίφημους χορούς Apsara.

16η μέρα: Σιέμ Ρέπ - Τόνλε Σαπ – Πνομ Πένχ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μία βαρκάδα στην πλωτή πολιτεία της όμορφης λίμνης Τόνλε Σαπ. Σε μία «αγαπημένη» κρουαζιέρα με πλοιάριο, θα χαρούμε ένα «κολάζ» της σημερινής της καθημερινότητας, φωτογραφίζοντας πλωτά χωριά, σχολεία, εστιατόρια, νοσοκομεία και ανθρώπους. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Καμπότζης την Πνομ Πενχ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

17η μέρα: Πνομ Πένχ – περιήγηση πόλης – Πτήση επιστροφής

Το πρωί θα έλθουμε στη διαβόητη φυλακή, η οποία στην διάρκεια των Khmer Rouge, ήταν γνωστή ως S 21. Αρχικά ήταν ένα γυμνάσιο όπου χιλιάδες άνθρωποι βασανίστηκαν και έχασαν την ζωή τους. Θα συνεχίσουμε με το Βασιλικό Παλάτι και την Παγόδα Ounelom, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, το μνημείο της Νίκης, που έχει σχήμα λωτού και είναι επίσης γνωστό ως το Μνημείο της Ανεξαρτησίας.Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

18η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  •    Παράσταση σε θέατρο με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι
  •    Εκδρομή στο Ταμ Κοκ
  •    Κρουαζιέρα στον κόλπο του Χα Λονγκ με σαμπάν
  •    Κρουαζιέρα στον ποταμό των Αρωμάτων στο Χουε
  •    Επίσκεψη στα τούνελ Κου Τσι
  •    Βόλτα με παραδοσιακό πλοιάριο στο Δέλτα του Μεκόνγκ
  •    Βόλτα με παραδοσιακό πλοιάριο στην Λίμνη Τονλε Σαπ
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* και 5* επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Μεκόνγκ στο Λάος
  • Εκδρομή στους Καταρράκτες Κουανγκσί στο Λάος
  • Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, είσοδοι όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 750 €
  • Βίζα εισόδου στο Βιετνάμ, στην Καμπότζη και στο Λάος 150$ περίπου, πληρώνεται τοπικά
  • Τοπικοί φόροι 35 € περίπου πληρώνονται τοπικά

 Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 100 € το άτομο.
  • Το ταξίδι ανάλογα τις πτήσεις ενδέχεται να εκτελείται αντιστρόφως.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα και       με 2 κενές σελίδες για τις σφραγίδες θεωρήσεων άφιξης/αναχώρησης.
  • Η βίζα στο Λάος, στο Βιετνάμ και στην Καμπότζη εκδίδεται τοπικά, απαραίτητο να έχετε μαζί σας 6 φωτογραφίες έγχρωμες σε λευκό φόντο

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.