Skip to main content

Βιρμανία – Τα χρυσά χαμόγελα του Βούδα Απρίλιος-Οκτώβριος 2017 από 1650,00

Διάρκεια: 13 ημέρες
Αναχωρήσεις 2017:
14/3, 11/4, 25/4, 9/5, 30/5, 13/6, 27/6, 4/7, 18/7, 8/8, 29/8, 12/9, 26/9, 3/10, 24/10


1η μέρα: Αθήνα – Πτήση
Αναχώρηση για την Μυανμάρ, ολονύκτια πτήση.

2η μέρα: Γιανγκόν – Περιήγηση Πόλης – Χρυσή Παγόδα Σβενταγκόν
Άφιξη στην «καρδιά» της Mυανμάρ, τη Γιανγκόν και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη περιήγηση της πόλης που περιβάλλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της με νερό, θα δείτε τη χρυσή παγόδα Σουιτεγκόν, που έχει μορφή στούπας, τη παγόδα Σουλέ και το Πάρκο με το άγαλμα της Ελευθερίας.

3η μέρα: Γιανγκόν – Πι (280 χλμ) (4,5 ώρες)
Απολαύστε τη διαδρομή που διασχίζει την εύφορη κοιλάδα του Ιρραουάντυ ποταμού και θα επισκεφθείτε τις παγόδες Ban Ban Gui, Payagyi και Payamar. Άφιξη στο Πι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Πι
Πρώτη επίσκεψη η συμπαγής Παγόδα Σβεσαντάου, (από τις ιερότερες της χώρας), με τις 80 και πλέον επίχρυσες στούπες να τη περιβάλλουν. Ακολουθεί μια περιήγηση στα Βουδιστικά αγάλματα λαξευμένα στους βράχους και τα απομεινάρια της Ταρικέταγια, πρωτεύουσας του άλλοτε βασιλείου Πυάου.

5η μέρα: Πυάου – Μπαγκάν (345 χλμ) (7 ώρες περίπου)
Με μία διαδρομή που χάνεται ανάμεσα σε ρυζοχώραφα, κατάφορτους λόφους και ατελείωτες λευκές στούπες, στο βούνο Πόπα, θα φτάσετε στη Μπαγκάν, όπου 2.200 σωζόμενα κτίσματα μαρτυρούν την Χρυσή εποχή αυτού του βασιλείου. Άφιξη στη Μπαγκάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Μπαγκάν
Εφάμιλλο με το Άνγκορ Βατ (στο Σιέμ Ριπ της Καμπότζης), το Μπαγκάν είναι ένα ακατανίκητο υπαίθριο μουσείο και βουδιστικό θρησκευτικό κέντρο, που ατενίζει το ποταμό Iρραουάντι, με τους 5000 ναούς και στούπες στην ομώνυμη κοιλάδα του που είναι αφιερωμένη στα πνεύματα της φύσης. Στη σημερινή περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στη κεντρική αγορά της πόλης, στη στούπα Σεζιγκόν, (τη δεύτερη ιερότερη) και τη Γκουμπιαουάκι με τις εξαίσιες τοιχογραφίες. Ακολουθεί επίσκεψη στη παγόδα ΄Aναντα, που φυλάσσετε το άγαλμα του Bούδα (ύψους 9μ) και το τεράστιο τέμπλο Nαμαγιάνγκι μαζί με το Tαμπανγιού. Ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα θα έχετε από τη παγόδα Mπούπαγια,.Για τους τολμηρούς προτείνουμε προαιρετικά βόλτα με αερόστατο.Ότι καλύτερο για μια συγκλονιστική θέα.

7η μέρα: Μπαγκάν - περπάτημα στη μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου - Μανταλέϊ (Περιήγηση Πόλης - Σακάι)
Οδικώς και πριν φτάσετε, θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στη μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα του κόσμου Ουπέι και στη συνέχεια άφιξη στη πνευματική καρδιά της χώρας, το Μαντελέϊ, που υπήρξε βασιλική πρωτεύουσα για 30 περίπου χρόνια. Με την άφιξη θα γνωρίσετε τα απομεινάρια του Παλατιού, τη Παγόδα Αρακάν, το κατάφορτο από ναούς και στούπες λόφο της πόλης, τη τέταρτη Παγόδα Κουτοντόου, με τις 729 «πιτάκα» που την περιβάλλουν και το μοναστήρι Σουινεντόου. Στη συνέχεια θα δείτε τη γραφική αγορά Μαχά Αουμί Μποζαν και θα καταλήξετε στο λόφο Σανγκαίγκ, για μία πανοραμική φωτογραφία.

8η μέρα: Μανταλέϊ (Αμαραπούρα -Ίνβα (Άβα) - Μινγκούν)
Πρωινή επίσκεψη της παλιάς πρωτεύουσας Αμαραπούρα, με το μοναστήρι Μαχαγκανταγιόν, που διακονείται από 1.000 νεαρούς «σαμανερα», ηλικία 5-15 χρονών, την τοξοειδή γέφυρα, Ου Μπέϊν του 18ου αιώνα, τα ερείπια της ιστορικής πρωτεύουσας Ίνβα (Άβα) και το μοναστήρι Μάχα Αουνγκμι Μπουζάν. Με πλοιάριο, θα συνεχίσετε για το Μινγκούν, για να δείτε τη γιγάντια καμπάνα (βάρους 87 τόνων) και την ημιτελή Παγόδα (σπουδαία έργα του βασιλιά Μπανταουπάγια).

9η μέρα: Μανταλέϊ – Χέχο - Πιντάγια
Πτήση 30’ για το Χέχο και μεταφορά στη Πινταγιά(κωμόπολη στις όχθες της ειδυλλιακής λίμνης Ινλε). Η περιήγησή εξελίσσεται στις ασβεστολιθικές σπηλιές της Πινταγιά με τους σταλακτίτες και τα αναρίθμητα Βουδιστικά αγάλματά τους.

10η μέρα: Πιντάγια – Λίμνη Ινλέ (102 χλμ)
Χωριά των Φυλών Παλαούνγκ και Παό, δάση πεύκων και συστάδες μπαμπού, εναλλάσσονται κατά τη διαδρομή στη βόρεια άκρη της λίμνης Ινλέ. Το απόγευμα θα επισκεφθείτε το παλάτι του πρώην τοπικού ηγεμόνα και μία βιοτεχνία που κατασκευάζει τοπικά πούρα.

11η μέρα: Λίμνη Ινλέ - Παγόδα Ινδία Ντέιν & Βόλτα στην λίμνη
Στην ολοήμερη περιήγηση της όμορφης λίμνης Ινλέ, περιτριγυρισμένη από λόφους, θα θαυμάσετε τα πασσαλόκτιστα χωριά της ιδιόρρυθμης φυλής των ‘Iντας, τις κωνικές βάρκες και το τρόπο που κωπηλατούν οι ντόπιοι, (δένοντας το κουπί στο πόδι τους) και θα τη δείτε τη πολύχρωμη γραφική αγορά Ζουαμά γνωστή με τις γυναίκες που φορούν τα τρελά δακτυλίδια στο λαιμό τους και τα χωριά Παού. Τέλος θα δείτε τη πανέμορφη περιοχή Akaung Sitthou, όπου βρίσκονται οι αρχαίες στούπες.

12η μέρα: Λίμνη Iνλέ - Γιανγκόν
Μεταφορά στο Χέχο και πτήση για Γιανγκόν. Ελεύθερη ημέρα για αγορές μπαχαρικών και χαλάρωση στο ποταμό. Αποχαιρετιστήριο γεύμα θα δοθεί σε εστιατόριο με παραδοσιακό σόου.

13η μέρα: Γιανγκόν - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.

Κόστος από: 
Δίκλινο: 1650 €
Μονόκλινο: +590

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  •  Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 3* & 4*
  •  Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία και σε τοπικά καλά εστιατόρια στη διάρκεια των εκδρομών
  •  Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  •  Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  •  Έλληνας αρχηγός / ξεναγός
  •  Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Φόροι αεροδρομίων, κόστος έκδοσης βίζας, εμπλουτισμένη ασφάλεια € 680
  •  Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, βίζα € 120 κατ’ άτομο, πληρώνονται τοπικά.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή
  • Απαιτείται η αποστολή έγχρωμης φωτοτυπίας του διαβατηρίου το αργότερο 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση
  • Για την βίζα εισόδου στην Βιρμανία θα πρέπει να έχετε μαζί σας 2 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Το νερό δεν είναι πόσιμο. Συνιστούμε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 135€ το άτομο.
  • Ελάχιστος χρόνος για έκδοση βίζας 21 εργάσιμες μέρες.
  • Η ροή του προγράμματος, μπορεί να αλλάξει για τη καλύτερη έκβασή του.