Skip to main content

Χριστούγεννα 2016 Πανόραμα Βιετνάμ ΑΠΟ 1290,00

11 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/12/2016

Γενικά

Το Βιετνάμ είναι μία από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας. Πλούσια βλάστηση, τροπική ζούγκλα κι ατέλειωτοι ορυζώνες που αυλακώνονται από υδάτινους δρόμους οι όχθες των οποίων σφύζουν από ζωντάνια. Το Βιετνάμ είναι ευλογημένο. Έχοντας επουλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές του παρελθόντος, προβάλει στο διεθνές σκηνικό σαν μια χώρα ακμαία και δυνατή έτοιμη να κατακτήσει όχι μόνο τις οικονομικές αγορές αλλά και τις καρδιές των ταξιδιωτών. Μην διστάσετε, ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι και απολαύστε μία μοναδική εμπειρία ζωής.

Το ταξίδι με μια ματιά

  • Διανυκτέρευση στον κόλπο του Χα Λόνγκ, σε ένα από τα 7 θαύματα της …φύσης!
  • Διανυκτέρευση στο Ανόι στο κεντρικότατο ξενοδοχείο Golden Silk Boutique.
  • Κρουαζιέρα  με παραδοσιακό πλοιάριο στον όρμο του Χα Λόνγκ, με γεύμα θαλασσινών.
  • Θεαματική βόλτα με παραδοσιακό ποδήλατο-ταξί (σικλό) στα δαιδαλώδη και πολύβουα στενά της παλιάς στο Ανόι.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Ταμ Κοκ και βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) , όπου θα θαυμάσουμε  ποτάμια-σπήλαια Τούνγκ Νανγκ.
  • Ξενάγηση στο Ανόι, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, ηγέτη του νέου Βιετνάμ, το Ναό της Λογοτεχνίας, τη Μονόστηλη Παγόδα, την όμορφη Δυτική Λίμνη, τη Σιταντέλ, το Μουσείο Ιστορίας, το Εθνολογικό μουσείο. Παρακολούθηση, στο ειδικό θέατρο, του μοναδικού θεάματος των μαριονεττών στο νερό.
  • Επίσκεψη στο μουσείο  με τα ευρήματα του πολιτισμού των Τσαμ στο Ντανάνγκ.
  • Ξενάγηση στο διάσημο γραφικό Χόι Αν που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO.
  • Επίσκεψη στον τάφο-Ανάκτορο του αυτοκράτορα Μιν Μανγκ, ενός εκ των αυτοκρατόρων της δυναστείας Νγκουγιέν, που εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την αρχιτεκτονική του σύνθεση,  στην παγόδα Τιεν Μου και στην  περίφημη Απαγορευμένη Πόλη, στη Χουέ.
  • Στη θρυλική Σαϊγκόν  θα επισκεφθούμε το παλιό Προεδρικό μέγαρο του κράτους του Νοτίου Βιετνάμ, που είναι σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, αλλά και το υπέροχο Ιστορικό κέντρο με κτίρια σημεία αναφοράς, όπως το Δημαρχείο, ο καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ, η Όπερα και φυσικά το περίφημο Ταχυδρομείο .
  • Επίσκεψη στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ.  Κρουαζιέρα στο  Κάι Μπε με την περίφημη  πλωτή αγορά και στο Βιν Λονγκ , όπου θα  περπατήσουμε σε μία αυθεντική «χωριάτικη» αγορά.  
  • Επίσκεψη στις  σήραγγες Κου Τσί, γνωστές από το πόλεμο του Βιετνάμ. 

Παρατηρήσεις

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Πτήσεις με Qatar Airways:

Αθήνα – Ντόχα   12.25 – 17.25
Ντόχα – Ανόι    02.25 – 15.45
Σαϊγκόν – Ντόχα 19.10 – 23.50
Ντόχα – Αθήνα   07.15 – 11.25

Περιλαμβάνονται:

  • Δώρο το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία:

  • Χα Λόνγκ:  HALONG PLAZA
  • Ανόι:  GOLDEN SILK
  • Χόϊ: HOI ANN
  • Χουέ: INDOCHINA PALACE
  • Σαϊγκόν: MAJESTIC SAIGON

Απαραίτητα

  • Διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα.
  • Μία έγχρωμη φωτογραφία την οποία θα έχετε μαζί σας κατά την άφιξή σας στη χώρα
  • Απαραίτητη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας 15 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη - Ανόι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ.

Ημέρα 2: Ανόι - Χα Λόνγκ

Άφιξη το απόγευμα στο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της πόλης και έπειτα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών εισόδου στην χώρα, αναχωρούμε για το Χαλόνγκ όπου θα φτάσουμε το βράδυ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στον κόλπο του Χαλόνγκ, ο οποίος δικαίως ανήκει στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ημέρα 3: Κρουαζιέρα στο Χα Λόνγκ - Ανόι

Η σημερινή ημέρα είναι σπάνιας ταξιδιωτικής ομορφιάς και η κρουαζιέρα που θα ακολουθήσει με παραδοσιακό πλοιάριο στον όρμο του Χα Λόνγκ, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης εκατομμυρίων ετών, συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που απογειώνει τις αισθήσεις. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Ανόι. Το Ανόι είναι μία γοητευτική καταπράσινη μεγαλούπολη με έντονα τα σημάδια της Γαλλικής αποικιοκρατίας που απλώνεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες λίμνες και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βόρειου Βιετνάμ. Η πρώτη μας γνωριμία θα ξεκινήσει με μία θεαματική βόλτα με παραδοσιακό ποδήλατο-ταξί (σικλό) στα δαιδαλώδη και πολύβουα στενά της παλιάς πόλης όπου δεσπόζουν εκατοντάδες υπαίθρια εστιατόρια και θα συνεχιστεί κατά μήκος της όχθης της κεντρικής λίμνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Ανόι - Ολοήμερη εκδρομή στο Ταμ Κοκ - Ανόι.

Πρωινό και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Ταμ Κοκ, όπου θα απολαύσουμε μια βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι απολαμβάνοντας το θέαμα των καταπράσινων ορυζώνων. Θα περάσουμε από τα ποτάμια-σπήλαια Τούνγκ Νανγκ και κατά μήκος του ποταμού θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς τους. Η γαλήνη του τοπίου με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια απλά θα μας σαγηνεύσει. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ανόι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Ανόι

Η ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ είναι συγκλονιστική. Τα υπέροχα λευκά γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου γοητεύουν με τη κομψότητά τους, το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, ηγέτη του νέου Βιετνάμ εντυπωσιάζει με τη λιτότητα του ενώ το μαυσωλείο του είναι ενδεικτικό του σεβασμού που θρέφουν οι κάτοικοι της χώρας για τον άνθρωπο που άλλαξε τη ροή της ιστορίας τους. Μνημεία όπως ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα και η όμορφη Δυτική Λίμνη αποτελούν τη συνέχεια της ξενάγησής μας καθώς και οι πύλες της παλιάς βασιλικής Ακρόπολης, Σιταντέλ, το Μουσείο Ιστορίας με τα πλούσια εκθέματά του θα μας μυήσει στην πολύχρονη ιστορία του Βιετνάμ. Η μέρα μας θα κλείσει με την παρακολούθηση, στο ειδικό θέατρο, του μοναδικού θεάματος των μαριονεττών στο νερό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Ανόι - Ντανάνγκ - Χόι Αν

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντανάγκ, το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ. Με την άφιξη επισκεπτόμαστε το σπουδαίο μουσείο της πόλης με τα ευρήματα του πολιτισμού των Τσαμ, που άνθησε στη περιοχή τον 9ο αιώνα. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στο διάσημο γραφικό Χόι Αν που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Απογευματινή ξενάγηση στο παλιό Πορτογαλικό λιμάνι, με τις τοξωτές γέφυρες και της Κινεζικής επιρροής παγόδες που διατηρεί άθικτα τα κτίρια των προηγούμενων αιώνων και γι’ αυτό περιλαμβάνεται στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Χόι Αν - Χουέ

Σήμερα ξεκινάμε, μέσω μιας όμορφης διαδρομής, για την ιστορική πόλη του Χουέ, η οποία αποτέλεσε για 150 χρόνια την πρωτεύουσα της χώρας και είναι γεμάτη από μνήμες εκείνης της εποχής. Η γνωριμία μας ξεκινάει με τον τάφο-Ανάκτορο του αυτοκράτορα Μιν Μανγκ, ενός εκ των αυτοκρατόρων της δυναστείας Νγκουγιέν, που εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την αρχιτεκτονική του σύνθεση. Ακολουθεί η επίσκεψη στην παγόδα Τιεν Μου. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην περιτειχισμένη πόλη του Χουέ, όπου εξέχουσα θέση έχει η περίφημη Απαγορευμένη Πόλη, η οποία αν και υπέστη σοβαρές ζημιές από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και αναδεικνύεται η μεγαλοπρέπειά της. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 8: Χουέ - Σαϊγκόν (Χο Τσι Μινχ Σίτι)

Το πρωί πετάμε για την δυναμική Σαϊγκόν, που θεωρητικά ονομάζεται πλέον Χο Τσι Μινχ κι έχει μετατραπεί σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη που σύρει το άρμα της οικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Η απογευματινή ξενάγηση στην περήφανη αυτή πόλη ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές μέρες του πολέμου αλλά συνοδεύεται από εικόνες ανάπτυξης και προόδου που εντυπωσιάζουν τον ταξιδιώτη. Το παλιό Προεδρικό μέγαρο του κράτους του Νοτίου Βιετνάμ, που είναι σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, αλλά και το υπέροχο Ιστορικό κέντρο με κτίρια σημεία αναφοράς, όπως το Δημαρχείο, ο καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ, η Όπερα και φυσικά το περίφημο Ταχυδρομείο κυριαρχούν στην ξενάγησή μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9: Σαϊγκόν - Δέλτα Μεκόνγκ - Σαϊγκόν

Αναχώρηση για την περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ. Θα ξεκινήσουμε από το Κάι Μπε, όπου θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό μας σκάφος, που θα μας μεταφέρει στην ομώνυμη πλωτή αγορά. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα του χώρου, καθώς οι αγοραπωλησίες και οι ανταλλαγές γίνονται από τα πλοιάρια. Αργότερα θα επισκεφθούμε σε μια νησίδα του Δέλτα του Μεκόνγκ μια χαρακτηριστική αγροικία με φυτείες φρούτων όλων των ειδών. Τέλος, στο Βιν Λονγκ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μία αυθεντική «χωριάτικη» αγορά. Θα ακολουθήσει μεσημεριανό φαγητό με νοστιμιές του Μεκόνγκ και το απόγευμα επιστρέφουμε στη Σαϊγκόν.

Ημέρα 10: Σαϊγκόν - ΚουΤσι - Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Το πρωί κατευθυνόμαστε στις σήραγγες Κου Τσί, γνωστές από το πόλεμο του Βιετνάμ και τρανή απόδειξη του θάρρους και της αυτοθυσίας που επέδειξαν οι Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Αμερικανούς. Αργά το απόγευμα πτήση για τη Ντόχα.

Ημέρα 11: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Πα 23/12/2016
Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία Bonus Price. Δίκλινο: 1290€, Μονόκλινο: 1700€, Φόροι: 780€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* & 4*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Δώρο το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν