Skip to main content

Χριστούγεννα 2016 Πανόραμα Βιρμανίας από 2090,00

Χρυσός Βράχος 
13 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/12/2016

 

Γενικά

Το ομαδικό ταξίδι Βιρμανία Χρυσός Βράχος Χριστούγεννα 2016, μας μυεί στην ομορφιά της εντυπωσιακής Μυανμάρ. Σε μια έκταση πέντε φορές μεγαλύτερη της Ελλάδας η χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας που συνορεύει με την Ινδία, το Μπανγκλαντές, την Κίνα, το Λάος και την Ταϊλάνδη, προσφέρει τα πάντα. Απάτητες ζούγκλες στο Βορρά με άγριες φυλές που δεν έχουν υποταχθεί ποτέ στην εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης, με πάνω από 10.000 ελέφαντες και 2.000 τίγρεις να βόσκουν ή να κυνηγούν στις όχθες των ποταμών, απέραντες φυτείες με φοίνικες και ρυζοχώραφα στο δέλτα του Yangon και μαγευτικές παραλίες στον Ινδικό ωκεανό, στη θάλασσα Andaman ή στον Κόλπο της Βεγγάλης.

Πάνω απ’ όλα όμως, η Βιρμανία ξεχωρίζει ακριβώς για το πλήθος των ναών της και για τα εκατομμύρια αγάλματα του Βούδα που ευλαβικά προσκυνούν καθημερινά τα 50 και πλέον εκατομμύρια των κατοίκων της. Οι χιλιάδες παγόδες με τους άπειρους χρυσούς τρούλους, που όταν τους φωτίζει ο ήλιος χρυσίζουν όλο τον ορίζοντα και σβήνουν από τα μάτια όλα τα άλλα χρώματα, είναι αυτοί που κάνουν τη χώρα μοναδική. Και στην Κεϋλάνη και στην Ταϊλάνδη και φυσικά στο Θιβέτ η βουδιστική τέχνη έδωσε αριστουργήματα που αφήνουν άφωνο τον επισκέπτη. Πουθενά αλλού όμως όλο αυτό το μεγαλείο δεν έφθασε στην αποθέωσή του όσο στη Βιρμανία.

Το ταξίδι με μιά ματιά

  • Το ταξίδι στη Βιρμανία θα μας γνωρίσει μεταξύ άλλων μερικές από τις πιό όμορφες χρυσές παγόδες της χώρας: τις Μποταούνγκ, Σούλεκαι Σβεταγκόν στη Γιανγκόν, Νταμαγιάνγκ και Σβεζιγκόν στο Μπαγκάν, τους ναούς Χτινλομίνλο, Κουμπιακούι και Ανάντα και τηνπολύχρωμη αγορά Νιούνγκ Ου.
  • Θα ανεβούμε στα 1518 μέτρα στο ηφαίστειο Πόπα και το μοναστήρι Πόπα Τανγκαλά.
  • Θα περιηγηθούμε στον Εθνικό Βοτανικό Κήπο της πόλης των λουλουδιών Πιν Ου Λουίν και θα απολαύσουμε βόλτα με παραδοσιακό τρένο στη γέφυρα Γκοκ Τέικ.
  • Θα επισκευτούμε το μοναστήρι Μαχακανταγιόν στην Αμαραπούρα, τις παγόδες Μαχαμούνι και Κουθοντάου και το ΜοναστήριΣβεναντάου στο Μανταλέι.
  • Σε μια ποτάμια κρουαζιέρα θα επισκεφθούμε την παγόδα Μινγκούν με τη μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου και μετά από πτήση για Χέχο, θα βρεθούμε στο σπήλαιο με τα ιερά αγάλματα του Βούδα στην Πιντάγια.
  • Στο δρόμο μας για την εξερεύνηση της μοναδικής Λίμνης Ίλε με πλοιάριο, θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Σβε Γιαν Πι.
  • Στη Λίμνη Ίλε, θα γνωρίσουμε τη μειονότητα Πάο στο χωριό Ιν Ντείν
  • Μοναδική εμπειρία η επίσκεψη στο Κιαϊκτίγιο της περιοχής των Μον, και στην παγόδα με το Χρυσό Βράχο, το κορυφαίο θρησκευτικό αξιοθέατο της χώρας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

  • Πτήσεις με την αξιόπιστη εταιρεία Emirates
  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην ακριβή λίμνη Ίνλε με πληρωμένο το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν!
  • Πολυτελή ξενοδοχεία (ξενοδοχεία Sedona στη Γιανγκόν και στο Μανταλέι, Amata στο Μπαγκάν και στη λίμνη Ίνλε)
  • Ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια
  • Εκδρομή με βάρκα στη παγόδα Μιγκούν.
  • Διαμονή στο Χρυσό βράχο στο κοντινότερο ξενοδοχείο σε αυτόν.
  • Πλούσιες ενδελεχείς ξεναγήσεις
  • Εμπειρότατος αρχηγός - συνοδός

Παρατηρήσεις

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Πτήσεις EMIRATES

  • 23/12 Αθήνα - Ντουμπάι      16.15 – 01.25* (άφιξη την επομένη)
  • 24/12 Ντουμπάι - Γιανγκόν  03.20 – 11.05
  • 04/01 Γιανγκόν - Ντουμπάι  01.50 -  05.45
  • 04/01 Ντουμπάι - Αθήνα      09.50 -  13.15

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού.
  • Μία σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας & μία έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 4,6 μήκος Χ 3,8 πλάτος τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Γιανγκόν.

Πτήση για την Γιανγκόν, την πρωτεύουσα της Βιρμανίας/ Μυανμάρ μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: Γιανγκόν.

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Γιανγκόv, γνωστή ως "ο Κήπος της Ανατολής". Ολοήμερη ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούμε την Παγόδα Μποταούνγκ κοντά στον ποταμό Γιανγκόν, την Παγόδα Σούλε και την περίφημη τοπική αγορά Σκοτ. Στην συνέχεια μας περιμένει η απαστράπτουσα παγόδα Σβεταγκόν με το χρυσό χρώμα. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στις όχθες της Βασιλικής Λίμνης όπου δεσπόζει το κτίριο Καραβέικ, και θα απολαύσουμε ένα δείπνο με φολκλορικό σώου στο εστιατόριο Karaweik Royal Barge.

3η μέρα: Γιανγκόν - Μπαγκάν.

Πρωινή πτήση για το Μπαγκάν. Η σημερινή μέρα είναι ολόκληρη αφιερωμένη στους ναούς του Μπαγκάν, τον δεύτερο σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας μετά το Ανγκόρ στη Καμπότζη.Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει την χρυσή παγόδα Σβεζιγκόν, την παγόδα Νταμαγιάνγκ (ο μεγαλύτερος ναός στο Μπαγκάν), τον ναό Χτινλομίνλο, τον εντυπωσιακό ναό Κουμπιακούι με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα και φυσικά τον Ναό Ανάντα, τον ωραιότερο ναό του Μπαγκάν, σχεδόν «Γοτθικού» στυλ.

4η μέρα: Μπαγκάν (Ηφαίστειο Πόπα).

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη πολύχρωμη αγορά Νιούνγκ Ου για να θαυμάσουμε τα τοπικά προϊόντα που πουλούν οι ντόπιοι κάτοικοι και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το όρος Πόπα, ένα ανενεργό ηφαίστειο 1518 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Για αυτό που είναι όμως περισσότερο γνωστό το όρος Πόπα είναι το εντυπωσιακό μοναστήρι Πόπα Τανγκαλά που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην κορυφή και είναι αφιερωμένο σε μυθολογικές θεότητες του βουδισμού. Ανεβαίνοντας τα 777 σκαλιά ως την κορυφή βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκπληκτική θέα που κόβει την ανάσα.

5η μέρα: Μπαγκάν - Μανταλέι - Πιν Ου Λουίν.

Πτήση για το Μανταλέι και αναχώρηση οδικώς για τη περιοχή του Πιν Ου Λουίν, της πόλης των λουλουδιών που βρίσκεται σε υψόμετρο 1070μ. Τα αποικιακού ρυθμού σπίτια κρυμμένα μέσα σε τεράστιους ευκαλύπτους, πεύκα και βελανιδιές δίνουν μια μοναδική εικόνα την οποία θα απολαύσουμε γυρνώντας την πόλη με άμαξες! Η επίσκεψη μας στον Εθνικό Βοτανικό Κήπο θα μας αποκαλύψει έναν παράδεισο από άγριες ορχιδέες και πολλά είδη εξωτικών δένδρων και φυτών.

6η μέρα: Πιν Ου Λουίν - Γκοκ Τέικ - Μανταλέι.

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και επιβιβαζόμαστε στο τραίνο για μια μοναδική διαδρομή κατά μήκος της πιο διάσημης γέφυρας της χώρας, της Viaduct Gokhteik. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Μανταλέι.

7η μέρα: Μανταλέι (Αμαραπούρα).

Η σημερινή μας μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Αμαραπούρα, την αρχαία πρωτεύουσα της Βιρμανίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στη γραφική γέφυρα Ου Μπειν και μετά θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Βουδιστικό Μοναστήρι της χώρας, το Μαχακανταγιόν, που φιλοξενεί πάνω από 1.000 μοναχούς και να παρατηρήσουμε από κοντά τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους. Επιστροφή στο Μανταλέι και ξενάγηση στην πιο ιερή Παγόδα της περιοχής, Μαχαμούνι όπου φιλοξενείται ιερότατο άγαλμα του Βούδα. Επιστρέφοντας στο Μανταλέι θα επισκεφθούμε την Παγόδα Κουθοντάου όπου φυλάσσεται το μεγαλύτερο βουδιστικό βιβλίο στον κόσμο και το Μοναστήρι Σβεναντάου, με τα εξαιρετικά ξυλόγλυπτα, άλλοτε κατοικία του βασιλιά Μιντόν.

8η μέρα: Μανταλέι (Μινγκούν) - Πιντάγια.

Το πρωί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και πλέοντας κατά μήκος του ποταμού Αγιαρβάντι θα επισκεφθούμε την παγόδα Μινγκούν με την ….μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου που ζυγίζει 90 τόνους! Πτήση για το Χέχο. Η γραφική διαδρομή μέσα από τους καταπράσινους λόφους και τους ορυζώνες θα μας φέρει στην Πιντάγια. Θα επισκεφθούμε το ομώνυμο σπήλαιο το οποίο είναι γεμάτο με ιερά αγάλματα του Βούδα σε μια εκπληκτική ποικιλία σχημάτων.

9η μέρα: Πιντάγια - Λίμνη Ίνλε.

Αναχώρηση οδικώς για την Λίμνη Ίνλε. Στην διαδρομή μας βρίσκεται και το Μοναστήρι Σβε Γιαν Πι που αγαπούν ιδιαίτερα οι φωτογράφοι για τα μοναδικά παράθυρα του σε οβάλ σχήμα Το ίδιο απόγευμα θα εξερευνήσουμε με πλοιάριο κρυμμένες γωνιές της υδάτινης πολιτείας όπου συνυπάρχει η λατρεία του Βούδα με τον παραδοσιακό και άκρως φωτογραφικό τρόπο ζωής των κατοίκων της λίμνης.

10η μέρα: Λίμνη Ίνλε.

Σήμερα θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην Λίμνη και θα επισκεφθούμε το χωριό Ιν Ντείν , της μειονότητας Πάο. Θα αφεθούμε στην μυστικιστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι παγόδες στην κορυφή του λόφου του Ιν Ντείν και θα περιηγηθούμε στο χωριό των Πάο.

11η μέρα: Λίμνη Ίνλε - Γιανγκόν - Κιαικτίγιο (Χρυσός Βράχος).

Πρωινή πτήση για τη γνώριμη Γιανγκόν. Άφιξη και αναχώρηση για την Νοτιανατολική Βιρμανία και την περιοχή των Μον. Το απόγευμα θα φθάσουμε στο χωριό Κιαικτίγιο στο οποίο βρίσκεται η περίφημη Παγόδα με τον Χρυσό Βράχο, από τα πλέον θρησκευτικά σύμβολα της ΝΑ Ασίας.

12η - 13η μέρα: Κιαικτίγιο (Χρυσός Βράχος) - Γιανγκόν - Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Πρωινή επίσκεψη στο διάσημο μνημείο που είναι ένας ολόχρυσος βράχος από γρανίτη που αιωρείται στην άκρη του ομώνυμου λόφου, σε ύψος 1100μ από το επίπεδο της θάλασσας και που στην κορυφή του βρίσκεται η μικρή παγόδα που του έδωσε και το όνομα του. Επιστροφή οδικώς στην Γιανγκόν. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Παγόδα Σουεμαντάου και την Παγόδα Σουεθαρουνγκ. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Γιανγκόν, μεταφορά στο ξενοδοχείο για ένα πλούσιο δείπνο μπουφέ. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου μέσω ενδιάμεσου σταθμού θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Άφιξη στην Ελλάδα τη 13η μέρα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Πα 23/12/2016
Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 2090€, Μονόκλινο: 2740€, Φόροι: 890€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Emirates
  • Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό