Skip to main content

Πανόραμα Βιετνάμ Καμπότζη & Λάος 17 μέρες 22/12/2015 απο 2790

Το Βιετνάμ είναι μία από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας. Πλούσια βλάστηση, τροπική ζούγκλα κι ατέλειωτοι ορυζώνες που αυλακώνονται από υδάτινους δρόμους οι όχθες των οποίων σφύζουν από ζωντάνια. Το Βιετνάμ είναι ευλογημένο. Έχοντας επουλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές του παρελθόντος, προβάλει στο διεθνές σκηνικό σαν μια χώρα ακμαία και δυνατή έτοιμη να κατακτήσει όχι μόνο τις οικονομικές αγορές αλλά και τις καρδιές των ταξιδιωτών. Μην διστάσετε, ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι και απολαύστε μία μοναδική εμπειρία ζωής.


1η μέρα : Αθήνα - Ανόι. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ανόι , την πρωτεύουσα του Βιετνάμ .
2η μέρα : Ανόι. Άφιξη το μεσημέρι και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το Ανόι είναι μία πόλη που απλώνεται ανάμεσα σε λίμνες, και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βόρειου Βιετνάμ. Η πρώτη μας γνωριμία με την πόλη, θα ξεκινήσει με μία θεαματική βόλτα με παραδοσιακό σικλό στα δαιδαλώδη και πολύβουα στενά της παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα : Ανόι – Ολοήμερη εκδρομή στο Χα Λόνγκ – Ανόι. Η σημερινή μας μέρα είναι σπάνιας ταξιδιωτικής ομορφιάς, μιας και θα κατευθυνθούμε οδικώς στο παγκοσμίως διάσημο Χα Λόνγκ, όπου η κρουαζιέρα που θα ακολουθήσει με παραδοσιακό πλοιάριο στον ομώνυμο όρμο, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης εκατομμυρίων ετών συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που ικανοποιεί πλήρως τις αισθήσεις. Η κρουαζιέρα μας συνοδεύεται από ένα γευστικότατο γεύμα με θαλασσινά και άλλα βιετναμέζικα εδέσματα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ανόι.
4η μέρα. Ανόι – Ταμ Κοκ – Ανόι . Πρωινό και αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) στο ποτάμι. Θα περάσουμε από τα τρία σπήλαια και κατά μήκος του ποταμού θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς βράχους - σχηματισμούς από ασβεστόλιθο . Η γαλήνη του τοπίου με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια, απλά θα μας σαγηνεύσει. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ανόι. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα. Ανόι. Η ξενάγηση της πρωτεύουσας του Βιετνάμ είναι συγκλονιστική. Τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου γοητεύουν με τη κομψότητά τους, το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, ηγέτη του νέου Βιετνάμ εντυπωσιάζει με τη λιτότητα του, ενώ το μαυσωλείο του είναι ενδεικτικό του σεβασμού που θρέφουν οι κάτοικοι της χώρας για τον άνθρωπο που άλλαξε τη ροή της ιστορίας τους. Επίσης μνημεία όπως ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα και η όμορφη λίμνη Χοα Κιεμ αποτελούν τη συνέχεια της ξενάγησής μας και φυσικά το Εθνολογικό Μουσείο με τα πλούσια εκθέματά του θα μας μυήσει στην πλούσια παράδοση των διαφόρων φυλών του Βιετνάμ. Η μέρα μας θα κλείσει με την παρακολούθηση, στο ειδικό θέατρο, του μοναδικού θεάματος των μαριονεττών στο νερό. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η μέρα : Ανόι – Ντανάνγκ - Χόι Αν. Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντανάγκ, το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ. Με την άφιξη επισκεπτόμαστε το σπουδαίο μουσείο της πόλης με τα ευρήματα του πολιτισμού των Τσαμ που άνθησε στη περιοχή εκατοντάδες χρόνια πριν. Στη συνέχεια, αφού σταματήσουμε για φωτογραφίες στην γνωστή China Beach όπου αποβιβάστηκαν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες στη χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, κατευθυνόμαστε στο διάσημο γραφικό λιμάνι του Χόι Αν . Απογευματινή ξενάγηση στο γραφικό παλιό Πορτογαλικό λιμάνι, που διατηρεί άθικτα τα κτίρια των προηγούμενων αιώνων και γι΄ αυτό ανήκει στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα : Χόι Αν – Χουέ. Σήμερα ξεκινάμε μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για την ιστορική πόλη του Χουέ που αποτέλεσε για αρκετά χρόνια πρωτεύουσα της χώρας και είναι γεμάτη από μνήμες εκείνης της εποχής. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη στην οποία εξέχουσα θέση έχει η περίφημη Απαγορευμένη Πόλη, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου στου Βιετνάμ, αλλά σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και φυσικά διατηρεί την αρχοντιά της. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8η μέρα : Χουέ – Σαϊγκόν. Η μέρα μας ξεκινάει με τους τάφους των αυτοκρατόρων της δυναστείας Νγκέν, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την ομορφιά τους ενώ στη συνέχεια μας περιμένει η υπέροχη εμπειρία της μίνι βαρκάδας στον ποταμό των Αρωμάτων και την επίσκεψη της παγόδας Τιεν Μουν που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Το απόγευμα πετάμε για την μαρτυρική Σαϊγκόν, που πλέον ονομάζεται επίσημα Χο Τσι Μινχ και έχει μετατραπεί σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη και σύρει το άρμα της οικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
9η μέρα : Σαϊγκόν. Η μεστή πρωινή ξενάγηση στην περήφανη αυτή πόλη ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές μέρες του πολέμου αλλά συνοδεύεται από εικόνες ανάπτυξης και προόδου που εντυπωσιάζουν το ταξιδιώτη. Το παλιό προεδρικό μέγαρο του Νοτίου Βιετνάμ και σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, το Μουσείο του Πολέμου αλλά και το υπέροχο Ιστορικό κέντρο με κτίρια σημεία αναφοράς , όπως το Δημαρχείο, ο καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ και φυσικά το περίφημο Ταχυδρομείο κυριαρχούν στην ξενάγησή μας. Τέλος αφού περάσουμε από το Τσολόν, την πολύβουη Κινεζική Συνοικία της πόλης, κατευθυνόμαστε στα σπήλαια Κου Τσί, γνωστά από το πόλεμο του Βιετνάμ και τρανή απόδειξη του θάρρους και της αυτοθυσίας που επέδειξαν οι Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Αμερικανούς. Δείπνο και διανυκτέρευση.
10η μέρα : Σαϊγκόν - Κάι Μπε - Βιν Λονγκ – Σιεμ Ριέπ. Αναχώρηση για την περιοχή του Μεκόνγκ. Θα ξεκινήσουμε από το Κάι Μπε, όπου θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό μας πλοιάριο που θα μας μεταφέρει στην ομώνυμη πλωτή αγορά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα του χώρου, όπου οι αγοραπωλησίες και ανταλλαγές γίνονται από πλοιάριο σε πλοιάριο. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σπίτι και να δούμε τις κηπευτικές καλλιέργειες. Τέλος στο Βιν Λονγκ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μία αυθεντικά «χωριάτικη» αγορά. Το απόγευμα πτήση για το Σιεμ Ριεπ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Θα απολαύσουμε το δείπνο μας με παραδοσιακούς χορούς των Χμερ.
11η μέρα : Σιεμ Ριέπ. Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ανγκόρ Τομ. Είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία αφού τα υπέροχα μνημεία που άφησαν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές οι πολυμήχανοι Χμερ, είναι σίγουρα τα πλέον μεγαλειώδη της Ασιατικής Ηπείρου. Πρώτα η Νότια Πύλη και το υπέροχο Μπαγιόν και μετά τα ερείπια του πρώην παλατιού και φυσικά οι διάσημες εξέδρες των Ελεφάντων και του Λεπρού Βασιλέως μας δίνουν μία πολύ χορταστική γεύση του μεγαλείου των Χμερ. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το πιο διάσημο ναό Ταμ Προμ, με τους τεράστιους κορμούς δένδρων να ξεπηδούν μέσα από τα κτίρια του πρώην μοναστηριού - παλατιού,& γνωστός από τις ταινίες του Χόλυγουντ Συνεχίζουμε για το διάσημο συγκρότημα ναών Ανγκόρ Βατ, ο οποίος χτίστηκε κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ήταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, τόσο του Ινδουισμού όσο και του Βουδισμού. Ο ναός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863 καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
12η μέρα : Σιεμ Ριέπ - Πνομ Πενχ. Το πρωί επισκεπτόμαστε το ναό Μπάντει Σρει και αμέσως μετά θα έχουμε μία βαρκάδα στην πλωτή πολιτεία της όμορφης λίμνης Τόνλε Σαπ, η οποία θεωρείτε η μεγαλύτερη εσωτερική λίμνη της Ασίας, όπου θα δούμε τους ανθρώπους που ζουν εδώ , το σχολείο, το νοσοκομείο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη σχολή της γλυπτικής τέχνης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την μαρτυρική πόλη της Πνομ Πενχ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
13η μέρα : Πνομ Πενχ- Βιενσιάν . Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για τη γνωριμία της πόλης με επισκέψεις στο Λόφο Πνομ, στο Βασιλικό Παλάτι με τη περίφημη Ασημένια Παγόδα, το Μουσείο Γενοκτονίας στη διάσημη πρώην φυλακή Τουλ Σλένγκ και φυσικά τη προμενάδα του ποταμού Μεκόνγκ. Θα επισκεφθούμε το μνημείο της Ανεξαρτησίας και θα συνεχίσουμε με το Εθνικό μουσείο. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιενσιάν . Μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
14η μέρα : Βιενσιάν – Λουάνγκ Πράμπανγκ. Τo προγραμμα δεν θα μπορούσε απλά για λόγους κόστους να παραλείψει τη πρωτεύουσα του Λάος την πάντα ενδιαφέρουσα Βιεντσιάν. Στην σημερινή ξενάγηση που ακολουθεί, θα δούμε την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου, τους ιερούς ναούς Βατ Σι Σάκετ και Βατ Πρα Κέο , τη Τατ Λουάνγκ τη χρυσοποίκιλτη στούπα που αποτελεί το σύμβολο της πόλης και την αγορά της πόλης, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα μας συναρπάσουν. Τέλος αφού απολαύσουμε για τελευταία φορά στο ταξίδι μας τη θέα του ποταμού Μεκόνγκ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την σύντομη πτήση μας για την Λουάνγκ Πραμπάνγκ, την παλιά πρωτεύουσα του Λάος. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Λαοτιανές γεύσεις.
15η μέρα : Λουάνγκ Πράμπανγκ. Η πιο απομονωμένη χώρα της Ινδοκίνας συνεχίζει να κινείται με τους ίδιους αργούς και νωχελικούς ρυθμούς εδώ και αιώνες. Το πρωί επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο όπου διασχίζοντας τον Μεκόνγκ και απολαμβάνοντας τη τροπική φύση φθάνουμε στα σπήλαια Πακ Ου, με τα χιλιάδες βουδιστικά αγάλματα, τάματα των πιστών ανά τους αιώνες. Η επιστροφή μας στη πόλη διανθίζεται από την επίσκεψη σε τυπικό χωριό για να μυηθούμε στα Λαοτιανά ήθη και έθιμα. Απογευματινή επίσκεψη στο Παλαιό Παλάτι με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική του, μίγμα λαοτιανού και γαλλικού αρχιτεκτονικού ρυθμού. Η γνωριμία μας με τη γοητευτική πόλη συνεχίζεται με την επίσκεψη των κυριότερων από τους Βουδιστικούς Ναούς Ξιενγκ Τόνγκ, Βατ Μάι, Βατ Σεν καθώς και τη στούπα Βατ Βισούν. Ιστορία αιώνων, σπουδαία αρχιτεκτονική και εκπληκτικά έργα τέχνης, όλα συγκεντρωμένα σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα κάνουν φανερό το λόγο που η πόλη προστατεύεται από την Ουνέσκο. Η μέρα μας κλείνει με την ανάβαση στο λόφο Που Σι που ανταμείβει με τη παρακολούθηση ενός υπέροχου ηλιοβασιλέματος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
16η μέρα : Λουάνγκ Πράμπανγκ – Αθήνα / Θεσσαλονίκη . Σήμερα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε μέσω ενδιάμεσων σταθμών για την Αθήνα.
17η μέρα : Αθήνα / Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη .

Πτήσεις με Qatar Airways :
22/12 Αθήνα – Ντόχα 12.50 – 17.50
23/12 Ντόχα – Ανόι 01.20 – 14.40
06/01 Μπανγκόκ – Ντόχα 01.40 – 04.40
07/01 Ντόχα – Αθήνα 07.15 – 11.20

Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη : κατόπιν ζήτησης


ΤΙΜΕΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΕΤΝΑΜ  ΚΑΜΠΟΤΖΗ  ΛΑΟΣ 17μερες   22/12   4*, 5*
2790  + 890 φοροι
επιβαρυνση μονοκλινου +720

 

Περιλαμβανονται
• Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού
• Ξενοδοχεία 4* & 5*
• Ημιδιατροφή καθημερινά ( πρωινό καθημερινά & 12 δείπνα ή γεύματα)
• Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Ελληνόφωνος Αρχηγός - Ξεναγός
• Αχθοφορικά, μίας (1) αποσκευής κατ’ άτομο
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
• Βίζες εισόδου
• Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα


Ταξιδιωτικά Έγγραφα: Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τις χώρες και 6 έγχρωμες φωτογραφίες.


Σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.