Skip to main content

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΙΝΑΣ (10,11 μέρες)21/12, 27/12/14,21/02/15 ,21/03 απο 1099,00

ΣΑΓΚΑΗ – ΞΙΤΑΝΓΚ – ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ

Λίμνη Ξιχού - Πήλινος Στρατός- Σινικό Τείχος- Απαγορευμένη Πόλη - Tιέν Aν Mεν – Θερινά Ανάκτορα - Ναός του Ουρανού- Πύργος JinMao

Αναχωρήσεις

21/12, 27/12/14

21/02/15

21/03/15

Ημέρες

11

10

10

Τιμές κατ άτομο

Δίκλινο δωμάτιο

1.099 €

1.315 €

1.366 €

Επιβάρυνση μονόκλινου

260 €

270 €

290 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

1η μέρα: Αθήνα – πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Σαγκάη.  Ολονύχτια πτήση.

 2η μέρα: Σαγκάη

Άφιξη στην Σαγκάη, κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα παρακολουθήσουμε μία παράσταση με τα καλύτερα ακροβατικά σόου στον κόσμο.

 3η μέρα: Σαγκάη - Περιήγηση Πόλης

Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στην τεράστια αυτή πόλη των 18 εκατομμυρίων και πλέον κατοίκων. Θα επισκεφθούμε τον Kήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα Λούνγκ Χουά, την περιοχή Μπουντ, το μουσείο, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες. Αργότερα επίσκεψη στον πύργο της τηλεόρασης, ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου , για να απολαύσουμε μια συγκλονιστική θέα της πόλης και του αποικιακού της κέντρου. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

 4η μέρα: Σαγκάη – Ξιτάνγκ – Χανγκτσόου

Το πρωί θα συνεχίσουμε με το βουδιστικό μοναστήρι με το άγαλμα του βούδα και θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ξιτάνγκ, την αρχαία πόλη της Κίνας που μοιάζει σαν να βγαίνει από όνειρο. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα ποίημα, μια σπουδαία φωτογραφία. Πρόκειται για μια υδάτινη πολιτεία, αφού εδώ συγκλίνουν 9 ποταμοί και 108 γέφυρες από την εποχή των Μινγκ ενώνουν τα διάφορα σημεία της αρχαίας αυτής πόλης, που παραμένει αναλλοίωτη από το χρόνο. Θα περπατήσουμε στο μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού - το πιο φημισμένο τμήμα της πόλης – και θα θαυμάσουμε τα μικρά, παμπάλαια σπίτια στα στενά δρομάκια της. Σταθείτε σε μια από τις γέφυρες, φωτογραφείστε τις βάρκες που κινούνται νωχελικά στα νερά του καναλιού, αλλά και τις δυο πλευρές των καναλιών με τα σπίτια και τα μπαλκονάκια τους με τα κόκκινα διακοσμητικά φαναράκια…. Αργότερα αναχωρούμε για το Χανγκτσόου, μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας και σήμερα ένα δυναμικό οικονομικό κέντρο, στο χρυσό Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: Χανγκτσόου – Κρουαζιέρα στην Λίμνη Ξιχού - Σιάν  

Η πρωινή μας βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Ξιχού (Δυτική λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες, τις γωνιές των νούφαρων, τις προκυμαίες των κλαιουσών ιτιών, τα πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες, θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Θα περπατήσουμε επίσης μέσα στο ρομαντικό Βοτανικό Κήπο και αργότερα θα δούμε πανέμορφες φυτείες πράσινου τσαγιού.Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιάν, την πόλη - θησαυροφυλάκιο του κινέζικου πολιτισμού, την πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της "Αυτοκρατορίας του Κέντρου" και αφετηρία του Δρόμου του Μεταξιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Σιάν - Πήλινος Στρατός

Το πρωί συνεχίζουμε για τον διάσημο «Πήλινο Στρατό», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1974, τυχαία, από κάποιον αγρότη της περιοχής, 33 χιλιόμετρα έξω από τη Σιάν και μόλις 1,5 από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ. Αποτελείται από 8.099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις. Κάθε μορφή έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά με εκπληκτικές λεπτομέρειες τόσο στο πρόσωπο όσο και στα μαλλιά όπου δηλώνει τη φυλή και την καταγωγή του!. Μετά από μια πλούσια περιήγηση επιστρέφουμε στο Σιάν. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας και θα παρακολουθήσουμε το φημισμένο και μοναδικό σ’ όλη την Κίνα θέαμα χορού και μουσικής της δυναστείας των Τανγκ (Tang Dynasty Show).

7η μέρα: Σιάν – περιήγηση πόλης - Πεκίνο 

Μετά το πρωινό ξεκινάει μια ακόμα γνωριμία με την πόλη, Θα δούμε τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τον Πύργο της Καμπάνας, που χτίστηκε για πρώτη φορά κατά τον 17ο αιώνα επί δυναστείας των Μινγκ και την Παγόδα της Άγριας Χήνας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, μια πόλη 18.000.000 κατοίκων. Μια μοντέρνα πόλη, που συνεχώς αλλάζει χρώμα και φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2008 Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 8η μέρα: Πεκίνο - Σινικό Τείχος – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων                

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων όπου θα μάθουμε βήμα προς βήμα τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας τον Μινγκ. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για μια επίσκεψη στο Σινικό Τείχος, χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η συνολική του έκταση σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις είναι 8.851 χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ορατό από το διάστημα. Χρόνος για βόλτα και φωτογραφίες του Σινικού Τείχους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου σε τοπικό εστιατόριο.

 9η μέρα: Πεκίνο - Απαγορευμένη Πόλη – Πλατεία Τιεν Αν Μεν – Μογγολικοί Χοροί    

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν που είναι η καρδιά του Πεκίνου. Εκεί βρίσκεται και το Μαυσωλείο του Μάο. Μπροστά της υψώνονται τα τείχη της Απαγορευμένης Πόλης όπου και θα επισκεφτούμε. Έχει έκταση 720.000 τ.μ. και αριθμεί 980 κτίρια. Εδώ ζούσαν για περίπου 500 χρόνια οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Θα περάσουμε την κεντρική πύλη και περπατώντας θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα δωμάτια και θα μάθουμε για την ιστορία αυτής της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Tο βράδυ θα έχουμε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακούς μογγολικούς χορούς

 10η μέρα: Πεκίνο - Θερινά Ανάκτορα – Ναός του Ουρανού

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Καλοκαιρινό Παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και την γραφική λίμνη. Μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου, στο αυτοκρατορικό πάρκο στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ, που δημιούργησε τον 18ο αιώνα ο αυτοκράτορας Τσιανλόνγκ , βρίσκονται τα Θερινά Ανάκτορα της φιλόδοξης αυτοκράτειρας Τζου Χσι. Άφιξη και «Μακρύς Περίπατος» τον οποίο θα διαβούμε, είναι ένας σκεπαστός διάδρομος 700 μέτρων κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, με ξύλινες κολόνες και ζωγραφισμένη οροφή με μυθολογικές σκηνές. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται το περίφημο «Μαργαριταρένιο Καράβι». Στο νότιο μέρος του συγκροτήματος είναι η Γέφυρα της Μακροβιότητας, μήκους 150 μέτρων με 17 αψίδες, που καταλήγει στο νότιο νησάκι της λίμνης και λέγεται ότι κάθε διάβασή της σού προσθέτει χρόνια ζωής!. Αφήνουμε το Καλοκαιρινό Παλάτι και συνεχίζουμε για το τέμπλο του Ουρανού, ένα από τα πιο συμβολικά κτίρια της Δυναστείας των Μινγκ, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας βασισμένο αρμονικά σύμφωνα με το «Γιν» και το «Γιανγκ». Αργότερα θα έχουμε δείπνο στο ξενοδοχείο μας και θα συνεχίσουμε στο αεροδρόμιο οπού πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ολονύχτια πτήση.

 11η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στο 10ήμερο ταξίδι έχουμε μια νύχτα λιγότερη στο Σιάν.

Δεν αφαιρείται τίποτα απο τα αξιοθέατα που περιγράφουμε

 Ενδεικτικές Πτήσεις:

TK 1844  ATHIST   2140 - 2305

TK    20     ISTPEK 0050 - 1605

TK     27    PVGIST2315 - 0530*

TK 1845   ISTATH 0740 - 0905

 ΠροτεινόμεναΞενοδοχεία:

Σαγκάη - Merry Hotel Shanghai 4*

Χανγκτσόου - Zhejiang International Hotel 5*

Σιάν - Grand Noble Hotel 5*

Πεκίνο -BeijingHunan Hotel 5*

 Περιλαμβάνονται:  

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5* και 4* στην Σαγκάη
  • Πρωινό και έξι ευρωπαϊκού τύπου δείπνα στα ξενοδοχεία από τα 9 συνολικά
  • Παρακολούθηση ακροβατικού σόου στη Σαγκάη
  • Παράσταση Tang Dynasty Showστο Σιάν με δείπνο
  • Μογγολικοί χοροί στο Πεκίνο με δείπνο
  • Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με πάπια Πεκίνου
  • Πρόσθετο δείπνο στο ξενοδοχείο την τελευταία ημέρα
  • Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, είσοδοι, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Βίζα Εισόδου στην Κίνα, Φιλοδωρήματα – Αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 675 €
  • Τοπικοί φόροι 65 € περίπου κατ' άτομο, πληρωτέοι στην Κίνα

 Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 99 € κατ’ άτομο
  • Στο 10ήμερο ταξίδι έχουμε μια νύχτα λιγότερο στο Σιάν

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Απαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα , η οποία εκδίδεται από την Αθήνα και θα χρειαστούμε αυτούσιο το διαβατήριο σας και 1 φωτογραφία έγχρωμη σε λευκό φόντο το αργότερο 20 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο.