Skip to main content

Κίνα Καλοκαίρι 2014, 9 ημέρες, από 1.188,00

Πήλινη Στρατιά σε Παράταξη - Πεκίνο – Σιάν – Σαγκάη – Σουτσόου

Σινικό Τείχος – Τάφοι των Μίνκ - Τιεν Αν Μέν – Απαγορευμένη Πόλη – Τέμπλο του Ουρανού - Πήλινος Στρατός –Μουσείο Νεφρίτη - Υδάτινη πόλη - Σουτσόου

9 Ημέρες

Αναχωρήσεις: Απρίλιος εώς Οκτώβριος 2014

 

Μεγαλύτερη σε έκταση και με τρεις φορές περισσότερο πληθυσμό από την Ευρώπη η Κίνα είναι μία ανεξάντλητη χώρα γεμάτη εκπλήξεις.
Ανάλογα μεγάλη είναι και η ιστορία της που ξεκινάει πριν από 5000 χρόνια.
Σε αυτό το ταξίδι που σας προσφέρουμε στην καλύτερη τιμή που θα βρίσκατε ποτέ, ξεδιπλώνουμε στα μάτια σας την τέχνη και την Ιστορία της χώρας για να σας καταγοητεύσουμε.
Θα σας οδηγήσουμε σ’ ένα τόπο εντυπωσιακό, με μνημεία από τα πιο γνωστά στον κόσμο, που μοιάζουν με οπτασία.
Σε ναούς, παλάτια και μαυσωλεία που στάθηκαν όρθια μετά από άγριες επιδρομές και πολέμους και σε Ιστορικά συμπλέγματα από τα μεγαλύτερα που έφτιαξε ποτέ ο άνθρωπος.

Στο Πεκίνο μία ευχάριστη αναστάτωση, σας περιμένει από την πρώτη στιγμή.
Να πατάς στη γη του Κομφούκιου, να φωτογραφίζεις τα μνημεία, τα παλάτια και τα κομμάτια της πόλης του χθές , είναι μια εμπειρία που σε συναρπάζει.

Στο Badaling θα σας γνωρίσουμε το μεγαλείο του Σινικού Τείχους, το οποίο πριν από 500 χρόνια απέκτησε την σημερινή του μορφή και μετά, αφού πάρετε το καφεδάκι σας, θα σας περπατήσουμε στον «δρόμο των Ψυχών», σ’ ένα τόπο που λένε πως προστατεύει από τα κακά πνεύματα για να δείτε τα 24 ζωόμορφα αγάλματα, που τον στολίζουν, ένα όρθιο και ένα καθιστό και πάει λέγοντας...
Μπροστά από την πύλη, της ύψιστης Αρμονίας, πρώτα θα μας χαμογελάσετε για να σας φωτογραφήσουμε και μετά θα σας «επιτρέψουμε» να μπείτε στην μεγάλη πλατεία για να δείτε τα δωμάτια του Παλατιού της Απαγορευμένης Πόλης, όπου εκτείθενται πολύτιμοι θησαυροί.
Έτσι θα υπερηφανεύεστε ότι κάποτε «πατήσατε» στο κέντρο της κινέζικης αυτοκρατορίας και θα είναι αλήθεια.

Στο Σιάν θα καταγοητευθείτε, όχι μόνο γιατί συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε αξέχαστες μέρες, αλλά και από το μεγαλείο των Πήλινων Στρατιωτών με τη συπαρπαστική φήμη.
Προσοχή, 7000 αγάλματα, αναπαριστούν στρατιώτες, αξιωματικούς, τοξότες, άλογα σε διάταξη μάχης που φρουρούν το μαυσωλείο του αυτοκράτορα ShI Huangdu (259-210 π.χ) που κτίσθηκε κατ΄εντολή του.
Οι πολεμιστές από άργιλλο, αν έχετε υπομονή να τους μετρήσετε, έχουν ύψος σχεδόν 1,80 μ. και κατασκευάστηκαν, ένας, ένας, αρχικά επιζωγραφισμένοι.

Στη Σαγκάη το πρόγραμμα το έχουμε συνδυάσει με την διασκέδαση και την σαγηνευτική εμπειρία να δείτε, να νοιώσετε και να περπατήσετε στα μέρη αυτά που είναι δεμένα με τον αρχαίο και το νεότερο πολιτισμό. Και ακόμα έχουμε δημιουργήσει στιγμές που προσφέρουν την απίθανη χαρά της αγοράς ή έστω αυτών που λέγεται Κινέζικο Παζάρι.

Ελάτε να απολαύσετε ένα μοναδικό ταξίδι.
                                                              

1η μέρα : Πτήση – στην Πρωτεύουσα του κόσμου

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Κίνα για να σας χαρίσουμε ένα ταξίδι εννέα ημερών όλο πειρασμούς, σε μια διαδρομή θαυμαστή που θα γεμίσει τα μάτια σας με ομορφιά και την ψυχή σας με ευχαρίστηση.
Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για το φανταστικό Πεκίνο, πρωτεύουσα της Κίνας και από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του πλανήτη.
Ολονύκτια πτήση.

 

2η μέρα : Πεκίνο-το πιο νόστιμο παπάκι

Στην Κίνα με 4000 χρόνων πολιτισμό, το Κράτος είναι «θρησκεία», η φιλοσοφία είναι «θρησκεία», η ηθική είναι «θρησκεία», οι κοινωνικές σχέσεις είναι «θρησκεία».
Στην διάρκεια του ταξιδιού θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αποκαλύψουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την φυσιογνωμία της.
Το Πεκίνο, πρωτεύουσα της χώρας, εδώ και αρκετούς αιώνες, που δίχως άλλο θα το ερωτευθείτε, έχει να μας δείξει τα πιο εντυπωσιακά κτίρια και τους πιο αμύθητους θησαυρούς της χώρας.
Άφιξη στη Χαμπαλίν (σημερινό Πεκίνο), και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
Βγείτε στην πόλη, τη πυκνοκατοικημένη που στους αιώνες που κύλησαν δεν έχασε την αρμονία της παραδοσιακής κινέζικης αρχιτεκτονικής, και «φυλακίστε» τις ομορφιές της.
Φυσικά γνωρίζετε ότι το φαγητό στην Κίνα είναι τέχνη απαράμιλλη και η πάπια Πεκίνου που θα σας «μαγειρέψουμε» σήμερα το βράδυ θεωρείται από τις μεγαλύτερες νοστιμιές της παγκόσμιας μαγειρικής τέχνης. Πρόκληση για τον ουρανίσκο σας που θα δροσίσουμε με ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας.
Από αύριο θα εκτεθούμε στα τοπία της πόλης, στην καθημερινότητά της και στην κουλτούρα της.

 

3η μέρα :Πεκίνο-στο Τείχος που «φειδιάζει»-στον δρόμο των Ψυχών και στα ζωόμορφα αγάλματα-Μογγολικό Σόου

Το πρωί, σε μία καλά προσχεδιασμένη περιήγηση, θα πάρουμε τον δρόμο για να επισκεφθούμε δύο ζηλευτά μνημεία που προστατεύονται από την Unesco.
Είναι ο πρώτος αρμός αυτών των σπάνιων αξιοθεάτων που στην διάρκεια του ταξιδιού μας, θα γίνουν «βορά» στη φωτογραφική μηχανή μας.
Το Σινικό Τείχος, που «φειδιάζει» ατελείωτο και συμβολίζει σήμερα τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την εκπληκτική κινεζική υπομονή.
Δοκιμάστε και την δική σας, αν θέλετε, περπατώντας 8000 χλμ, όσο και το μήκος του, για να ζήσετε κάτι που ποτέ δεν είχατε φανταστεί .
Στους τάφους των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Μίνγκ με τον Κεντρικό δρόμο που στολίζεται με λαξεμένα, πάνω στην πέτρα, ζώα και αυλικούς, θα ανακαλύψουμε μαζί, όλα αυτά που μαρτυράνε μία πολιτιστική παράδοση που μένει ασάλευτη στο χρόνο και μια αρχιτεκτονική που βασίζεται στην απλότητα.
Το βράδυ, για να κάνουμε κέφι, θα έλθουμε για το δείπνο μας, σε τοπικό εστιατόριο με παράσταση από μογγολικούς χορούς, μουσική και μπύρα ή αναψυκτικό.

 

4η μέρα : Πεκίνο-το Παλάτι που αστραποβολάει – Καμπάνα του Πεκίνου-Χουτόνγκ-Τέμπλο του Ουρανού-Kung Fu Show

Σήμερα, θα ζήσουμε το «όνειρο» της ευδαιμονίας. Θα περπατήσουμε στην γιγάντια πλατεία Τιέν Αν Μεν, στην Λεωφόρο της Αιώνιας Ειρήνης, και από εδώ θα περάσουμε στην «Απαγορευμένη Πόλη», το τεράστιο αυτοκρατορικό Παλάτι, «μία πόλη μέσα στην Πόλη», που την γυροφέρνει κόκκινο υψηλό τείχος και σήμερα είναι ένα υπαίθριο μουσείο.
Θα σας εξηγήσουμε πώς ζούσαν οι αυτοκρατόρες σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που είναι μνημείο της UNESCO μοναδικό, και θα συνεχίσουμε για τον «Πύργο της Καμπάνας», όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη καμπάνα της πόλης, αφετηρία, από όπου μπορείτε να περπατήσετε το παλιό Πεκίνο (Χουτόνγκ), που είναι φτιαγμένο με το πνεύμα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, για να ζήσουμε κοντά σε ανθρώπους που αποτελούν σήμερα, μικρές αξιόλογες κοινότητες για τους λαογράφους, τους ποιητές και για τους ταξιδιώτες με ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια, με μία ακόμη επίσκεψη, στο Τέμπλο του Ουρανού, τον σημαντικότερο χώρο λατρείας, με θυσιαστήριο της Αρχαίας Κίνας, θα χαρούμε την ταξιδιωτική μας μέρα.
Τα χρώματα, οι φόρμες και τα σύμβολά του αποτελούσαν το ιδανικό μέρος για το τελετουργικό, που εξασφάλιζε στον Αυτοκράτορα, την ευλογία του Ουρανού.
Το Τέμπλο του Ουρανού, ο περίφημος κυκλικός Ναός, δείγμα αρχιτεκτονικής της Κίνας - είναι το σύμβολο του Πεκίνου.
Το βράδυ, μετά από το δείπνο μας, θα παρακολουθήσουμε ένα φολκλορικό πρόγραμμα Κουνγκ Φου, στο Κόκκινο Θέατρο, που εντυπωσιάζει πολύ.

 

5η μέρα : Πεκίνο – Σιάν - Πήλινος Στρατός – Jade Μουσείο (Νεφρίτης)

Το πρωί φεύγουμε με πτήση για το Σιάν, το ισχυρό κέντρο έντεκα δυναστειών μέχρι το τέλος του 10ου αιώνα, για να σας γνωρίσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά «κομμάτια» της χώρας, και να επισκεφθούμε το πιο επιβλητικό μαυσωλείο της Κίνας, τον Πήλινο Στρατό που θεωρείται ένα από τα θαύματα του πλανήτη. Αυτό είναι το κίνητρό μας σήμερα.
Άφιξη και η εκδρομή μας, 30 χλμ. ανατολικά του Σιαν θα προσθέσει μία ακόμα εμπειρία στην τόσο ενδιαφέρουσα διαδρομή μας στο αχανές σώμα της χώρας. Τί να πρωτοθαυμάσεις εδώ.
Θα συναντήσουμε την υπόγεια μεγάλη πήλινη στρατιά του αυτοκράτορα της Κίνας, Σι Χουάνγκ Τι, ο οποίος περισσότερο από 2.000 χρόνια είχε θαφτεί περιτριγυρισμένος από χιλιάδες αγάλματα από τερακότα τα οποία κατασκευάστηκαν ένα προς ένα, με αναπαράσταση της οργάνωσης του στρατού και της αυλής.
Είναι κάτι που αξίζει να δείτε. Θα σας μαγέψει με την παράταξή του, τα χρώματά του, τα κουστούμια του και την γαλήνια αρμονία του. Πιστεύουμε πως και μόνο για αυτήν την εμπειρία, αξίζει να ταξιδέψει κανείς στην μακρινή Κίνα. Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στο Jade Μουσείο και αργότερα θα έλθουμε στο ξενοδοχείο μας.
Η παλιά πόλη περιστοιχίζεται από τείχος κατασκευασμένο την εποχή της δυναστείας των Μίνγκ. Στο Ιστορικό κέντρο, η συνοικία των μουσουλμάνων Hui με τα τετραγωνισμένα οικόπεδα, την ευκρινή πορεία των δρόμων και τα ισόγεια ή διώροφα σπίτια, εντυπωσιάζει.
Θα έχετε μία παραστατική εικόνα για το πως ήταν το τοπίο της πόλης στις παλιότερες εποχές, αν αποφασίσετε στον ελεύθερο χρόνο σας να την σιγοπερπατήσετε με τον συνοδό σας.
Το βράδυ δοκιμάζουμε σε τοπικό εστιατόριο ένα δείπνο dumpling με ένα ποτήρι μπύρα ή αναψυκτικό.

 

6η μέρα : Σιάν-Σαγκάη-ακροβατικά που ζαλίζουν

Σαγκάη, σημαίνει «πάνω στην θάλασσα», και είναι συνάμα ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, με επιρροές από μακρινούς πολιτισμούς.
Άφιξη με πτήση στην περιοχή των πιο μεγάλων και ζωντανών μητροπόλεων που κατοικείται από εκατομμύρια, αφού κατά μήκος αυτής της πολύβουης κατοικημένης περιοχής, αναπτύσσεται δυναμικά ο πυρήνας του οικονομικού θαύματος της Κίνας.
Δέκα εκατομμύρια κόσμος, με λοξά μάτια και ολόφωτο χαμόγελο, μας περιμένει για να μας δείξει ό,τι πιο ενδιαφέρον και σημαντικό, έχει να μας παρουσιάσει η πόλη τους.
Εδώ θα θαυμάσουμε τόσο την ζωντανή κινέζικη πόλη, όσο και την πολυτελή συνοικία στις όχθες του Huangpu (Bund), η οποία κατασκευάστηκε την εποχή της αποικιοκρατίας.
Η πόλη είναι γνωστή για την άλλοτε «αμαρτωλή» ζωή της, η οποία έγινε «αθώα» μετά την επανάσταση του 1949, και απίστευτα εργατική και παραγωγική. Αυτή η πόλη όλα τα υπόσχεται και όλα μπορεί να τα ικανοποιήσει.
Μετά το δείπνο μας θα έλθουμε στο καλύτερο θέατρο της πόλης, όπου θα απολαύσουμε ένα ακροβατικό σόου που ζαλίζει. Θα σας παρουσιάσουμε ακροβατικά νούμερα που περιφρονούν το νόμο της βαρύτητας από τολμηρούς Κινέζους καλλιτέχνες που μοιάζει να ισορροπούν στο κενό και να αναμετριούνται με τους θεούς και τα στοιχεία της φύσης.
Φυσικά η νυχτερινή ζωή στη Σαγκάη μπορεί να είναι από συμπαθητικά αθώα μέχρι ξέφρενη, ανάλογα με το τι θέλετε.

 

7η μέρα : Σαγκάη-Περιήγηση στα θαυμαστά της πόλης-TVTower

Η Σαγκάη έχει 25 πανεπιστήμια, πλούσια μαγαζιά, χιλιάδες ουρανοξύστες και πλήθος κόσμου, που πάντα έχει ένα χαμόγελο για τον τουρίστα.
Οι περιηγήσεις μας σήμερα περιλαμβάνουν τον κήπο του Γιου Γκουάν, με την θαυμαστή αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα, την παγόδα του Λούνγκ Χουάν, φτιαγμένη την εποχή των Τσίνγκ, το Βουδιστικό μοναστήρι, όπου θα δούμε το σπάνιο έργο τέχνης, το άγαλμα του Βούδα από άσπρο Ζάντ, με έκφραση γλυκιά και γεμάτη κατανόηση, τις καινούργιες γειτονιές, όπου άλλοτε η ζωή ήταν απάνθρωπη, και τις παλιές αγγλικές συνοικίες που σήμερα έχουν αξιοποιηθεί για τον λαό. Από το κτίριο της Τηλεόρασης θα έχουμε μια πανεμορφη θέα της πόλης και θα επιστρέψουμε στο Ξενοδοχείο μας.
Μπορούμε τώρα να χαρούμε τα μαγαζιά της πόλης που λέγεται ότι έχουν προσφορές μοναδικές. Εδώ η Σαγκάη κουβαλά τη δική της φήμη και δεν χρειάζεσθε «γονική συναίνεση» για να ψωνίσετε.

 

8η μέρα : Σαγκάη-στην πόλη πάνω στο «νερό» Σουτσόου

Σήμερα το πρωί έχουμε προγραμματίσει μια εκδρομή που θα σας οδηγήσει με πούλμαν, στο Σουτσόου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του δέλτα του ποταμού Γιαντσέ. H πόλη η οποία θεωρείται η «Bενετία της Aνατολής», καλύπτεται κατά το ήμισυ με νερό, την διαρρέουν πολλά γραφικά κανάλια και ρυάκια και χωρίζεται στα δύο -από Bορρά προς Nότο- από το «Mεγάλο Kανάλι» στο οποίο θα έχουμε μια απολαυστική βόλτα με πλοιάριο για να φωτογραφίσουμε τα υπέροχα αξιοθέατα που υπάρχουν κατά μήκος της όχθης του.
Οι κήποι του συμβάλουν στο να διατηρείται εν μέρη η ατμόσφαιρα της παλαιάς πόλης με τις λιμνούλες, τα βράχια, που είναι τοποθετημένα με φροντίδα και μια βλάστηση πλούσια σε συμβολισμό και συγχρόνως απαραίτητη.
Ο κήπος του "πράσινου σκούρου κύματος" στο κανάλι Cantau χρονολογείται απο το 1044.
Ο κήπος του "ταπεινού διοικητή" του 1509 είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της εποχής Μίνγκ και καλύπτει περίπου 4 εκτάρια. Ο κήπος "της ψυχαγωγίας" το 1522 έχει έκταση μισό εκτάριο και είναι ο μικρότερος και πιο αγαπητός κήπος του Σουτσόου.
Επιστροφή στη Σαγκάη.
Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα.
Ολονύχτια πτήση.

 

9η μέρα : Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα, έχοντας ζήσει ένα μαγευτικό ταξίδι.

 

 

 

Αναχωρήσεις: 13 και 14 Απριλίου, 10 και 24 Μαΐου, 7 και 21 Ιουνίου, 12 και 26 Ιουλίου, 1, 8, 15 και 29 Αυγούστου, 13, 20 και 27 Σεπτεμβρίου, 11 και 18 Οκτωβρίου

 

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο: 1.188 ευρώ
                                          Επιβάρυνση Μονόκλινου +260 ευρώ

* Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων.

 

 

Περιλαμβάνονται

Aεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους

Φιλοξενία σε ξενοδοχεία Πολυτελείας & Α΄ Κατηγορίας στη Σαγκάη

Ημιδιατροφή κάθε μέρα

Δείπνο με παπάκι / μογγόλικο δείπνο με σόου / Κουνγκ Φου σόου

Επίσκεψη στο πύργο της τηλεόρασης για μία συγκλονιστική θέα της πόλης.

Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος

Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται

Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί

Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα

Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα

Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων εξωτερικού

Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά

Ατομική ασφαλιστική κάλυψη

Bίζα εισόδου  35€

Τοπικοί Φόροι 78€  

 

 Σημειώσεις:

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 90 € το άτομο.

Στα τοπικού χαρακτήρα φαγητό προσφέρεται ένα ποτήρι μπύρας ή αναψυκτικό.

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:

Aπαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα (φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και 2 έγχρωμες φωτογραφίες , 10 μέρες πριν την αναχώρηση).

Το διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ για την είσοδό σας στην χώρα

 Υγειονομικές Προφυλάξεις:

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο.