Skip to main content

Πανόραμα Κίνας - Χoνγκ Κoνγκ 12-15 ημερες Φθινόπωρο 2016 από 1.345,00

Χoνγκ Κoνγκ,Καντόνα,Γκουιλίν,Ξιάν,Πεκίνο,Σαγκάη,Σουτσόου,Χανγκτσόου,Ξιτάνγκ


    Ακροβατικό Σόου  στην  Σαγκάη
    ΟΛΑ  ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑ    δείπνο µε πάπια Πεκίνου
    Στο Χονγκ Κονγκ το ξενοδοχείο Intercontinental Grand Stanford 5*

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚ∆ΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για Χονγκ Κονγκ µέσω ενδιάµεσου σταθµού. Το Χονγκ Κονγκ είναι ένας τόπος, όπου το παρελθόν έχει διεισδύσει αρµονικά στο παρόν. Ξύλινες βάρκες λικνίζονται στα   νερά   του   λιµανιού   πλάι   σε   υπερωκεάνια,φθαρµένα σπίτια δίπλα σε υπερσύγχρονους ουρανοξύστες, παραµεληµένα δροµάκια πίσω από πολυτελή ξενοδοχεία, γέροντες Κινέζοι που σπρώχνουν τα καρότσια τους µε τις Rolls-Royce να τους προσπερνούν, µικροπωλητές που πουλούν µπουτάκια κοτόπουλο και αποξηραµένες σουπιές και καλαµάρια, ενώ ταυτόχρονα µιλάνε στο κινητό τους. Ουσιαστικά, αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό χαρακτηριστικό της πόλης.  Η παράλληλη συνύπαρξη διαφορετικών φαινοµενικά στοιχείων και ο συνδυασµός του εξωτικού µε τις τεχνολογικές εξελίξεις. Όπου και να γυρίσεις το βλέµµα υπάρχουν ουρανοξύστες, κτισµένοι όµως µε σκαλωσιές από µπαµπού. Ιστορικά τραµ διασχίζουν τους δρόµους, ενώ κάτω από το έδαφος λειτουργεί ένα από τα πιο προηγµένα µετρό του κόσµου. Εδώ υπάρχουν µερικά από τα πιο εκλεκτά παγκοσµίως εστιατόρια, αλλά σε κάθε γωνιά στήνονται τα dai pai dong, τα υπαίθρια κιόσκια µε φαγητό. Στο Χονγκ Κονγκ βρίσκονται µερικά από τα µεγαλύτερα εµπορικά κέντρα στον κόσµο, αλλά οι ζωντανές υπαίθριες αγορές δεν παύουν να σφύζουν από ζωή και υπάρχουν σε κάθε σηµείο της πόλης. Έτσι, το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει την παράδοση µιας Κινεζικής πόλης δίχως να χάνει τις "δυτικού τύπου" ανέσεις.

2η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Άφιξη  στο  Χονγκ  Κονγκ,  µεταφορά  και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Το υπόλοιπο της ηµέρας ελεύθερο για µια πρώτη γνωριµία µε το πιο µεθυστικό, πολύβουο, πολύχρωµο   µέρος   του   κόσµου.   Περπατήστε   στην εµπορική λεωφόρο Νάθαν Ρόουντ, κάντε µια βόλτα στην προκυµαία µε τη συναρπαστική θέα των ουρανοξυστών, όπου δεσπόζει  ο    "Πύργος του ∆ιεθνούς   Εµπορίου".   Το   βράδυ   µια   επίσκεψη   στη νυχτερινή αγορά της Τέµπελ Στριτ θα σας ενθουσιάσει.
∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (Ξενάγηση)
Το Χονγκ Κονγκ, το "λιµάνι των αρωµάτων", η "Νέα Υόρκη της Ανατολής", συνεχίζει να είναι µια από τις πιο εντυπωσιακές µητροπόλεις του κόσµου. Ένα καλειδοσκόπιο όπου εναλλάσσονται η Ανατολή µε τη ∆ύση, ο πλούτος µε τη φτώχεια, ο ρεαλισµός µε τη δεισιδαιµονία. Αποτέλεσε Βρετανική αποικία από τα µέσα του 19ου αι.µέχρι   το  1997  που  επεστράφη  στην  Κίνα.  Στο  πλαίσιο  "ένα  κράτος,  δύο  συστήµατα"  παραµένει  ένας συναρπαστικός τουριστικός πόλος, σαν µια "Τσάιναταουν" η µεγαλύτερη του κόσµου. Κατά την περιήγησή µας στην πόλη θα περάσουµε το υποθαλάσσιο τούνελ για την πρωτεύουσα Βικτόρια. Θα σταθούµε στο λόφο Βικτόρια
µε την πανοραµική θέα των ουρανοξυστών του νησιού και του λιµανιού του. Το Χονγκ Κονγκ είναι στα πόδια µας. Θα κάνουµε στάση στην ακτή Αµπερντίν και στην ακτή Ρέπαλς, µε τον πιο παράδοξο Βουδιστικό Ναό κτισµένο στην άµµο, µε αµέτρητα αγάλµατα του Βούδα και µορφές της κινέζικης µυθολογίας. Το βράδυ σας προτείνουµε ένα ποτό στο µπαρ του ξενοδοχείου Peninsula. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - ΚΑΝΤΟΝΑ - ΓΚΟΥΙΛΙΝ (Τραίνο, BULLET TRAIN)
Με τραίνο, σε µια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα διαδροµή, θα µεταφερθούµε στην Καντόνα, την πρωτεύουσα του Νότου, την πόλη των λουλουδιών, χτισµένη στο ∆έλτα του Μαργαριταρένιου ποταµού. Στη σύντοµη ξενάγησή µας θα επισκεφθούµε τον Βουδιστικό Ναό των 6 δένδρων Μπάνιαν, το επιβλητικό αρχοντικό του οίκου των Τσεν µε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, τη νήσο Σαµιάν στον Μαργαριταρένιο ποταµό και την υπαίθρια αγορά Τσιν Πινγκ. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στον σιδηροδροµικό σταθµό απ΄ όπου θα επιβιβαστούµε σε BULLET TRAIN µε προορισµό το Γκουιλίν, έναν από τους πιο φηµισµένους προορισµούς της χώρας. Το Γκουιλίν είναι γνωστό για το µοναδικό τοπίο της φύσης του, µε τους εκατοντάδες καταπράσινους λόφους και βουνά ηλικίας 300 εκατοµµυρίων χρόνων και τον ποταµό Λι που τα διασχίζει. Οφείλει το όνοµά του στα δάση µε τις κάσιες που υπάρχουν εδώ, καθώς Γκουιλίν σηµαίνει κατά λέξη "φλοιός της κάσιας". Είναι η πρωτεύουσα της πολυπληθούς µειονότητας των Τσουάνγκ που κατοικούν µαζί µε ακόµη 55 (άλλες) στη Νότια Κίνα. Ασχολούνται κυρίως µε την καλλιέργεια του ρυζιού. Οι ορυζώνες είναι ένα άλλο µαγευτικό στοιχείο της περιοχής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΙΛΙΝ (Κρουαζιέρα στον ποταµό Λι Ζιανγκ)
Η σηµερινή ηµέρα µας επιφυλάσσει µια συναρπαστική εµπειρία. Με ένα άνετο ποταµόπλοιο θα διασχίσουµε ένα τµήµα του ποταµού Λι ανάµεσα στα "κοµψότερα βουνά κάτω από τον ουρανό". Ένας τεράστιος πίνακας πράσινου αποκαλύπτεται στα βλέµµατά µας. Θρύλοι και παραµύθια γράφονται στον ορίζοντα καθώς περνάµε ανάµεσα σε  πετρωµένα  άλογα και καµήλες, ελέφαντες και κοκοροµαχίες, δάση απόµπαµπού  και  µπανανιές,  χωριά ιθαγενών. Στο τέλος της κρουαζιέρας θα επισκεφθούµε το γραφικό χωριό Γιανγκσούο  µε  τη  µεγάλη  υπαίθρια αγορά  του  γεµάτη  είδη  λαϊκής  τέχνης,αντίκες, κεραµικά, πίνακες και µεταξωτά. Το απόγευµα επιστρέφουµε οδικώς στο Γκουιλίν µέσα από µια διαδροµή σπάνιας οµορφιάς.  Το  βράδυ  µην  παραλείψετε µια βόλτα στην προκυµαία του ποταµού
Λι, στον πεζόδροµο µε τους µικροπωλητές. ∆ιανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΙΛΙΝ - ΞΙΑΝ
Σήµερα το πρωί θα θαυµάσουµε τους σταλακτίτες και σταλαγµίτες στο σπήλαιο του "Καλαµένιου Αυλού" και το µοναδικής οµορφιάς "Κρυστάλλινο παλάτι του βασιλιά ∆ράκου". Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για Ξιάν, την πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινέζικου πολιτισµού, την πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της "Αυτοκρατορίας του Κέντρου" και µια από τις σηµαντικότερες µητροπόλεις του αρχαίου κόσµου. Ο ∆ρόµος του Μεταξιού ξεκινούσε από εδώ και οι ξένοι πρέσβεις και έµποροι έφερναν µαζί τους θρησκείες και πολιτισµούς ξένους. Στην πόλη έχει διατηρηθεί µια ιδιαίτερα δραστήρια µουσουλµανική κοινότητα έως τις µέρες µας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τα καλοδιατηρηµένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τα οποία εκτείνονται σε
µήκος 16 χιλιοµέτρων καθώς και το βουδιστικό µοναστήρι µε την 7όροφη Παγόδα της Μεγάλης Χήνας, το µόνο  κτίσµα  της  δυναστείας  των  Τανγκ  που  σώζεται  στην  πόλη.  Το  βράδυ  θα  περπατήσουµε  στο παρακείµενο  θεµατικό  πάρκο  της  δυναστείας  Τανγκ,  µαζί  µε ένα πλήθος Κινέζων που συρρέει εκεί.
∆ιανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ
Το Ξιάν αποτέλεσε πρωτεύουσα ένδεκα δυναστειών. Σήµερα είναι ο σηµαντικότερος προορισµός των επισκεπτών της Κίνας, αφού εδώ έγινε το 1974 µια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, ίσως η σηµαντικότερη του 20ου αιώνα. Πρόκειται για το µεγαλύτερο ταφικό κτέρισµα της ανθρωπότητας. Αυτό το θαύµα θα επισκεφθούµε σήµερα, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό µνηµείο: το Μουσείο των 6.000 πήλινων στρατιωτών σε φυσικό µέγεθος, που στέκουν φύλακες στο Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ Τι, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου 2.300 χρόνια, καθώς και το Μουσείο µε τα µπρούντζινα άρµατα. Μια µαρτυρία της δύναµης, της ανάπτυξης και της ακµής της χώρας κατά την περίοδο της ολιγόχρονης δυναστείας των Τσιν (221-206 π.Χ.). Το βράδυ µετά το δείπνο θα παρακολουθήσουµε το φηµισµένο και µοναδικό   σε  όλη   την   Κίνα  θέαµα   χορού  και   µουσικής  της δυναστείας των Τανγκ (Tang Dynasty Show). ∆ιανυκτέρευση.

 8η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για τη µεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, µια πόλη 18.000.000 κατοίκων.
Μια  µοντέρνα  πόλη,  που  συνεχώς  αλλάζει  χρώµα.  Η  πόλη  που φιλοξένησε τους Ολυµπιακούς αγώνες το 2008. Κέντρο πολιτικής, πολιτισµού, διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση    µε    τα    Υπουργεία    της,    τις    εθνικές    ενώσεις    και οργανισµούς ξένες πρεσβείες και πολυεθνικές εταιρίες. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 Είναι  άραγε το Πεκίνο η ωραιότερη πολιτεία που είδα  στον κόσµο ή µήπως έτυχε καλόβολη η στιγµή που το αντίκρισαν πρώτη φορά  τα µάτια µου;Καζαντζάκης
 
9η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ (Απαγορευµένη Πόλη, Χουτόνγκ, Θερινά Ανάκτορα)
Ολόκληρη η ηµέρα µας σήµερα είναι αφιερωµένη στην αιώνια πόλη, το Πεκίνο, χοάνη µίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς µε την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφθούµε την ιστορική πλατεία της "Ουράνιας Ειρήνης", την Τιεν Αν Μεν, που είναι η
µεγαλύτερη πλατεία του κόσµου. Παρατηρήστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της,  το  Μαυσωλείο  του  Μάο  Τσε Τουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1976, τα κτίρια  του  Λαϊκού  Κοινοβουλίου,  τουΕθνικού Μουσείου και το Μνηµείο των Ηρώων του Λαού, ένα γρανιτένιο οβελίσκο µε ανάγλυφες παραστάσεις της Μεγάλης Πορείας του Μάο µε τον κόκκινο στρατό του στον Βορρά. Εδώ, στην πλατεία αυτή, ο Μάο ανήγγειλε τη δηµιουργία   της   Λαϊκής   ∆ηµοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου του 1949. Στη συνέχεια θα περπατήσουµε κάτω από το τεράστιο πορτραίτο του Μάο προς  τα  πορφυρά  τείχη  και  τη λεωφόρο που οδηγεί στην "Απαγορευµένη Πόλη". Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου 500 χρόνια. Τότε η είσοδός τους σήµαινε θάνατο. Σήµερα αρκεί  ένα  εισιτήριο!  Εγκαινιάστηκε το 1421 από τον Γιονγκ Λε, τον 3ο αυτοκράτορα  της  δυναστείας  των Μινγκ και έκτοτε διέµειναν εκεί όλοι οι επόµενοι καθώς και η κατοπινή δυναστεία των Τσινγκ (1644-1911), µε τους οποίους τερµατίστηκε το αυτοκρατορικό καθεστώς   στην Κίνα. Υπήρξε   το   πολιτικο-διοικητικό   κέντρο της απέραντης αυτοκρατορίας, µια πραγµατική "πόλις  εν πόλει". Τα επιβλητικά  παλάτια,  οι  περίφηµες  παγόδες  του  θρόνου,  της  ενθρόνισης  των  µανδαρίνων,  τα  ιδιωτικά δώµατα  του αυτοκράτορα και των παλλακίδων του, οι  µαρµάρινοι  διάδροµοι, οι  τοξοειδείς γέφυρες, οι πλατείες µας περιµένουν να τα εξερευνήσουµε ένα-ένα στη σειρά. Θα επισκεφθούµε επίσης τα περίφηµα χουτόνγκ, τα αποµεινάρια της παλιάς γειτονιάς που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόµα γύρω από την Απαγορευµένη Πόλη. Θα περπατήσουµε ανάµεσα στα µικρά γραφικά σοκάκια για να γνωρίσουµε το παραδοσιακό  Πεκίνο.  Στη  συνέχεια  θα  επισκεφθούµε  τα  θερινά  ανάκτορα.  Ο  συνδυασµός  της πρωτεύουσας στην κοιλάδα και της ξεκούρασης στα κοντινά δυτικά βουνά, εντυπωσίασε τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Έτσι, τον 16ο αιώνα διαµόρφωσαν τα προϋπάρχοντα κτίσµατα των αυτοκρατόρων Γιν και Γιουάν, στα περίφηµα ως σήµερα Θερινά ανάκτορα. Θα περπατήσουµε στο πάρκο µε τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, τον µακρύ διάδροµο, θα απολαύσουµε τη θέα της όµορφης λίµνης Κουνµίνγκ και θα φωτογραφηθούµε µπροστά στη µαρµάρινη βάρκα-τεϊοποτείο της Σι Ξι. Τελευταία επίσκεψη για σήµερα θα είναι στον Ναό του Ουρανού, το µοναδικό κυκλικό κτίσµα όλης της Κίνας και µάρτυρας της σπουδαίας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τέχνης των Κινέζων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.


10η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ (Σινικό Τείχος, Τάφοι των Μινγκ)
Σινικό Τείχος, θρυλικό και παραµυθένιο. Το µοναδικό ανθρώπινο έργο που είναι ορατό από το διάστηµα, ηρωικό εγχείρηµα, κατασκευαστικό επίτευγµα, δόξα των Κινέζων. Σαν ένας µεγάλος κοιµισµένος δράκος,που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και τα φαράγγια ενός από τα  πιο όµορφα  ορεινά τοπία στον κόσµο. Μια φορά να σταθεί στο Σινικό Τείχος, είναι όνειρο κι επιταγή για κάθε Κινέζο. Στο κοντύτερο σηµείο από το Πεκίνο, στο Τζιου Γιονγκ Γκουάν, τους ακολουθούµε, πραγµατοποιώντας έτσι κι εµείς το δικό µας όνειρο. Ακολουθεί η νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύµφωνα µε την γεωµαντική τέχνη του Φενγκ Σούι, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουµε στην Ιερή Οδό µε τα µυθικά ζώα-φύλακες των τάφων. Θα δούµε τη µεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας στην είσοδο της νεκρόπολης και τον τάφο του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. Επιστροφή το απόγευµα στο Πεκίνο. Το βράδυ θα απολαύσουµε ένα υπέροχο δείπνο µε τη νοστιµότατη πάπια του Πεκίνου εκτός ξενοδοχείου. ∆ιανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επέκταση  σε  Σαγκάη,  Σουτσόου,  Χανγκτσόου,  Ξιτάνγκ

15  Ηµέρες

Όσοι ταξιδιώτες επιθυµούν µπορούν να πραγµατοποιήσουν µια πολύ ενδιαφέρουσα Επέκταση στη Σαγκάη, το Χανγκτσόου και το Σουτσόου, µετά τη 10η Ηµέρα της ανωτέρω εκδροµής.

1η - 10η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


11η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ - ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το Χανγκτσόου, µια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας και σήµερα ένα δυναµικό οικονοµικό κέντρο,  στο  χρυσό  ∆έλτα  του  ποταµού Γιανγκτσέ.  Άφιξη  και  τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο µας. Στη συνέχεια, η βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίµνη Ξιχού (∆υτική λίµνη) µε τις κατάφυτες όχθες, τις γωνιές των νούφαρων, τις προκυµαίες  των  κλαιουσών  ιτιών,  τα  πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες θα µας χαρίσει αξέχαστες στιγµές και ίσως να συµφωνήσουµε µε εκείνους που θεωρούν το Χανγκτσόου ως την ωραιότερη πόλη της Κίνας.∆ιανυκτέρευση.
 

12η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΞΙΤΑΝΓΚ - ΣΑΓΚΑΗ
Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε οδικώς για το Ξιτάνγκ, την αρχαία πόλη της Κίνας που µοιάζει σαν να βγαίνει από όνειρο. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα ποίηµα, µια φωτογραφία. Φθάνοντας θα αναρωτηθείτε: "σίγουρα ζουν άνθρωποι σε αυτήν τη φωτογραφία;". Πρόκειται για µια υδάτινη πολιτεία, αφού εδώ συγκλίνουν 9 ποταµοί. 108 γέφυρες από την εποχή των Μινγκ ενώνουν τα διάφορα σηµεία της αρχαίαςαυτής πόλης, που παραµένει αναλλοίωτη από τον χρόνο. ∆εν υπάρχουν σύγχρονα κτίρια, µόνο αρχιτεκτονικοί θησαυροί φτιαγµένοι µεταξύ 1300 και 1900 µ.Χ. Από το 771 π.Χ. υπήρξε στρατηγικό σηµείο και όριο µεταξύ δυο πολιτειών, αλλά υπό τις δυναστείες των Γιουάν (1271-1368), των Μινγκ και των Τσινγκ (1368-1911) έγινε µια εξέχουσα πόλη. Τα πάντα έχουν µείνει εδώ όπως τότε, ακόµα και οι γέφυρες που κοσµούν σαν ουράνια τόξα τους ποταµούς. Θα περπατήσουµε στον µακρύ σκεπαστό διάδροµο του κεντρικού καναλιού - το πιο φηµισµένο τµήµα της πόλης - και θα θαυµάσουµε τα µικρά, παµπάλαια σπίτια στα στενά δροµάκια της. Σταθείτε σε µια γέφυρα, φωτογραφήστε τις βάρκες που κινούνται νωχελικά στα νερά του καναλιού, αλλά και τις δυο πλευρές µε τα σπίτια, τα µπαλκονάκια τους, τα κόκκινα διακοσµητικά φαναράκια…φωτογραφίες γεµάτες ποίηση, φωτογραφίες βγαλµένες από τον µεσαίωνα. Αφήνοντας το ειδυλλιακό τοπίο µεταφερόµαστε στο σήµερα, καθώς αναχωρούµε για τη Σαγκάη, το "Μαργαριτάρι της Ανατολής", "το Παρίσι της Ανατολής", την πόλη - φάρο στον δρόµο του εκσυγχρονισµού της Κίνας. Κατά την είσοδό µας στην πόλη µια επιβλητική εικόνα µας καλωσορίζει: ένα δάσος από ουρανοξύστες αγγίζει τον ουρανό, ο ποταµός Χουανγκπού τη χωρίζει σε δύο τµήµατα - το παλιό και το νέο - ενώ η πυκνή κυκλοφορία στις εναέριες λεωφόρους, δεν αφήνει καµία  αµφιβολία ότι εδώ ξύπνησε ένας γίγαντας. Η  Σαγκάη, που κάποτε ήταν µια από τις πιο αµαρτωλές πόλεις της Ασίας, απέκτησε τη χαµένη αίγλη της και είναι σήµερα η οικονοµική πρωτεύουσα και το µεγαλύτερο λιµάνι της χώρας. Μετά το δείπνο, µας περιµένει µια αξέχαστη εµπειρία: τα παγκοσµίως φηµισµένα ακροβατικά της Σαγκάης σε µια σούπερ παράσταση! ∆ιανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΓΚΑΗ - ΣΟΥ ΤΣΟΟΥ - ΣΑΓΚΑΗ
Πρωινή οδική αναχώρηση για το κοντινό Σουτσόου, την πόλη του νερού, του ρυζιού και του µεταξιού, που είναι κτισµένη σε 14 κανάλια, µε 350 καµπυλωτές πέτρινες γέφυρες και 12 µεγάλες παγόδες. Με ιστορία 6.000 χρόνων αποτελεί κέντρο µεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας. Η "Βενετία της Ανατολής" όπως τη χαρακτήρισε ο Μάρκο Πόλο όταν την επισκέφθηκε, είναι φηµισµένη  για τους κήπους - µινιατούρες των αρχοντικών της. Ένας µικρόκοσµος, ζωντανός µάρτυρας µιας άλλης εποχής µας αποκαλύπτεται στον κήπο του  "Μαέστρου των  διχτυών", τον  µικρότερο  και  ωραιότερο της  πόλης.  Στη  συνέχεια, στο  µουσείο  του
µεταξιού, θα µάθουµε µερικά από τα µυστικά της σηροτροφίας και της µεταξουργίας, ενώ στο εργοστάσιο θα παρακολουθήσουµε την επεξεργασία της κλωστής, αλλά και την παρασκευή υφασµάτων και παπλωµάτων.Αργότερα  στη βαρκάδα  µας,  θα  απολαύσουµε  τη
θέα των καναλιών µε τις σειρές των λευκών  παλιών  σπιτιών,  ενώ  στο τέλος της περιήγησής µας θα φωτογραφήσουµε από το παρακείµενο πάρκο την Παγόδα της Λευκής Τίγρης που βρίσκεται στον οµώνυµο λόφο. Στη διαδροµή της επιστροφής µας στη Σαγκάη θα ξαφνιαστείτε από το πλήθος των σύγχρονων κτισµάτων και τους ουρανοξύστες µε τη φουτουριστική αρχιτεκτονική τους. ∆ιανυκτέρευση.
 
14η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΓΚΑΗ (Ξενάγηση, Πύργος της Σαγκάης) - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η  Σαγκάη,  που  στις  αρχές  του  20ου  αι. θεωρείτο η "Νέα Υόρκη της Άπω Ανατολής" και αργότερα ο Μάο την καταδίκασε στη λήθη του χρόνου ως αµαρτωλή πόλη, απέκτησε πλέον τα χαµένα της πρωτεία στην οικονοµική και εµπορική ζωή της Ασίας. Αρχίζουµε σήµερα το πρωί την ξενάγηση της πόλης µε πρώτη επίσκεψη στους κήπους του µανδαρίνου Γιού. Οι κήποι Γιού κατασκευάστηκαν για την οικογένεια Παν (πλούσιοι αξιωµατούχοι επί δυναστείας Μινγκ) και χρειάστηκαν 18 χρόνια για να ολοκληρωθούν (1559-1577). Περίτεχνα περίπτερα, µικρές γέφυρες, µυστικοί διάδροµοι µας αποκαλύπτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο από  κήπους,  λιµνούλες  και  σκιερούς  διαδρόµους.  Στη  συνέχεια  θα  επισκεφθούµε  τον  ναό  του  Jade Buddha, όπου µαζί µε τους Κινέζους πιστούς θα απολαύσουµε την κατανυκτική οµορφιά των αγαλµάτων του Βούδα και θα ακούσουµε τις ψαλµωδίες των νεαρών µοναχών. Εδώ φυλάσσεται το οµορφότερο ίσως άγαλµα του Βούδα ολόκληρης της Ασίας. Τελευταία επίσκεψή µας θα είναι στον σούπερ-ουρανοξύστη Jin Mao Tower, ύψους 420,5 µέτρων. Με παραδοσιακά στοιχεία κινεζικού στυλ παγόδας, η µεταµοντέρνα αρχιτεκτονική του συµβολίζει την είσοδο της Σαγκάης στις αρχιτεκτονικές προκλήσεις του 21ου αι. Είναι το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Κίνας. Το ασανσέρ θα µας ανεβάσει σε 45 δευτερόλεπτα στον 88ο όροφο(ύψος 340.1 m) µε ταχύτητα ανέµου. Είναι το µεγαλύτερο σε έκταση, αλλά και το υψηλότερο παρατηρητήριο της χώρας. Η θέα όλης της πόλης είναι µοναδική!! Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο για την πτήση της επιστροφής µας µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ένα συναρπαστικό ταξίδι έχει µόλις τελειώσει...

Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
 
**Super  Τιµή**
Για  τις  11  πρώτες  συµµετοχές

Ξενοδοχείο  στο  Χονγκ  Κονγκ
Intercontinental  Grand  Stanford  5*

 
Άτοµο σε ∆ίκλινο
Τιµή από Αθήνα

Αναχωρήσεις: 07,21.11

1.345 €

Αναχωρήσεις: 07.10

1.445 €

Αναχώρηση: 21.10

1.439 €
 
Άτοµο σε ∆ίκλινο
Τιµή από Θεσσαλονίκη Πτήσεις από Θεσσαλονίκη χωρίς πέρασµα από Αθήνα

1.279 € Υπόλοιπες αναχωρήσεις

Ίδιες τιµές µε Αθήνα

Σε όλες τις αναχωρήσεις µπορεί να πραγµατοποιηθεί η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη για κρατήσεις ένα µήνα πριν την αναχώρηση

07,21.10,

07,21.11

Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις ένα µήνα πριν την αναχώρηση
(για περιορισµένο αριθµό θέσεων, που µπορεί να εξαντληθούν και νωρίτερα)
 

Επιβάρυνση Μονόκλινου     +760 €
Επιβάρυνση 15ήµερου     +724 €

Σηµαντική Παρατήρηση
Η τιµή  ισχύει για συµµετοχή 15 ατόµων
Στην σπάνια περίπτωση µικρότερης συµµετοχής (ακόµα και 10 άτοµα) το ταξίδι πραγµατοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτοµο
Η παρατήρηση αυτή δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις: 16.06, 14.07 (Αθήνα/Θεσσαλονίκη),
27.07 (Αθήνα/Θεσσαλονίκη), 02.08, 10.08 (Αθήνα/Θεσσαλονίκη), 25.08, 01.11/9, 21.10

Τιµή από Λάρνακα (Πτήσεις µε Qatar ή Emirates χωρίς πέρασµα από Αθήνα)

∆είτε στο έντυπο της Κύπρου, στο ειδικό πρόγραµµα της Κύπρου και στο site µας
 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό
  Ξενοδοχεία 5* εκτός από τη Σαγκάη που είναι το Holiday Inn 4*. Στο Χονγκ Κονγκ Hotel Intercontinental
Grand Stanford 5*
  Ηµιδιατροφή καθηµερινά (µεικτά Ευρωπαϊκά & Κινέζικα γεύµατα) εκτός από το Χονγκ Κονγκ που είναι µε πρωινό. Επειδή κάποιοι ταξιδιώτες έχουν πρόβληµα µε τα κινέζικα γεύµατα, το  TRAVEL επιλέγει κάποια γεύµατα κινέζικα  και κάποια δυτικού τύπου. ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίδονται µέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου)
  Μετακινήσεις µε πολυτελή κλιµατιζόµενα πούλµαν
  Ακροβατικό σόου στη Σαγκάη, παράσταση χορών δυναστείας Τανγκ στο Ξιάν
  ∆είπνο µε πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο
  Βόλτα µε πλοιάριο στο Χανγκτσόου, στα υδάτινα κανάλια του Σουτσόου και στον ποταµό Λι στο Γκουιλίν
  Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα
  Τοπικός ξεναγός
  Έµπειρος   Έλληνας   αρχηγός(ο οποίος µπορεί να σας συνοδεύει από την Ελλάδα ή να τον συναντήσετε στην Ασία, ανάλογα µε την αναχώρηση)
  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  ∆ωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  Φόροι   αεροδροµίων 739 €,   επιβάρυνση   καυσίµων,   φιλοδωρήµατα,   αχθοφορικά   &   επιπλέον   πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:
   Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 90 €

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

16.06

TK1844

21.45-23.15

Αθήνα-Κωνσταντινούπολη

17.06

TK   70

01.15-16.40

Κωνσταντινούπολη-XονγκΚονγκ

30.06

TK   21

00:10-05:20

Πεκίνο-Κωνσταντινούπολη

30.06

TK1845

07:40-09:05

Κωνσταντινούπολη-Αθήνα

14.07

TK1844

21.45-23.15

Αθήνα-Κωνσταντινούπολη

15.07

TK   70

01.15-16.40

Κωνσταντινούπολη-XονγκΚονγκ

28.07

TK   21

00:10-05:20

Πεκίνο-Κωνσταντινούπολη

28.07

TK1845

07:40-09:05

Κωνσταντινούπολη-Αθήνα

Από Θεσσαλονίκη

14.07

TK1894

20.50-22.10

Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη

15.07

TK   70

01.15-16.40

Κωνσταντινούπολη-XονγκΚονγκ

28.07

TK   21

00:10-05:20

Πεκίνο-Κωνσταντινούπολη

28.07

TK1881

07:30-08:45

Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη