Skip to main content

ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ – ΕΞΩΤΙΚΗ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ(10, 11 μέρες)21/12/14,22/02,22/03 απο 2759,00

Κιλιμάντζαρο – Αρούσα – Ταραγκιρε – ΝγκόροΝγκόρο – Σερενγκέτι – ΛίμνηΜανυάρα – Ζανζιβάρη – Stone Town – ΝταρΕςΣαλάμ

Αναχωρήσεις 21/12/14 22/02, 22/03/15
Ημέρες 10 11
Τιμές κατ’ άτομο
Δίκλινο 2899 € 2759 €
Επιβ. Μονόκλινου 700 € 680 €
Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 

 1η μέρα : Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Κιλιμάνταζαρο. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα : Κιλιμάντζαρο – Εθνικό Παρκο Ταρανγκίρε

Αφιξη στο Κιλιμάντζαρο και συνεχίζουμε για την Αρούσα μέσω της οποίας θα έλθουμε στο Εθνικό Πάρκο Ταρανγκίρε, το οποίο απέχει περίπου 118 χιλιόμετρα από την πρωτέυουσα.της Τανζανίας. Άφιξη και εγκατάσταση σε Lodge.Το Πάρκο φέρει το όνομα του ομώνυμου ποταμού που το διασχίζει και είναι πασίγνωστο, όχι μόνο για την ζωή των άγριων ζώων και ιδιαίτερα των ελεφάντων, των οποίων ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος από όλα τα πάρκα της Αφρικής, αλλά και ως η κατοικία για 550 είδη πουλιών. Δείπνο σε Lodge.

 3η μέρα : Εθνικό Πάρκο Ταρανγκίρε - Κρατήρας Νγκόρο Νγκόρο

Νωρίς το πρωί θα έχουμε ένα αποκαλυπτικό φωτογραφικό σαφάρι. Γεύμα picnicκαι το μεσημέρι αναχωρούμε για το Νγκόρο Νγκόρο, στο οποίο κέντρο της ευρύτερης περιοχής είναι ο κρατήρας του Νγκόρο Νγκόρο με ηφαιστειακούς κώνους, που το ύψος τους πολλές φορές αγγίζει τα 2.000 μέτρα.Άφιξη και εγκατάσταση στο Ngorongoro σε Lodge. Δείπνο.

 4η μέρα : Κρατήρας Νγκόρο Νγκόρο - Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι

Ήλθε η ώρα να ξεχάσετε ότι σαφάρι έχετε κάνει μέχρι τώρα. Ο κρατήρας του Νγκόρο Νγκόρο , με 30 χιλιόμετρα μήκος και 20 πλάτος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη Γη και το υπερθετικό όλων των συναφών πάρκων για σαφάρι.Στο σαφάρι που ακολουθεί στο εσωτερικό του κρατήρα θα φωτογραφίσουμε μεγάλη ποκιλία ζώων όπως: λιοντάρια, τσιταχ, ελέφαντες, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι, βούβαλοι, διάφορα είδη αντιλόπης, ζέβρες, ύαινες, στρουθοκάμηλοι και πίθηκοι. Μετά από ένα picnic lunch συνεχίζουμε για το εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι. Το όνομα του οφείλεται στους Μασσαϊ Siringet το οποίο μεταφράζεται «ατέλειωτη πεδιάδα».Άφιξη και εγκατάσταση στο Serengeti και τακτοποίηση σε Lodge. Δείπνο.

 5η μέρα : Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι – Εθνικός Δρυμός της Λίμνης Μανυάρα

Το Σερενγκέτι διαθέτει την πλουσιότερη χλωρίδα στον κόσμο και τα άγρια ζώα που ζουν εδώ προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες στην Τανζανία.Μετά το πρωινό, στη διάρκεια του σαφάρι που θα έχουμε στο Σερενγκέτι, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε και τις «πέντε ζώνες» του πάρκου για να φωτογραφίσουμε τα πιο σπάνια άγρια ζώα του κόσμου. Ανάμεσα στα «big five» (ελέφαντες, ρινόκεροι, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και βούβαλοι) ζουν και αντιλόπες, ζέβρες, και περσότερα από 540 είδη πουλιών. Τελειώνοντας το σαφάρι, θα έχουμε picnic lunch και θα συνεχίσουμε για τον Εθνικό Δρυμό της Λίμνης Μανυάρα. Η προστατευόμενη περιοχή του Δρυμού, είναι γνωστή για τα λιοντάρια της, που σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να απομακρυνθούν από το καυτό έδαφος.Οι όχθες και τα νερά της λίμνης είναι το βασίλειο των ιπποπόταμων, των φοινικοπτέρων και άλλων πολλών ειδών πουλιών.Άφιξη και εγκατάσταση σε Lodge. Δείπνο.

 6η μέρα : Εθνικός Δρυμός της Λίμνης Μανυάρα – Αρούσα – Ζανζιβάρη

Νωρίς το πρωί θα έχουμε ένα ακόμα φωτογραφικό σαφάρι στην Λίμνη Μανυάρα με βασικότερο αξιοθέατο του Δρυμού να είναι τα λιοντάρια.Απολαμβάνοντας μια ακόμα υπέροχη διαδρομή θα συνεχίσουμε για την Αρούσα όπου η πτήση μας για τη Ζανζιβάρη.Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

 7η μέρα : Ζανζιβάρη - Περιήγηση Πόλης - Stone Town

Στη σημερινή μας πρωϊνή ξενάγηση θα σας γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα του «Νησιού των Αρωμάτων» όπως είναι η παλιά πόλη της Ζανζιβάρης – Stone Town που ανακηρύχθηκε σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Θα δούμε τα εντυπωσιακά κτίσματα, τις επιβλητικές πόρτες, τις ζωηρές αγορές και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε κάποια απ’ τις φυτείες για να μυηθούμε περισσότερο στην καθημερινή ζωή του νησιού.

 8η - 9η μέρα : Ζανζιβάρη

Στις δύο ελεύθερες μέρες εξερευνήστε τα σπίτια των προβεβλημένων οικογενειών αραβικής καταγωγής, τα οποία κατασκευάστηκαν με κοράλλινους όγκους και τα θολωτά υπόγεια των παρακείμενων σπιτιών τα οποία υπήρξαν οι χώροι που κρατούσαν τους σκλάβους . Πηγαίνετε με τον συνοδό σας στην ψαραγορά όπου θα ζήσετε το έντονο τοπικό χρώμα βλέποντας τους ψαράδες να συναθροίζονται και να πουλούν τα προϊόντα τους. Κατόπιν κατεβείτε στην κεντρική αγορά και στην περιοχή των ανακτόρων για να την περπατήσετε.

 10η μέρα : Πόλη της Ζανζιβάρης - Νταρ ες Σαλάμ

Πρωινό ελεύθερο και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νταρ Ες Σαλάμ όπου η πτήση μας για Αθήνα. Ολονύχτια πτήση.

 11η μέρα : Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 Προτεινόμενα Ξενοδοχεία:

Ταρανγκίρε – SopaLodge

Νγκόρο Νγκόρο - SopaLodge

Σερενγκέτι - SopaLodge

Λίμνη Μανυάρα – SerenaLodge

Ζανζιβάρη – Blue Bay Beach Resort & Spa 5*

 Ενδεικτικές Πτήσεις:

TK1850  ATHIST 1450 1615             

TK 675   ISTJRO  1835 0245*      

TK 604   DARIST  0435  1050              

TK1849 ISTATH  1225 1350              

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους ,
  • Φιλοξενία σε λοντζ στα εθνικά πάρκα και σε ξενοδοχείο 5* στην Ζανζιβάρη
  • Πλήρη διατροφή στα πάρκα.(Picnic lunch και δείπνα)
  • Ημιδιατροφή στην Ζανζιβάρη.
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης  
  • Φόροι αεροδρομίων ,Φιλοδωρήματα/ Αχθοφορικά, Aτομική ασφαλιστική κάλυψη 600 €
  • Βίζα εισόδου στην Τανζανία 50-60 € (περίπου) εκδίδεται επι τόπου.
  • Συνιστάται εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και λήψη αγωγής για την ελονοσία.. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Υγειονομική Υπηρεσία Τηλ: 210 6460493

Δεν Περιλαμβάνονται:

Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.  Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται.
  • Η περιήγηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα
  • Απαιτείται Βίζα εισόδου στην Τανζανία η οποία χορηγείται επι τόπου με κόστος περίπου 50-60 €

Υγειονομικές Προφυλάξεις: