Skip to main content

Τανζανία - Ζανζιβάρη - Σαφάρι 10 ημέρες Αναχωρήσεις: 04/07, 18/07, 09/08, 24/08, 12/09, 26/09, 10/10, 24/10, 07/11, 21/11, 05/12

Τανζανία - Ζανζιβάρη - Σαφάρι
Με 4 διανυκτερεύσεις στα εθνικά πάρκα Σερενγκέτι, Νγκορονγκόρο και λίμνης Μανιάρα
10 ημέρες
Αναχωρήσεις: 04/07, 18/07, 09/08, 24/08, 12/09, 26/09, 10/10, 24/10, 07/11, 21/11, 05/12

 

 

1η ημέρα: Αθήνα - Νταρ Ελ Σαλάμ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Νταρ Ελ Σαλάμ της Τανζανίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το Νταρ Ελ Σαλάμ είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και παλιά πρωτεύουσά της. Από το 1993 πρωτεύουσα της Τανζανίας είναι η Ντοντόμα.

2η ημέρα: Ντάρ Ελ Σαλάμ - Ζανζιβάρη
Άφιξη στο Νταρ Ελ Σαλάμ και ανταπόκριση με την πτήση για το τροπικό νησί της Ζανζιβάρης, το μαγικό αφρικανικό νησί των Σουαχίλι, των αραβικών παραμυθιών και των μπαχαρικών, εκεί όπου ο Αραβικός πολιτισμός αναμειγνύεται με τον Αφρικανικό. Το όνομά της προέρχεται από την περσική λέξη zangh που σημαίνει νέγρος και το bar που σημαίνει ακτή, δηλαδή "Ακτή των Νέγρων". Σταυροδρόμι πολιτισμών, λάφυρο κάθε λογής κατακτητών, από τους σουλτάνους της Αραβίας ως τους Άγγλους αποικιοκράτες, το σμαραγδένιο αυτό νησί του Ινδικού, λίγα μόνο μίλια ανοιχτά των ακτών της Τανζανίας και 60 νότια του Ισημερινού, διατηρεί το δικό του χρώμα και ακολουθεί τη δική του πορεία. Η όλη ατμόσφαιρα αποπνέει έναν αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ζανζιβάρη
Πρωινή ξενάγηση στη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown (Πέτρινη πόλη) με τα στενά της σοκάκια - μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών -  τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της με τις μεγάλες σκαλιστές ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης. Η παλιά πέτρινη πόλη του νησιού προστατεύεται από την UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας στην πόλη θα αναχωρήσουμε για το δάσος Jozani, με πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ζανζιβάρη
Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε τα γαλαζοπράσινα νερά και τον καυτό ήλιο του Ινδικού και να πιούμε ένα τροπικό κοκτέιλ κάτω από τη σκιά ενός κοκκοφοίνικα. Η εκπληκτική θάλασσα, η χλωρίδα, η πανίδα και οι πανέμορφοι κοραλλιογενείς σχηματισμοί γύρω από τις εξαίσιες παραλίες με την ψιλή λευκόχρυση άμμο, θα μας εντυπωσιάσουν. Η φιλοσοφία του νησιού συνοψίζεται στο "Hakuna Matata", δηλαδή "μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά". Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζανζιβάρη - Λίμνη Μανιάρα 
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο. Άφιξη και αναχώρηση για το εθνικό πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 km2, εκ των οποίων τα 230 km2 καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια του, που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων στις όχθες της λίμνης (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (πάνω από 380 είδη). Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία. (Ανάλογα με την πτήση μας, το σαφάρι μπορεί να μεταφερθεί την επόμενη ημέρα το πρωί). Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Λίμνη Μανιάρα - Σερενγκέτι
Πρωινή οδική αναχώρηση για το πάρκο Σερενγκέτι, στο οποίο ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας. Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας και καλύπτει μια έκταση 14.760 km2. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το σαφάρι στην Τανζανία είναι από τα πιο εντυπωσιακά, γιατί τα πάρκα της θεωρούνται από τα πιο άγρια και πλούσια. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το Βορρά στο Νότο. Εδώ νοιώθει κανείς το κάλεσμα της Αφρικής, ακούγοντας τους βρυχηθμούς των άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος που θα απολαύσουμε κάνοντας σαφάρι. Εγκατάσταση και διανυκτέρευση σε  lodge.

7η ημέρα: Σερενγκέτι
Το σαφάρι μας συνεχίζεται και σήμερα και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Οι αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από "νησίδες" γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη. Διανυκτέρευση στο lodge.

8η ημέρα: Σερενγκέτι - Νγκορονγκόρο
Αναχωρούμε σήμερα για το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων. Η διαδρομή είναι μοναδική. Εικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη, καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου. Δεν είναι όμως μόνο η άγρια ζωή που εντυπωσιάζει στην Τανζανία. Τα αρχαιολογικά ευρήματα έδειξαν ότι ο άνθρωπος έζησε εδώ πριν από 3,6 εκατομμύρια χρόνια, αφού πιστεύουν ότι στην περιοχή αυτή το πρώτο ανθρωποειδές όρθωσε το ανάστημά του και χρησιμοποίησε σαν εργαλεία τα χέρια του. Διανυκτέρευση σε lodge. 

9η ημέρα: Νγκορονγκόρο - Ναϊρόμπι 
Ο κρατήρας Νγκορονγκόρο καλύπτει μια έκταση 260 km2 και το πάρκο 8.300 km2. Φιλοξενεί περίπου 40.000 ζώα (ζέβρες, γκνου, γαζέλες, βουβάλια, λιοντάρια, ελέφαντες, ρινόκερους, ιπποπόταμους, τσακάλια, ιμπάλα, τσίταχ, λεοπαρδάλεις κλπ.). Είναι ένας τόπος ανυπέρβλητης ομορφιάς και μοναδικού μεγαλείου - ένας πραγματικός κήπος της Εδέμ, αφού εκτός από τις χιλιάδες ζώα διαθέτει πλούσια βλάστηση, ρυάκια, ποτάμια και στο κέντρο του τη Λίμνη Magadi με πανέμορφα υδρόβια πτηνά. Νωρίς το πρωί θα απολαύσουμε σαφάρι στο πάρκο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Αρούσα απ’ όπου θα πάρουμε το πούλμαν για το Ναϊρόμπι, τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής. Άφιξη, σύντομη περιήγηση στην πόλη  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ναϊρόμπι - Πτήση για Αθήνα
Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Κόστος κατ΄άτομο

2/κλινο

1/κλινο

04, 18/07

2599€

+390€

09, 24/08 2399€ +420€
12, 26/09 10, 24/10, 07, 21/11 & 05/12 2549€ +390€
Για τις παραπάνω αναχωρήσεις, πλην 09/08 & 24/08, οι τιμές έχουν υπολογισθεί για συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο.

Περιλαμβάνονται:  
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Ξενοδοχεία 5* στη Ζανζιβάρη και στο Ναϊρόμπι, Lodges πολυτελείας στο υπόλοιπο πρόγραμμα
• Σαφάρι με jeep 4x4 
• Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη
• Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
• Τοπικός ξεναγός
• Έλληνας αρχηγός
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός

Δεν περιλαμβάνονται:
• 600€ Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
• Βίζες Τανζανίας και Κένυας (εκδίδονται και πληρώνονται κατά την είσοδο σας στις δύο χώρες με κόστος 50 € έκαστη)

Σημειώσεις:
• Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και δη χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά.
• Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
• Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 - 5 μέρες πριν την αναχώρηση.
• Οι βίζες για Τανζανία και Κένυα εκδίδονται και πληρώνονται τοπικά (περίπου 50€). Θα πρέπει να έχετε μαζί σας 2 έγχρωμες φωτογραφίες ανά κράτος.