Skip to main content

Τανζανία - Ζανζιβάρη, φυλές Λίμνης Εγιάσι / Χριστουγεννα και καθε Μηνα εως Μαρτιο 2017 απο 2999

Μια συγκλονιστική περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα της Τανζανίας, που μαζί με το σμαραγδένιο, τροπικό νησί της Ζανζιβάρης στον Ινδικό ωκεανό θα μας χαρίσει αυθεντικές όψεις της αφρικανικής ζωής και ανεπανάληπτες εμπειρίες. Επισκεπτόμαστε το πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης, τη λίμνη Εγιάσι με τις φυλές Χατζάμπε και Ντατόγκα, το πάρκο Σερενγκέτι, ένα από τα πλουσιότερα του κόσμου και τέλος, το μοναδικό Νγκορονγκόρο με τον τεράστιο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων - ένας τόπος ανυπέρβλητης ομορφιάς.

 Αναχωρήσεις  24/12, 1/2, 8/2, 15/2, 24/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 1/4

Τανγκανίκα, κατά τους γερμανούς αποικιοκράτες, είναι όλο το κομμάτι που απέκτησαν στην ανατολική Αφρική. Οι Τανζανοί κράτησαν το όνομα αυτό και μετά την απελευθέρωσή τους, αφού στην ουσία η λέξη Τανζανία προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Τανγκανίκα και Ζανζιβάρη. Από όποια όμως οπτική γωνία και αν δείτε το όνομα αυτής της χώρας, σίγουρα είναι συνυφασμένο με τα πλουσιότερα σε άγρια ζωή πάρκα της Αφρικής και με ένα από τα πιο όμορφα νησιά της, τη Ζανζιβάρη. Σε όλα αυτά τα υπερθετικά που διαθέτει η χώρα αποφασίσαμε να προσθέσουμε και μερικές από τις φυλές που ζουν στην ευρύτερη περιοχή σε κάποια από τις λίμνες της και έτσι "ντύσαμε" ένα φυσιολατρικό ταξίδι σαφάρι και διακοπών σε εξωτικό νησί, με λαογραφικά και πολιτιστικά-ιστορικά στοιχεία, μια και θα επισκεφθούμε την ιστορική Πέτρινη πόλη της Ζανζιβάρης με τους κατοίκους της να έχουν συναλλαγές με τους λαούς της Μέσης Ανατολής από την αρχαιότητα.

  • Περιηγηθείτε στη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Πέτρινη Πόλη (Stonetown) με τα στενά σοκάκια και τα σπίτια με τις μεγάλες σκαλιστές ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές
  • Επισκεφθείτε το δάσος Ζοζάνι με πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας
  • Συναντήστε τις φυλές Χατζάμπε και Ντατόγκα κοντά στη Λίμνη Εγιάσι
  • Ακούστε βρυχηθμούς άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος στο Σερενγκέτι
  • Εξερευνήστε τον απέραντο κρατήρα του Νγκορονγκόρο, που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Νταρ Ες Σαλάμ μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΜ - ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Άφιξη και ανταπόκριση με πτήση για την τροπική Ζανζιβάρη, το μαγικό αφρικανικό νησί των Σουαχίλι, των αραβικών παραμυθιών και των μπαχαρικών, εκεί όπου ο αραβικός πολιτισμός αναμιγνύεται με τον αφρικανικό. Το όνομά της προέρχεται από την περσική λέξη zangh που σημαίνει νέγρος και το bar που σημαίνει ακτή, δηλαδή «Ακτή των Νέγρων». Σταυροδρόμι πολιτισμών, λάφυρο κάθε λογής κατακτητών, από τους σουλτάνους της Αραβίας έως τους Άγγλους αποικιοκράτες, το σμαραγδένιο αυτό νησί του Ινδικού, μόνο λίγα μίλια ανοιχτά των ακτών της Τανζανίας και 6° νότια του Ισημερινού, διατηρεί το δικό του χρώμα και ακολουθεί τη δική του πορεία. Η όλη ατμόσφαιρα αποπνέει έναν αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ (ΣΤΟΟΥΝ ΤΑΟΥΝ, ΔΑΣΟΣ ΖΟΖΑΝΙ)

Πρωινή ξενάγηση στη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown (Πέτρινη Πόλη) με τα στενά της σοκάκια -μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών-, τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της, με τις μεγάλες σκαλιστές ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης. Η παλιά Πέτρινη Πόλη του νησιού προστατεύεται από την UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το δάσος Ζοζάνι (Jozani), με τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ - ΑΡΟΥΣΑ - ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ - ΚΑΡΑΤΟΥ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αρούσα. Άφιξη και αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 τετρ. χλμ., εκ των οποίων τα 230 τετρ. χλμ. καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη). Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία. Μετά την περιήγησή μας θα αναχωρήσουμε για το Καρατού. Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΑΤΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΕΓΙΑΣΙ (ΦΥΛΕΣ ΧΑΝΤΖΑΜΠΕ & ΝΤΑΤΟΓΚΑ)

Νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούμε για τη λίμνη Εγιάσι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε γηγενείς της περιοχής, οι οποίοι ζουν ακόμα σε πρωτόγονες συνθήκες. Θα δούμε μέλη της Φυλής Χατζάμπε, οι οποίοι μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν σπηλιές για τη διαμονή τους, θα παρατηρήσουμε πώς ανάβουν φωτιές και ποια δέντρα χρησιμοποιούν για αυτό, θα μας δείξουν πώς συλλέγουν μέλι και θα μας διδάξουν πώς φτιάχνουν φάρμακα από φυσικά προϊόντα που γιατρεύουν βαριές ασθένειες. Αργότερα θα επισκεφτούμε τη Φυλή Ντατόγκα, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τρέφονται με παράγωγα των ζώων και καρπούς. Ζουν ως νομάδες και μετακινούνται από μέρος σε μέρος για να βρουν τροφή για τα ζώα τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους σιδεράδες της φυλής να φτιάχνουν όπλα, όπως μαχαίρια, τόξα και δόρατα με τη δική τους παραδοσιακή μέθοδο. Τακτοποίηση σε lodge στην περιοχή της λίμνης. Διανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΕΓΙΑΣΙ - ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Πάρκο Σερενγκέτι, στο οποίο ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας. Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του Πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας και καλύπτει μια έκταση 14.760 τετρ. χλμ. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το σαφάρι στην Τανζανία είναι από τα πιο εντυπωσιακά, γιατί τα πάρκα της θεωρούνται από τα πιο άγρια και πλούσια. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το Βορρά στο Νότο. Εδώ νιώθει κανείς το κάλεσμα της Αφρικής, ακούγοντας τους βρυχηθμούς των άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, που θα απολαύσουμε κάνοντας σαφάρι. Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.


7η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ

Το σαφάρι μας συνεχίζεται και σήμερα και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Οι αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από «νησίδες» γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη. Διανυκτέρευση στο lodge.


8η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ - ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ

Αναχωρούμε σήμερα για το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων. Η διαδρομή είναι μοναδική. Εικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη, καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.


9η ΗΜΕΡΑ: ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ - ΑΡΟΥΣΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα απολαύσουμε ένα φαντασμαγορικό και γνήσιο αφρικανικό σαφάρι στη βάση του κρατήρα Νγκορονγκόρο, ο οποίος αποτελεί καταφύγιο για περίπου 25.000 θηλαστικά, μεταξύ των οποίων ο υπό εξαφάνιση μαύρος ρινόκερος, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε είδη πουλιών (περισσότερα από 380 είδη). Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12/2016 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3290€
 Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού

- Double Room 3290 €    690 € φοροι
- Single Room 3740 €     690 € φοροι

  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/1/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 1/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 8/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 1/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 8/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 1/4/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2999€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη.
  • Lodges πολυτελείας στα πάρκα. Στο Καρατού και στη λίμνη Εγιάσι τα δυνατόν καλύτερα.
  • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.
  • Σαφάρι με jeep 4X4, στη Ζανζιβάρη μεταφορές με πούλμαν.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 690
  • Βίζα Τανζανίας (εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδο σας στη χώρα με κόστος 50 €)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και συγκεκριμένα χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά.
Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων
Στην σπάνια  περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο