Skip to main content

Μαδαγασκάρη, Πάσχα 2016, 12 ημέρες απο 1990,00

Ταξίδι στη Μαδαγασκάρη, Πάσχα, 12 ημέρες

Διανυκτερεύσεις:Ανταναναρίβο (4), Περινέ (2), Αντσιραμπέ (1), Φιαναραντσόα (1), Ρανοχίρα (2), Τουλεάρ (1)

Γενικά
Μαδαγασκάρη, η χώρα των πυγμαίων σύμφωνα με τους μαλαγασιανούς μύθους. Η χώρα που πρόσφερε καταφύγιο στα μεταναστευτικά ρεύματα της νότιας Ασίας, της Μαλαισίας και της Αραβίας. Ένα κομμάτι γης στη μέση του Ινδικού ωκεανού που μέχρι την Παλαιοζωική εποχή αποτελούσε μέρος της αρχαίας ηπείρου Γκοντουάνα. Η πλούσια κι εξαιρετικά σπάνια χλωρίδα του νησιού αλλά και η ιδιόρρυθμη πανίδα του έχουν δεσμούς περισσότερο με την Ινδική υποήπειρο παρά με την Αφρική. Οι σημερινοί της κάτοικοι μιγάδες πια, με αίμα μαλγασιανό και νέγρικο, συνεχίζουν να χτίζουν τις ξύλινες κατοικίες τους πάνω σε υψώματα σύμφωνα με το παραδοσιακό στυλ.
Παρατηρήσεις
Πτήσεις
27/4 TK 1844 Αθήνα-Κωνσταντινούπολη 22.25-23.55
28/4 ΤΚ 160 Κωνσταντινούπολη–Ανταναναρίβο 01.25–14.15
07/5 ΤΚ 161 Ανταναναρίβο-Κωνσταντινούπολη 16.00-04.45 (08/5)
08/5 ΤΚ 1845 Κωνσταντινούπολη-Αθήνα 06.55–08.25

27/4 TK 1844 Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη 21.25-22.45
28/4 ΤΚ 160 Κωνσταντινούπολη–Ανταναναρίβο 01.25–14.15
07/5 ΤΚ 161 Μαυρίκιος-Κωνσταντινούπολη 20.05-04.45 (11/5)
08/5 ΤΚ 1845 Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη 07.25–08.45

Δεν περιλαμβάνονται
Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητα
  • Απαραίτητη η 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου. Χρειαζόμαστε φωτοτυπία του διαβατηρίου στο γραφείο μας 15 μέρες πριν την αναχώρηση.
Σας προτείνουμε
  • Η τουριστική υποδομή της Μαδαγασκάρης δεν είναι ανεπτυγμένη. Σε πολλά σημεία οι δρόμοι είναι στενοί και οι διαδρομές πολύωρες. Επίσης σε κάποια μικρά μέρη τα ξενοδοχεία είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις.
  • Συνιστάται Αγωγή κατά της Μαλάριας.
Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1:  Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ανταναναρίβο  Πτήση από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με Turkish Airlines μέσω Κων/πολης για το Ανταναναρίβο, την πρωτεύουσα της μυστηριακής Μαδαγασκάρης και μεγαλύτερου αστικού κέντρου του νησιού των 22 εκ. κατοίκων.

Ημέρα 2:  Ανταναναρίβο Άφιξη το μεσημέρι στην πόλη που με πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο κατοίκους εκτός από πρωτεύουσα είναι και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νησιού. Εδώ, οι κάτοικοί την αποκαλούν χαϊδευτικά «Τάνα» και φυσικά είναι περήφανοι γι’ αυτή. Μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο Carlton 5* (πρώην Hilton) στην καρδιά της πόλης για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3:  Ανταταναρίβο - Αντασίμπε (Περινέ)  Η σημερινή μας πρωινή ξενάγηση θα μας αποκαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητρόπολης, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε διαφορετικά επίπεδα και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους. Το περίφημο Βασιλικό παλάτι που δεσπόζει στην πόλη, η λίμνη Ανοσύ, η εκκλησία Αμπονιναμπαμαρινάρα χτισμένη στο μέρος που θυσιάζονταν οι πιστοί του νησιού τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και φυσικά το παλάτι Αμνποχιμάνγκα είναι οι κυριότεροι σταθμοί της περιήγησης μας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Αντασίμπε, όπως ονομάζεται πλέον το Εθνικό Πάρκο του Περινέ. Το μέρος είναι το «σπίτι» του περίφημου Λεμούριου, Ίντρι, που είναι ο πιο μεγαλόσωμος της Μαδαγασκάρης. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στην πρώτη γνωριμία με τους Λεμούριους, τα δενδρόβια ζώα που αποτελούν μακρινούς συγγενείς των πιθήκων και που η απομόνωση της Μαδαγασκάρης τους επέβαλλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Ημέρα 4:  Αντασίμπε (Περινέ) – Ανταταναρίβο Πρωινή επίσκεψη στο διάσημο Εθνικό Πάρκο, όπου θα μυηθούμε στο τρόπο ζωής των συμπαθέστατων ζώων και θα γνωρίσουμε σε βάθος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, η ιδιαίτερη, χαρακτηριστική χλωρίδα της περιοχής θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας σε όλη τη διάρκεια της πρωινής μας περιπατητικής ξενάγησης. Το απόγευμα επιστροφή στο γνώριμο Ανταταναρίβο.

Ημέρα 5:  Ανταταναρίβο – Αντσιράμπε Πρωινή αναχώρηση για την ενδοχώρα του νησιού. Η διαδρομή ανάμεσα σε καταπράσινους ορυζώνες και επιβλητικά βουνά είναι μαγευτική. Πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας το Αντσιράμπε, σε υψόμετρο 1500 μέτρων φημίζεται για το υγιεινό του κλίμα, που σε συνδυασμό με τις ιαματικές πηγές αποτέλεσε θέρετρο την εποχή της αποικιοκρατίας. Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει τον αποικιακό χαρακτήρα της πόλης με τις πολυτελείς βίλες και τους υπέροχους κήπους και θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή μας σε εργαστήριο παραγωγής μινιατούρων από ανακυκλωμένο χαρτί, πράγμα για το οποίο φημίζεται η περιοχή.

Ημέρα 6:  Αντσιράμπε - Φιαναραντσόα  Αναχωρούμε οδικώς για τη Φιαναρατσόα διασχίζοντας τα διάσημα υψίπεδα της Μαδαγασκάρης με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των ορεινών όγκων, οι οποίοι είναι "πνιγμένοι" στην πυκνή τροπική βλάστηση. Πρώτα σταματάμε στη γραφική Αμποσίτρα που είναι γνωστή για τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα της. Στη συνέχεια το απόγευμα προσεγγίζουμε τη Φιαναρατσόα ή «Φιάνα», όπως για λόγους ευκολίας την αποκαλούν οι κάτοικοι της. Η ξενάγηση μας θα μας αποκαλύψει μία πόλη με έντονη πνευματική ζωή και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, που δικαίως την καθιστά τη πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού.

Ημέρα 7:  Φιαναραντσόα - Ρανοχίρα (Εθνικό Πάρκο Ίσαλο) Η διαδρομή μας σήμερα είναι γεμάτη εναλλαγές κι εκπλήξεις. Αρχικά γνωριζόμαστε με τη πολυγαμική φυλή Μπαρά, που διατηρεί ακόμη και σήμερα παράξενα ταφικά έθιμα. Στη συνέχεια, μας περιμένει η γραφική πόλη του Αμπαβαλάο, όπου φτιάχνεται το περίφημο χειροποίητο χαρτί Αντεμόρο. Αφού επισκεφθούμε κάποια βιοτεχνία παραγωγής του εν λόγω χαρτιού, συνεχίζουμε για το παγκοσμίως διάσημο εθνικό Πάρκο του Ίσαλο, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα.

Ημέρα 8:  Ρανοχίρα (Εθνικό Πάρκο Ίσαλο) Η επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο είναι μία σπάνια εμπειρία. Ιδιότυποι βραχώδεις σχηματισμοί όπως αυλακώθηκαν από τα στοιχεία της φύσης στα εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής εξέλιξης, εντυπωσιακά φαράγγια, μικροί αλλά ορμητικοί καταρράκτες, τα περίφημα δέντρα Μπαομπάμπ με τα κλαδιά που θυμίζουν ρίζες, είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο τοπίο που απαντάται μόνο στη Μαδαγασκάρη.

Ημέρα 9:  Εθνικό Πάρκο Ίσαλο - Τουλεάρ  Πρωινή αναχώρηση για τη μητρόπολη της νοτιοδυτικής ακτής της Μαδαγασκάρης, το πολύβουο λιμάνι του Τουλεάρ. Η διαδρομή είναι θαυμάσια, διανθισμένη με επιβλητικά δέντρα μπαομπάμπ και όμορφα χωριά φιλόξενων μαλαγασιανών κατοίκων, ενώ το ίδιο το Τουλεάρ είναι μία ζωντανή πόλη με έντονη δραστηριότητα στο λιμάνι της και με έντονο αυθεντικό αφρικανικό χρώμα.

Ημέρα 10:  Τουλεάρ - Ανταταναρίβο  Πρωινή περιήγηση στην «μητρόπολη» της Νοτιοδυτικής Μαδαγασκάρης και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα. Η άφιξη μας συνοδεύεται με απογευματινή επίσκεψη στο παλάτι Αμνποχιμάνγκα, ενώ στη συνέχεια επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης για τα απαραίτητα τελευταία αναμνηστικά σας δώρα.

Ημέρα 11:  Ανταναναρίβο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη  Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε, μέσω Κων/πολης, για την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα φθάσουμε το πρωί της 12ης μέρας (08/05).

Ημέρα 12:  Αθήνα /Θεσσαλονίκη Άφιξη Αθήνα /Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις & Τιμές
  • Τε 27/04/2016
Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία.Δίκλινο: 1990€, Μονόκλινο: 2690€, Φόροι: 890€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμέςBonus Priceαυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στα διάφορα αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Παναγιώτης Ηλιάδης
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες