Skip to main content

Πλήρης Νότια Αφρική

Διαδρομή των Κήπων (Garden Route)            Αναχώρηση: 30.04       16 Ημέρες

Καταρράκτες Βικτώρια, Σουαζιλάνδη, Ζούλουλαντ,
Πάρκο Κρούγκερ, (Μποτσουάνα, Πάρκο Τσόμπε)

Ένα ταξίδι στα άδυτα της νοτιότερης χώρας της Αφρικής. Οι φυσικές της ομορφιές, το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, η πανίδα των Εθνικών πάρκων, τα χρυσωρυχεία, τα υπολείμματα της πρώτης Ολλανδικής αποίκισης και οι σύγχρονες πόλεις είναι τα κύρια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στη Νότια Αφρική, στα εδαφικά όρια της οποίας έχουν συγχωνευτεί το Λεσότο και η Σουαζιλάνδη.

Ζήστε στιγμές ανεπανάληπτες στην Αφρικανική γη!!!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Γιοχάνεσμπουργκ, την πόλη του χρυσού της Νότιας Αφρικής.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΣΟΒΕΤΟ, ΟΡΥΧΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ)

Άφιξη στο Γιοχάνεσμπουργκ, μια υπερσύγχρονη και δυναμική πόλη, στην οποία δεσπόζουν οι ουρανοξύστες - ένα Μανχάταν στην καρδιά της Αφρικής. Σύντομη περιήγηση στην πόλη, όπου θα γνωρίσουμε την οικονομική, βιομηχανική και εμπορική πρωτεύουσα της χώρας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ορυχείο χρυσού όπου θα ξεναγηθούμε. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Σοβέτο και την κατοικία-μουσείο του Νέλσον Μαντέλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΡΑΙΤΩΡΙΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΕΡΚ ΦΟΝΤΕΪΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΝΤΕΜΠΕΛΕ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για την Πραιτώρια "την πόλη της Ζακαράντας". Περιήγηση στην πόλη με τα μνημειώδη κτίρια που περιβάλλουν την πλατεία του Καθεδρικού Ναού, το άγαλμα του Κρούγκερ, το Ανάκτορο της Δικαιοσύνης, το Κοινοβούλιο και το επικό μνημείο των Πρωτοπόρων. Στη συνέχεια θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούμε το "λίκνο" της ανθρωπότητας, το σπήλαιο Στερκ Φοντέιν, καθώς το πολιτιστικό χωριό Ντέμπελε, χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα ζωγραφισμένα με γεωμετρικά σχέδια σπίτια, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τις συνήθειες μιας από τις πολυάριθμες φυλές της Νότιας Αφρικής. Επιστροφή το απόγευμα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΖΑΜΠΙΑ, ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ )

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη των Καταρρακτών της Ζιμπάμπουε. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αφρικής, οι καταρράκτες Βικτώρια, απλώνονται σε πλάτος 1.700 μέτρων και πέφτουν από ύψος 90 έως 107 μέτρων στο φαράγγι του Ζαμβέζη. "Ο καπνός που βρυχάται", έτσι ονόμαζαν οι ιθαγενείς τον υδάτινο αυτό γίγαντα. Το πέπλο της ομίχλης που σχηματίζεται από την πτώση των νερών είναι ορατό από απόσταση 40 χιλιομέτρων. Οι καταρράκτες ανακαλύφθηκαν από τον Λίβινγκστον στις 16/11/1855, ο οποίος θαυμάζοντας την ομορφιά του τοπίου έγραψε: "τέτοια όμορφη θέα πρέπει να ατένιζαν οι άγγελοι στο πέταγμά τους" και τους έδωσε το όνομα της βασίλισσάς του, της Βικτωρίας. Περνάμε τα σύνορα με τη Ζάμπια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους καταρράκτες από αυτή την πλευρά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Ζιμπάμπουε. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (Προαιρετική εκδρομή στο ΠΑΡΚΟ ΤΣΟΜΠΕ της ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ)

Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή σε ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της Αφρικής, το ΤΣΟΜΠΕ, στη γειτονική Μποτσουάνα.

Περιγραφή εκδρομής – Κόστος 150 € κατ’ άτομο με γεύμα

Αναχώρηση οδικώς για τη Μποτσουάνα, μια από τις πιο πλούσιες σε χλωρίδα και πανίδα χώρες της Αφρικής και σε ένα από τα πιο ποικιλόμορφα πάρκα της, το πάρκο Τσόμπε, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό πλωτό σαφάρι στον ποταμό Ζαμβέζη και στη συνέχεια με Jeep στο χερσαίο κομμάτι του. Μια εμπειρία που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ζιμπάμπουε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ) - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΧΕΪΖΙΒΙΟΥ  

Νωρίς το πρωί θα δούμε τους καταρράκτες από την πλευρά της Ζιμπάμπουε, μια ακόμα ευκαιρία να νιώσουμε και να θαυμάσουμε τη μεγαλοπρέπεια και το μεγαλείο της φύσης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα πετάξουμε πίσω στο Γιοχάνεσμπουργκ. Άφιξη και οδική αναχώρηση μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για την περιοχή Χέιζιβιου, που αποτελεί το κέντρο εξόρμησης για τα σαφάρι στο πάρκο Κρούγκερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΧΕΪΖΙΒΙΟΥ - ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ - ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ

Η σημερινή ημέρα θα μας χαρίσει ανεπανάληπτες εμπειρίες με το σαφάρι μας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης βιοποικιλότητας πάρκα της Αφρικής. Ειδικοί λένε πως αν σε όλη την Αφρική εξαφανιστούν τα ζώα από έλλειψη τροφής και τους λαθροκυνηγούς, στο πάρκο Κρούγκερ θα υπάρχουν ακόμη. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμους, μαϊμούδες, βουβάλια και γιατί όχι, το βασιλιά της σαβάνας, το λιοντάρι. Μετά το σαφάρι μας θα αναχωρήσουμε για τη Σουαζιλάνδη, ένα ανεξάρτητο μικρό βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στο Pig’sPeak για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα της καταπράσινης περιοχής. Επίσκεψη στο εργοστάσιο παρασκευής φυσητού γυαλιού και στην τοπική αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ - ΧΛΟΥΧΛΟΥΕ (ΖΟΥΛΟΥΛΑΝΤ)

Αναχώρηση για το Κουαζούλου Νατάλ, την επαρχία της φυλής των Ζουλού, όπου θα απολαύσουμε ένα ακόμα σαφάρι στο πάρκο Ιμφολούζι, γνωστό για το πρόγραμμα προστασίας του λευκού ρινόκερου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Χλουχλούε. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΧΛΟΥΧΛΟΥΕ - ΝΤΕΡΜΠΑΝ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Ντουμαζούλου, ένα διατηρημένο "πολιτιστικό χωριό", όπου θα δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής της περήφανης φυλής των Ζουλού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραθαλάσσια πόλη του Ντέρμπαν. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το εντυπωσιακό Δημαρχείο στην πλατεία Φράνσις Φέργουελ και τον αναπαλαιωμένο σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς και από το λιμάνι της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ (GARDENROUTE)

10η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΡΜΠΑΝ - ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΜΑ - ΝΑΪΣΝΑ

Πρωινή πτήση για το Πορτ Ελίζαμπεθ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας του Ανατολικού ακρωτηρίου, με την ωραία αρχιτεκτονική και τις μαγευτικές παραλίες. Μια πόλη που πρωτοεποίκησαν οι Πορτογάλοι και στη συνέχεια ήρθαν οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι. Επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε τη διάσημη "Διαδρομή των Κήπων" μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του κόσμου με συνεχείς εναλλαγές τοπίων. Στάση και επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Τσιτσικάμα, μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς, όπου μπορείτε να περπατήσετε σε μονοπάτια και να περάσετε κρεμαστές γέφυρες, απολαμβάνοντας την πλούσια βλάστηση της περιοχής, καταλήγοντας στον Ινδικό ωκεανό.   Τελικός προορισμός μας η παραθαλάσσια πόλη Νάισνα (Knysna). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΣΝΑ - ΜΟΣΣΕΛ ΜΠΕΪ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη-λιμάνι Μόσελ Μπέι, στο δυτικό άκρο του GardenRoute, εκεί όπου αποβιβάστηκε ο Πορτογάλος εξερευνητής Βαρθολομαίος Ντιάζ στον πρώτο του περίπλου στην Αφρική. Θα επισκεφθούμε το τοπικό ναυτικό μουσείο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μια βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΣΣΕΛ ΜΠΕΪ - ΣΒΕΛΛΕΝΤΑΜ - ΧΕΡΜΑΝΟΥΣ - ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

Συνεχίζουμε σήμερα τη μαγευτική μας διαδρομή με προορισμό το Κέηπ Τάουν. Πρώτος μας σταθμός η χαριτωμένη ιστορική Ολλανδική πόλη Σβέλλενταμ, με την κλασσική αρχιτεκτονική των Κάτω Χωρών. Αμέσως μετά θα σταματήσουμε στην παραλιακή πόλη Hermanus, διάσημη για τις επισκέψεις των φαλαινών και τους παρατηρητές που συρρέουν εκεί απ’ όλο τον κόσμο (Ιούλιο με Νοέμβριο). Απογευματινή άφιξη στο Κέηπ Τάουν, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της χώρας, που θεωρείται σαν μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νότιας Αφρικής μετά το Γιοχάνεσμπουργκ και η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της Αφρικανικής ηπείρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ (ΝΗΣΙ ΝΤΟΥΙΚΕΡ - ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΛΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ)

Αναχώρηση μέσω μιας εντυπωσιακής παραλιακής διαδρομής προς τις εσχατιές Αφρικανικής Ηπείρου, στο περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Θα περάσουμε από τα κοσμοπολίτικα προάστια της πόλης με κατεύθυνση το Χάουτ Μπέι, για να επιβιβαστούμε στο ειδικό πλοιάριο προς το νησί Ντούικερ, όπου θα δούμε αποικίες από φώκιες και κορμοράνους. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας από το μοναδικής ομορφιάς πέρασμα Τσάπμαν με κατεύθυνση το προστατευόμενο πάρκο του Ακρωτηρίου. Αφού απολαύσουμε από το νοτιοδυτικότερο άκρο της Αφρικής το αγκάλιασμα του Ατλαντικού με τον Ινδικό Ωκεανό κατευθυνόμαστε στο Μπούλντερ, όπου θα δούμε την αποικία των Πιγκουΐνων της άμμου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Κέιπ Τάουν. Διανυκτέρευση

14η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Μια πόλη στην άκρη μιας ηπείρου δεν σημαίνει πάντα πως είναι μια ξεχασμένη πόλη. Στην περίπτωση μάλιστα του Κέιπ Τάουν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κοσμοπολίτικο, γεμάτο ζωή και χρώματα, το Κέιπ Τάουν και η ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου συνδυάζουν την ιστορία με το μέλλον του τόπου. Ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος) στην κορυφή του επίπεδου Τέιμπλ Μάουντεν, όπου από ύψος 1.088 μέτρων θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης αλλά και θα θαυμάσουμε τα υποβλητικά βραχώδη τοπία της περιοχής. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στην παλιά πόλη θα δούμε όλα τα ιστορικά της μνημεία, όπως το Κάστρο, την Ολλανδική Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, την τοπική Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων με τα πολύχρωμα τζαμιά, καθώς και την εκπληκτική αποβάθρα του λιμανιού.

15η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό ελεύθερο για μια βόλτα στη πόλη ή τα τελευταία ψώνια σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την απογευματινή πτήση μας για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  

Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι από εντυπώσεις που θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 31/03/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ί, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

3.590 €το άτομο σε δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

 

+ 560 €

 

Προαιρετική Εκδρομή στο πάρκο Τσόμπε της στη Μποτσουάνας

(ποταμίσιο και με jeep σαφάρι): 150 €

 

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 4* στην επαρχία ξενοδοχεία εξοχικά, τοπικού χρώματος
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από τη διαμονή στους Καταρράκτες Βικτώρια που είναι μόνο με πρωινό
  • Περιηγήσεις, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 790 ΕΥΡΩ: Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζες (εκδίδονται τοπικά)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.