Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡ. ΒΙΚΤΩΡΙΑ – ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

15 μέρες

23 Δεκεμβρίου ΄12- 06 Ιανουαρίου ΄13

Με Ημιδιατροφή

Οι φυσικές ομορφιές, σε περιοχές συχνά ακόμα παρθένες, οι ακτές της επαρχίας του Ακρωτηρίου, οι Μπαντού και οι Ζουλού, φυλές που επιβίωσαν ως τις μέρες μας, τα γραφικά απομεινάρια της πρώτης Ολλανδικής αποίκισης, οι πλούσιες και σύγχρονες σημερινές πόλεις και η διασκέδαση στο Σαν Σίτι είναι τα κύρια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στη Νότια Αφρική.

Κορυφαίο αξιοθέατο οι θεαματικοί καταρράκτες κατά μήκος του ρου του Ζαμβέζι. Το θέαμα κόβει την ανάσα και πολλοί το απεκάλεσαν το 80 θαύμα του κόσμου. Το βέβαιο είναι ότι δεν είναι απλά ένας ποταμός αλλά ένας «θεός που βρυχάται»! Τέλος η πανίδα που κορυφώνεται με το Φυσικό και Ζωικό Βασίλειο στο Πάρκο Κρούγκερ, θα αφήσουν ανεξίτηλο στη μνήμη και στην καρδιά μας το μοναδικό αυτό ταξίδι.

 

 

 

 


Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα – Γιοχάνεσμπουργκ. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

2η ΗΜΕΡΑ : Γιοχάνεσμπουργκ- Πρετόρια . Άφιξη στο Γιοχάνεσμπουργκ την μεγαλούπολη της χώρας , την οποία όμως θα γνωρίσουμε αργότερα και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα Πρετόρια Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Πρετόρια : Η σημερινή μας μέρα θα ξεκινήσει με την γνωριμία με το ωραιότερο τμήμα της καταπράσινης και στολισμένης με Τζακαράντες πόλης. Το μεσημέρι μεταξύ των άλλων αξιοθέατων επισκεπτόμαστε το Μνημείο Βουρτρέκερς, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της χώρας, την εντυπωσιακή Τσερτς Σκουέρ και τα κτίρια Γιούνιον, όπου έχει την έδρα του το Κοινοβούλιο της χώρας και επίσης είναι το Γραφείο του Προέδρου της Νοτίου Αφρικής. Συνεχίζουμε για το Σαν Σίτυ, το «Λας Βέγκας» της Νοτίου Αφρικής. Απολαύστε στον ελεύθερο χρόνο σας τους διαθέσιμους χώρους ψυχαγωγίας της περιοχής , μπάνιο στις πισίνες και χαλαρώστε στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , στην Πρετόρια.

4ηΗΜΕΡΑ: Πρετόρια- Γιοχάνεσμπουργκ. Αναχώρηση για το Γιοχάνεσμπουργκ, τον οικονομικό κολοσσό της Νότιας Αφρικής, που ανήκει στις « νεαρές » πόλεις του κόσμου μιας και είναι μόνο 100 χρονών. Θα επισκεφθούμε το ΣΟΒΕΤΟ, το μεγαλύτερο παλιό γκέτο της χώρας, που σήμερα υπερηφανεύεται σαν το μοναδικό μέρος του κόσμου όπου στον ίδιο δρόμο βρίσκονται τα σπίτια δύο κατόχων Νόμπελ, του Νέλσον Μαντέλα και του αιδεσιμότατου Ντέσμοντ Τούτου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Gold Reef City όπου θα ‘κατεβούμε’ σε ένα παλαιό ορυχείο για να δούμε τον τρόπο που έβγαινε το χρυσάφι στο οποίο οφείλει την ανάπτυξη της η περοχή.

 

5η ΗΜΕΡΑ: Γιοχάνεσμπουργκ- Καταρράκτες Βικτώρια. Πρωινή πτήση για την πόλη των Καταρρακτών της Βικτωρίας στην Ζιμπάμπουε. Η μέρα μας εκεί θα ξεκινήσει με επίσκεψη στους θεαματικούς καταρράκτες . Ο Σκωτσέζος εξερευνητής Ντέιβιντ Λίβινγκστον τους βάφτισε προς τιμήν της πανίσχυρης Βασίλισσας της Αγγλίας. Η φυλή Kololo, πάλι, επέλεξε αιώνες πριν μια πιο επιτυχημένη εκδοχή· τους βάφτισε Mosi-oa-Tunya ή αλλιώς «ο καπνός που βροντά». Πάνω από 500 εκατ. κυβικά μέτρα νερού το λεπτό κάνουν ελεύθερη πτώση σε ένα φαράγγι ύψους 100 μ., σηκώνοντας γιγάντια σύννεφα «πάχνης», που το κάνουν να μοιάζει σαν να έχει πάρει φωτιά. Αμέσως μετά την μοναδική αυτή εμπειρία μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.   Το απόγευμα θα κάνουμε  μια υπέροχη κρουαζιέρα στον ποταμό Ζαμβέζη όπου θα απολαύσουμε την μαγεία του αφρικανικού δειλινού με τα υπέροχα χρώματα να αντανακλώνται στα νερά του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .

6η ΗΜΕΡΑ: Καταρράκτες Βικτώρια –Πάρκο Τσόμπε (προαιρετικά) . Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη. Προτείνουμε μια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό ελεφάντων στην Αφρική καθώς και ζέβρες , τρία διαφορετικά είδη αντιλόπης αλλά και λιοντάρια , ύαινες και λεοπαρδάλεις . Το μεσημέρι θα έχουμε γεύμα σε μια από τις τέντες στο πάρκο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βικτώρια.

7η ΗΜΕΡΑ: Καταρράκτες Βικτώρια - Πάρκο Κρούγκερ . Αναχώρηση για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας προς Γιοχάνεσμπουργκ. Άφιξη και μεταφορά στο Πάρκο Κρούγκερ . Απογευματινό σαφάρι στο Πάρκο , δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: Πάρκο Κρούγκερ. Ολόκληρη η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου θα μας συναρπάσει. Πάνω από 140 είδη ζώων φιλοξενούνται στο Κρούγκερ και περισσότερα από 300 είδη δένδρων και φυτών.

9η ΗΜΕΡΑ: Κρούγκερ- Ντέρμπαν.Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβασθούμε σε πτήση για την αγαπημένη πόλη των Ναυτικών, το Ντέρμπαν στην οποία και βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Αφρικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

10η ΗΜΕΡΑ: Ντέρμπαν – Ζούλουλαντ . Αναχώρηση για την περιοχή των Χιλίων Λόφων που αποτελεί την Γή των Ζουλού για να γνωρίσουμε και να δούμε εκτός των άλλων τα ήθη και έθιμα καθώς και τους παραδοσιακούς χορούς της φυλής, στο Πολιτιστικό χωριό τους, το Σάκαλαντ, αφιερωμένο στον μεγάλο τους αρχηγό, το Σάκα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην πόλη του Ντέρμπαν.  

11η ΗΜΕΡΑ: Ντέρμπαν –Κέϊπ Τάουν. Αμέσως μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που μας φιλοξενεί ξεκινώντας από τους περίφημους Βοτανικούς Κήπους, το Χρυσό Μίλι, το Διοικητικό κέντρο, το παγκόσμια γνωστό λιμάνι της πόλης και τελειώνοντας στην Ινδική αγορά. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κέϊπ Τάουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

12η ΗΜΕΡΑ: Κέϊπ Τάουν. Αναχώρηση για έναν από τους πιο επίλεκτους γεωγραφικούς προορισμούς, το  Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας. Στη διαδρομή μας επισκεπτόμαστε τον παλαιό Κόλπο με τα Δάση (HoutBay) όπου σήμερα βρίσκεται ένα καταπληκτικό ομώνυμο ψαράδικο χωριό. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας για να καταλήξουμε στο βράχο του Ακρωτηρίου όπου και θα βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της Γης. Επίσκεψη του Σημείου του Ακρωτηρίου όπου βρίσκεται ο παλαιός φάρος για να δούμε τη νοητή ένωση Ατλαντικού και Ινδικού Ωκεανού.  Αμέσως μετά αναχωρούμε για μια αποικία πιγκουΐνων που αποτελούν ένα από τα  τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Κέηπ Τάουν.

13η ΗΜΕΡΑ: Κέϊπ Τάουν . Πρωινή ξενάγηση της πόλης όπου αρχίζουμε με την επίσκεψή μας με το τελεφερίκ του TableMountain(επίπεδο βουνό / αφού το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ώστε να λειτουργεί το τελεφερίκ). Στην συνέχεια μας περιμένει η γραφική συνοικία Μποκάαπ με τα ιδιαίτερα κτίρια και συνεχίζουμε με τη γνωριμία της πόλης και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τους Βοτανικούς κήπους Κίρστενμπος, όπου και θα έχουμε ένα πανέμορφο φυσικό περίπατο σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον Επιστρέφουμε στο παλαιό λιμάνι της πόλης του Κέϊπ Τάουν το γνωστό WaterFront, που σήμερα κυριαρχείται από πολυτελέστατα καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία, καφέ, μπαρ και πολλούς άλλους ευχάριστους χώρους.

14η ΗΜΕΡΑ: Κέϊπ Τάουν –Αθήνα Ελεύθερη μέρα στην διάθεση μας και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. 

15η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.(κάποια από τα γεύματα μπορεί να δοθούν και εκτός ξενοδοχείων)
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων σε όλους τους χώρους επισκέψεων, όπως ακριβώς αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος Αρχηγός - Ξεναγός
  • Αχθοφορικά, μίας (1) αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Επίναυλος καυσίμων
  • Βίζα εισόδου στη Ζιμπάμπουε (διπλή)
  • Βίζα εισόδου στη Μποτσουάνα

 

Πτήσεις

QATARAIRWAYS 

23 ΔΕΚ QR477 ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ          18.25 – 23.25

24 ΔΕΚ QR582 ΝΤΟΧΑ – ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠ. 07.05-14.30

 

05 ΙΑΝ QR583 ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ – ΝΤΟΧΑ 18.55 – 07.05

06 ΙΑΝ QR472 ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ       08.05-12.00

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα: 

  • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.