Skip to main content

Πανόραμα Νότιας Αφρικής Garden Route Πάσχα 2017 από 3360,00

16 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Κέιπ Τάουν (2), Ουτσχούρν (1), Νάισνα (2), Ντέρμπαν (1), Χλουχλούε (1),
Κρούγκερ Παρκ (1), Γιοχάνεσμπουργκ (3), Καταράκτες Βικτώρια (2)

11/04/2017

Bonus Price!!!

Οι φυσικές ομορφιές σε περιοχές συχνά ακόμα παρθένες, οι ακτές της επαρχίας του Ακρωτηρίου, οι Μπαντού και οι Ζουλού, φυλές που επιβίωσαν ως τις μέρες μας, τα γραφικά απομεινάρια της πρώτης Ολλανδικής αποίκισης, οι πλούσιες και σύγχρονες σημερινές πόλεις και η διασκέδαση στο Σαν Σίτι είναι τα κύρια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στη Νότια Αφρική.
Κορυφαίο αξιοθέατο οι θεαματικοί καταρράκτες κατά μήκος του ρου του Ζαμβέζι. Το θέαμα κόβει την ανάσα και πολλοί το αποκάλεσαν το 8ο θαύμα του κόσμου. Το βέβαιο είναι ότι δεν είναι απλά ένας ποταμός αλλά ένας «θεός που βρυχάται»! Τέλος η πανίδα που κορυφώνεται με το Φυσικό και Ζωικό Βασίλειο στο Πάρκο Κρούγκερ, θα αφήσουν ανεξίτηλο στη μνήμη και στην καρδιά μας το μοναδικό αυτό ταξίδι.

  • 4* sup. Ξενοδοχεία με Ημιδιατροφή καθημερινά!
  • Εξαιρετικές πτήσεις με EMIRATES!
  • ΔΩΡΟ η ολοήμερη εκδρομή – Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε στη Μποτσουάνα.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Απαρντχάιντ και στη συνοικία Σοβέτο στο Γιοχάνεσμπουργκ,
  • ξενάγηση στην πρωτεύουσα του κράτους Πραιτώρια,
  • επίσκεψη στα ορυχεία Χρυσού,
  • ξενάγηση στο Τέιμπλ Μάουντεν και στη συνοικία Μποκάαπ στο Κέιπ Τάουν,
  • Μίνι κρουαζιέρα και οικολογική εκδρομή στη Λίμνη Νάισνα.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στη διαδρομή των κήπων.
  • Επίσκεψη με χορούς στη Ζούλουλαντ.
  • Παραδοσιακό δείπνο BOMA με BBQ στους καταρράκτες Βικτώρια.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/ προτεινόμενο
  • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€

Προτεινόμενα ξενοδοχεία:

  • Κέιπ Τάουν: The Portswood Hotel www.legacyhotels.co.za/en/hotels/portswood
  • Ούντσχουρν: The Queens Hotel www.queenshotel.co.za/
  • Νάισνα: Knysna Log Inn www.log-inn.co.za/
  • Ντέρμπαν: Belaire Suites www.belairesuites.co.za/
  • Χλουχλούε: Ghost Mountain Inn www.safarinow.com/go/ghostmountaininnmkuzeghost/
  • Hazyview: Umbhaba Lodge http://umbhaba.co.za/
  • Γιοχάνεσμπουργκ: Protea Hotel Balalaika www.marriott.com/hotels/travel/jnbba-protea-hotel-johannesburg-balalaika-sandton/
  • Καταρράκτες Βικτόρια, Ζιμπάμπουε: Elephant Hills Resort www.elephanthillshotel.com/

Πτήσεις/ωράρια:

  • 11/4 ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΑΙ 18.00 23.40
  • 12/4 ΝΤΟΥΜΠΑΙ-ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ 03.10 10.55
  • 25/4 ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΟΥΜΠΑΙ 22.20-08.20 (26/4)
  • 26/4 ΝΤΟΥΜΠΑΙ-ΑΘΗΝΑ 10.50-15.30

Απαραίτητα

  • Το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ και οπωσδήποτε 2 κενές σελίδες.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

Άφιξη στο Κέιπ Τάουν. Ξεκινάμε με την επίσκεψή μας με το τελεφερίκ του Table Mountain (επίπεδο βουνό / αφού το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ώστε να λειτουργεί το τελεφερίκ). Το Table Mountain υψώνεται πάνω από το κέντρο του Κέιπ Τάουν και συχνά σκεπάζεται από σύννεφα, σχηματίζοντας το περίφημο "τραπεζομάντηλο". Περισσότερα από 1500 είδη φυτών, από τα 2285 του φυτογεωγραφικού βασιλείου της Χερσονήσου, βρίσκονται στο προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον του όρους Table. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το παλαιό λιμάνι της πόλης του Κέιπ Τάουν το γνωστό Water Front, που σήμερα κυριαρχείται από πολυτελέστατα καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία, καφέ, μπαρ και πολλούς άλλους ευχάριστους χώρους. Το 1860 ο νεαρός πρίγκηπας Άλφρεντ ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου κυματοθραύστη στον ταραχώδη κόλπο Τέιμπλ γιά να προστατεύσει τα πλοία από τις θύελλες που ξεσπούσαν στο Ακρωτήριο το χειμώνα και ευθύνονταν για πάρα πολλά ναυάγια. Η αύξηση του ναυτιλιακού στόλου οδήγησε στην κατασκευή της Λεκάνης Βικτόρια για να αποσυμφορηθεί η Άλφρεντ. Από τη δεκαετία του 1960 οι λεκάνες και τα γύρω κτήρια του λιμανιού ερειπώθηκαν. Το 1988,όμως, η Εταιρεία Γουότερφροντ ανέλαβε να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει την περιοχή. Το περιβάλλον στο παλαιό λιμάνι είναι φανταστικό και η θέα προς το Table Mountain μοναδική. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

Αναχώρηση για έναν από τους πιο επίλεκτους γεωγραφικούς προορισμούς, το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας. Στη διαδρομή μας επισκεπτόμαστε τον παλαιό Κόλπο με τα Δάση (Hout Bay) όπου σήμερα βρίσκεται ένα καταπληκτικό ομώνυμο ψαράδικο χωριό. Επιβιβαζόμαστε σε πλωτό για να προσεγγίσουμε το νησί με τις φώκιες. Μέσα από το πλωτό θα έχουμε τη δυνατότητα να φωτογραφήσουμε φώκιες όπως και να παρατηρήσουμε τον πλούτο της θάλασσας της περιοχής. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας για να καταλήξουμε στο βράχο του Ακρωτηρίου όπου και θα βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της Γης. Επίσκεψη του Σημείου του Ακρωτηρίου όπου βρίσκεται ο παλαιός φάρος για να δούμε τη νοητή ένωση Ατλαντικού και Ινδικού Ωκεανού. Αμέσως μετά αναχωρούμε για μια αποικία πιγκουΐνων που αποτελούν ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Κέιπ Τάουν. Η εκδρομή περιλαμβάνει γεύμα. Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ – ΟΥΝΤΣΧΟΥΡΝ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου. Περπατάμε στην παραδοσιακή γειτονιά των μουσουλμάνων, το Βο Κααp, με τα σπίτια με τις στενές προσόψεις σε παστέλ χρωματισμούς και αμέσως μετά αναχωρούμε για τον Εθνικό Βοτανικό Κήπο Κίρστενμπος, όπου και θα έχουμε ένα πανέμορφο φυσικό περίπατο σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον. Ο φημισμένος κήπος καλύπτει έκταση 5,3 τετρ. χλμ., από τα οποία το 7% καλλιεργείται και το 90% καλύπτεται από φυσικό φάινμπος(θάμνοι με λεπτά φύλλα) και δάση. Αμέσως μετά αναχώρηση για τα υψίπεδα όπου βρίσκεται η γραφική πόλη Oudtshoorn που θεωρείται η <πρωτεύουσα> των στρουθοκαμήλων του κόσμου. Η ζήτηση για φτερά στρουθοκαμήλων- ήταν της μόδας κατά τη βικτωριανή και την εδουαρδιανή εποχή-οδήγησε σε άνθιση τη βιομηχανία αυτή, γύρω στα 1870-80. Επισκεπτόμαστε αυτό για το οποίο είναι διάσημη η πόλη, μια φάρμα στρουθοκαμήλων και θα μάθουμε για τα διάφορα στάδια της ανάπτυξης τους....και για τις "ασυνήθιστες" διατροφικές τους συνήθειες. Οι ριψοκίνδυνοι ..μπορούν ακόμη και να καβαλήσουν μία στρουθοκάμηλο! Ακόμη θα επισκεφθούμε τις σπηλιές Cango όπου βρίσκεται ένα υπόγειο δίκτυο από αίθουσες και περάσματα, όπου διαλυμένα ορυκτά κρυσταλλοποιήθηκαν και σχημάτισαν εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΝΤΣΧΟΥΡΝ GARDEN ROUTE ΝΑΙΣΝΑ

Σήμερα η μέρα θα είναι μαγευτική, ιδιαίτερα εάν μας βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες. Η γραφικότητα των τοπίων της πανέμορφης πράσινης διαδρομής (Garden Route) που θα κάνουμε οδικά είναι μοναδική και οι εικόνες των τοπίων θα αποτυπωθούν για πάντα στη μνήμη μας. Αναχώρηση για τη πόλη της Νάισνα με ενδιάμεση στάση στο κόλπο Mossel στον οποίο αποβιβάστηκε πρώτος ο Βαρθολομαίος Ντιάζ το 1488 ανοίγοντας το δρόμο για τον πλούτο της Ανατολής. Επίσκεψη του Μουσείου Diaz που ιδρύθηκε το 1988 με αφορμή την 500ή επέτειο από το ιστορικό ταξίδι του Ντίας. Το 1987 κατασκευάστηκε στην Πορτογαλία αντίγραφο του πλοίου του και έφτασε στις 3 Φεβρουαρίου 1988.Εδώ, σήκωσαν από τη θάλασσα το βάρους 25 τόνων πλοίο και το τοποθέτησαν στο ειδικά κατασκευασμένο μουσείο με την ψηλή, κυρτή στέγη, τους φεγγίτες και το βαθουλωμένο πάτωμα για την καρίνα. Τέλος μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής θα περάσουμε από την όμορφη πόλη George και συνεχίζουμε για τη Νάισνα όπου και διανυκτερεύσουμε.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΙΣΝΑ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ)

Στη πανέμορφη γραφική πόλη της Knysna, που βρίσκεται η ομώνυμη λιμνοθάλασσα Νάισνα, μήκους 17 χλμ., που προστατεύεται από δύο ασβεστολιθικούς βράχους, τους Νάισνα Χεντς και ενώνεται με τον Ινδικό Ωκεανό, θα κάνουμε κρουαζιέρα στη λίμνη της πόλης. Θα κάνουμε ακόμη μια υπέροχη εκδρομή όπου θα περπατήσουμε σε λόφο που θα ανεβούμε με ειδικά φορτηγά για να απολαύσουμε τη φύση. Βάλτε άνετα παπούτσια κι εξορμούμε. Η θέα προς τον Ινδικό Ωκεανό και πάλι μοναδική με τη μέρα μας να γεμίζει και πάλι από απεριόριστη ομορφιά φημισμένων τοπίων και διαδρομών της Νότιας Αφρικής. Η εκδρομή περιλαμβάνει γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΙΣΝΑ – ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ – ΝΤΕΡΜΠΑΝ

Αναχώρηση για Πορτ Ελίζαμπεθ, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι και 5η σε μέγεθος πόλη της χώρας που βλέπει στον πλάτους 60 χλμ. Κόλπο Αλγκόα. Σύντομη γνωριμία με την πόλη καθοδόν προς το αεροδρόμιο. Επιβίβαση σε πτήση για την αγαπημένη πόλη των ναυτικών, το Ντέρμπαν, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Αφρικής. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΡΜΠΑΝ – ΖΟΥΛΟΥ - ΧΛΟΥΧΛΟΥΕ

Η πρωινή γνωριμία μας με τη πόλη του Ντέρμπαν, που βρίσκεται στο κέντρο της δημοφιλέστερης παραθεριστικής ακτογραμμής της Νότιας Αφρικής, περιλαμβάνει τους περίφημους Βοτανικούς Κήπους, το Χρυσό Μίλι, τουριστική περιοχή μήκους περίπου 6χλμ.που είναι γεμάτη ξενοδοχεία , πάμπ, προβλήτες, αμμουδιές και πάγκους με χειροτεχνήματα, το Διοικητικό κέντρο και το παγκόσμια γνωστό λιμάνι της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρηση για την περιοχή των Χιλίων Λόφων όπου και θα επισκεφθούμε μια εγκατάσταση των Ζουλού, θα μάθουμε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή και τον πολιτισμό τους και θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς τους Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη περιοχή του Χλουχλούε όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

9η ΗΜΕΡΑ: ΧΛΟΥΧΛΟΥΕ – ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ – ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΠΑΡΚ.

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το βασίλειο της Σουαζιλάνδης, που από το 1968 αποτελεί ανεξάρτητο κράτος. Θα έχουμε μία σύντομη στάση και περιήγηση στη πρωτεύουσα Μπαμπάνε και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για τη Νοτιοδυτική πλευρά του διάσημου Κρούγκερ Πάρκ. Στα μέσα του 19ου αιώνα οι κυνηγοί είχαν αποδεκατίσει τα μεγάλα θηράματα. Το 1894 μια στενή ζώνη μεταξύ της περιοχής Κουαζούλου-Νατάλ και της Σουαζιλάνδης έγινε η πρώτη προστατευόμενη περιοχή, το Καταφύγιο Θηραμάτων Πονγκόλα. Τέσσερα χρόνια αργότερα , ο πρόεδρος Πολ Κρούγκερ υπέγραψε την απόφαση για την ίδρυση του ομώνυμου εθνικού πάρκου. Η άγρια φύση καλύπτει 19.633 τετ, χλμ., αντίστοιχη με το μέγεθος του Ισραήλ. Το πάρκο Κρούγκερ είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής και αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα καταφύγια άγριων ζώων του κόσμου. Το απογευματινό μας πρώτο σαφάρι θα μας φέρει σε μία πρώτη επαφή με τη πλούσια πανίδα που έχει κάνει το πάρκο ευρέως γνωστό.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΠΑΡΚ – ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ που βρίθει από Ελέφαντες, Καμηλοπαρδάλεις, Λιοντάρια, Ρινόκερους, Αντιλόπες, Ζέβρες και αρκετά ακόμα είδη ζώων της Αφρικανικής Πανίδας και αποτελεί από τις κορυφαίες εμπειρίες του είδους στη Μαύρη Ήπειρο. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Γιοχάνεσμπουργκ το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Η πόλη έχει πολλά ονόματα και τα περισσότερα από αυτά, όπως το Εγκόλι και Γκάουτενγκ, σημαίνουν "τόπος του χρυσού". Πράγματι, ο χρυσός και, φυσικά, η λάμψη συντροφεύουν το μέρος που εξελίχθηκε από πρωτόγονο οικισμό χρυσωρύχων σε μητρόπολη μέσα σε έναν αιώνα περίπου. Βρίσκεται στα 1.763 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά στο χρυσωρυχείο Γουέστερν Ντιπ, τα φρεάτια φτάνουν στα 3.777 μ. κάτω από το έδαφος. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο Sandton, που θεωρείται το πιο ασφαλές προάστιο της πόλης και που μετά το 2000 έχει γίνει το νέο μοντέρνο οικονομικό και πολιτιστικό <κέντρο> του Γιοχάνεσμπουργκ. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ : ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΟΡΥΧΕΙΑ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για Gold Reef City, μια ευφάνταστη ανάπλαση του Γιοχάνεσμπουργκ της δεκαετίας του 1890, 8 χλμ. νότια της πόλης, όπου και θα επισκεφθούμε ένα παλαιό ορυχείο. Το θεματικό και ψυχαγωγικό πάρκο Γκόλντεν Ριφ Σίτι χτίστηκε γύρω από το Φρεάτιο 14,χρυσωρυχείο που χρησιμοποιήθηκε από το 1887 μέχρι το 1971 και έχει σαν στόχο να αναπλάσει τη μεταβατική περίοδο κατά την οποία το Γιοχάνεσμπουργκ μετατράπηκε από οικισμό χρυσωρύχων σε πόλη. Αμέσως μετά επιστρέφουμε στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου θα γνωρίσουμε τις παλαιές <δόξες> του παραμελημένου σήμερα παλαιού κέντρου, σε γύρο πόλης χωρίς στάση λόγω επικινδυνότητας. Θα επισκεφθούμε τη περίφημη περιοχή του Σοβέτο απ' όπου ξεκίνησε το 1976 η τελευταία φάση της αντίστασης στο απαρτχάιντ. Θα ξεναγηθούμε στο υπέροχο μουσείο του Απαρτχάιντ για να έρθουμε σε επαφή με την ιστορία του τόπου που επισκεπτόμαστε. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Στον ελεύθερο σας χρόνο θα μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα εμπορικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΠΡΑΙΤΟΡΙΑ – ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα Πραιτόρια. Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση μετονομασίας της πόλης σε Τσουάνε, που σημαίνει "είμαστε ίδιοι". Γνωριμία με το ωραιότερο τμήμα της καταπράσινης και στολισμένης με Τζακαράντες πόλης. Επισκεπτόμαστε το Μνημείο Φουρτρέκερς, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της χώρας και μνημονεύει τους Αφρικάνερ που έφυγαν από το Ακρωτήριο τη δεκαετία του 1830 για να γλυτώσουν από τη βρετανική κυριαρχία καθώς και τα κυβερνητικά κτίρια της Νοτίου Αφρικής. Λίγος χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο γνώριμο Γιοχάνεσμπουργκ. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ)

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και πτήση για την πόλη των Καταρρακτών της Βικτωρίας της Ζιμπάμπουε. Την εποχή της αποικιοκρατίας ήταν βρετανική αποικία και ονομαζόταν Νότια Ροδεσία. Έγινε ανεξάρτητη το 1965 ως Ροδεσία και μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε το 1980. Το όνομα Ζιμπάμπουε σημαίνει "πέτρινο σπίτι" και προέρχεται από τα τεράστια πέτρινα οικοδομήματα, ερείπια της αρχαίας πόλης της Μεγάλης Ζιμπάμπουε, που βρίσκονται διάσπαρτα σε μια έκταση 7.200 στρεμμάτων, νότια της περιοχής Μασβίγκο. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά επισκεπτόμαστε τους φημισμένους Καταρράκτες της Βικτωρίας. Βρίσκονται μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε, δημιουργούνται από τον ποταμό Ζαμβέζη και αποτελούν κάποιους από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου. Το όνομα "Βικτωρίας", δόθηκε από τον Ντέιβιντ Λίβινγκστον (1813-1873, Σκωτσέζος ιεραπόστολος, γιατρός και εξερευνητής της Αφρικής). Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους εξερευνητές και ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε την ισημερινή Αφρική από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό, ενώ επίσης εξερεύνησε την κοιλάδα του Ζαμβέζη, ανακαλύπτοντας τους καταρράκτες Βικτώρια και αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ζωής του στην ανακάλυψη των πηγών του Νείλου,προς τιμή της βασίλισσας Βικτωρίας και είναι το όνομα το οποίο χρησιμοποιεί επίσημα η Ζιμπάμπουε για τους καταρράκτες. Αντίθετα, η Ζάμπια χρησιμοποιεί ως επίσημο το όνομα Mosi-oa-Tunya (" Ο καπνός που βροντά" ).Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο παραδοσιακό εστιατόριο ΒΟΜΑ για να απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με μπάρμπεκιου με συνοδεία τοπικών χορών. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ CHOBE (ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΦΑΡΙ) - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Πρωινή αναχώρηση για το κράτος της Μποτσουάνα, όπου και φθάνουμε σε μιάμιση περίπου ώρα. Η χώρα έχει έκταση 600.370 τ. χλμ. και είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη και μέχρι το 70% καλύπτεται από την έρημο Καλαχάρι. Η οικονομία της χώρας είναι στενά συνδεδεμένη με την οικονομία της Νότιας Αφρικής και σε αυτήν κυριαρχούν τα ορυκτά ( κυρίως διαμάντια ), ο τουρισμός και η κτηνοτροφία. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για το εθνικό πάρκο Chobe. Ακολουθεί μια υπέροχη κρουαζιέρα στον ποταμό Chobe όπου θα απολαύσουμε ιπποπόταμους και άλλα ζώα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε την εξαίσια μέρα μας με απογευματινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Chobe που φημίζεται για τους πολλούς ελέφαντες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στους Καταρράκτες Βικτωρίας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ - ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Γιοχάνεσμπουργκ. Αλλαγή πτήσης και αναχώρηση μέσου ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

16η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Τρ 11/04/2017
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία - Bonus Price. Δίκλινο: 3360€, Μονόκλινο: 4060€, Φόροι: 890€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Emirates
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 4* sup.
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Δώρο: ολοήμερη εκδρομή σαφάρι στο εθνικό πάρκο CHOBE με οδικό και πλωτό σαφάρι