Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016 Πανόραμα Νοτίου Αφρικής ΑΠΟ 3490,00

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΠΑΡΚ
16 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Τε 21/12/2016

Γενικά

Το πιο πλήρες πρόγραμμα στη Νότια Αφρική Χριστούγεννα που χτενίζει τη μαγευτική διαδρομή των κήπων (Garden Route) και τη Γη των Ζουλού. Μοναδική ξενάγηση στο Μουσείο Απαρτχάιντ στο Γιοχάνεσμπουργκ και στο Σοβέτο. Πλούσιες ολοκληρωμένες εκδρομές σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού!

Οι φυσικές ομορφιές, συχνά ακόμα παρθένες, οι ακτές της επαρχίας του Ακρωτηρίου, η εκπληκτική ομορφιά της παγκόσμια γνωστής Garden Route (Πράσινης Διαδρομής) που γίνεται ονειρεμένη με το μυθικό και ιστορικό Steam Train, οι Μπαντού και οι Ζουλού, φυλές που επιβίωσαν ως τις μέρες μας, τα γραφικά απομεινάρια της πρώτης Ολλανδικής αποίκισης, οι πλούσιες και σύγχρονες σημερινές πόλεις είναι τα κύρια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στη Νότια Αφρική.

Κορυφαίο αξιοθέατο οι θεαματικοί καταρράκτες κατά μήκος του ρου του Ζαμβέζι. Το θέαμα κόβει την ανάσα και πολλοί το απεκάλεσαν το 8ο θαύμα του κόσμου. Το βέβαιο είναι ότι δεν είναι απλά ένας ποταμός αλλά ένας «θεός που βρυχάται»! Τέλος η πανίδα που κορυφώνεται με το φυσικό και ζωικό βασίλειο στο Πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνα, θα μας αφήσουν για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας το μοναδικό αυτό ταξίδι.

Το ταξίδι με μια ματιά

  • Πανοραμική ξενάγηση του Κέιπ Τάουν (Κοινοβούλιο, Δημαρχείο, Κάστρο της Καλής Ελπίδας, συνοικία Μπο Κάαπ)
  • Βαρκάδα με πλωτό για να φωτογραφήσουμε φώκιες στο Hout Bay και στο βράχο, στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, για αναμνηστικές φωτογραφίες. Θα επισκευτούμε τον παλιό φάρο για να δούμε τη νοητή ένωση Ατλαντικού και Ινδικού Ωκεανού.
  • Ανεβαίνουμε με τελεφερίκ στο Table Mountain και επισκεπτόμαστε τους Βοτανικούς κήπους Κίστερνμπος στο Κέιπ Τάουν.
  • Επισκεπτόμαστε φάρμα στρουθοκαμήλων σε μια ξενάγηση στα υψίθιπεδα Ούντσχουρν
  • Επίσκεψη στον ιστορικό χώρο και το ναυτικό μουσείο στο Mossel Bay όπου θα δούμε αντίγραφο του πλοίου του θαλασσοπόρου Ντιάζ.
  • Θα περιδιαβούμε κατά μήκος της Πράσινης Διαδρομής (Garden Route).
  • Κρουαζιέρα στη λίμνη Knysna με πλοιάριο και ανάβαση με οχήματα στην κορυφή για να απολαύσουμε τη θέα από ψηλά. Γεύμα με τοπικές σπεσιαλιτέ.
  • Εσωτερική πτήση για Ντέρμπαν όπου θα ξεναγηθύμε στους Βοτανικούς Κήπους, το Χρυσό Μίλι, το Διοικητικό κέντρο και το λιμάνι.
  • Επίσκεψη σε εγκατάσταση Ζουλού στην περιοχή των Χιλίων Λόφων.
  • Σαφάρι και διανυκτέρευση στο πάρκο Κρούγκερ που αποτελεί από τις κορυφαίες εμπειρίες του είδους στη Μαύρη Ήπειρο!
  • Στο Γιοχάνεσμπουργκ θα επισκεφθούμε ένα παλαιό ορυχείο στην περιοχή Gold Reef City και τη συνοικία Σοβέτο με τις ξύλινες παράγκες.
  • Επίσκεψη στο μουσείο του Απαρτχάιντ
  • Επίσκεψη στο Μνημείο Βουρτρέκερς στην Πραιτόρια και γνωριμία με την πόλη
  • Πτήση για Ζιμπάμπουε με διαμονή και επίσκεψη στους καταρράκτες Βικτώρια
  • Εθνικό πάρκο Chobe: Κρουαζιέρα στον ποταμό Chobe, γεύμα και απογευματινό σαφάρι
  • 4* sup. ξεν. Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία!
  • Εξαιρετικές πτήσεις με QATAR AIRWAYS.
  • ΔΩΡΟ η ολοήμερη εκδρομή – Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε στη Μποτσουάνα.

Παρατηρήσεις

ΔΩΡΟ: Η ολοήμερη εκδρομή με χερσαίο και ποτάμιο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνα (αξίας περίπου 200€)

Πτήσεις με Qatar Airways

21/12 Αθήνα - Ντόχα         20.10 01.20
22/12 Ντόχα - Κέιπ Τάουν    02.45 11.30
04/01 Γιοχάνεσμπουργκ-Ντόχα 20.35 05.50* (άφιξη την επομένη)
05/01 Ντόχα - Αθήνα         07.15 11.25

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπονται ουσιαστικές ξεναγήσεις. Το τελικό πρόγραμμα διαμορφώνεται λίγες μέρες πριν την αναχώρηση.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία:

  • Κέιπ Τάουν: PORTSWOOD ή PRESIDENT
  • Διαδρομή των Κήπων: QUEENS HOTEL Ούντσχορν & PREMIER Hotel KNYSNA
  • Ντέρμπαν: THE QUARTERS HOTEL ή BELAIR SUITES
  • Γιοχάνεσμπουργκ: PROTEA HOTEL BALALAIKA
  • Καταρράκτες Βικτώρια: ELEPHANT HILLS RESORT ή THE KINGDOM HOTEL

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού και οπωσδήποτε 2 κενές σελίδες.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Κέιπ Τάουν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Ημέρα 2: Κέιπ Τάουν

Άφιξη λίγο πριν το μεσημέρι στο Κέϊπ Τάουν και απευθείας πανοραμική ξενάγηση όπου θα δούμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1885, το Κτίριο του Δημαρχείου (από το μπαλκόνι του ο Νέλσον Μαντέλα μίλησε για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωσή του στο συγκεντρωμένο πλήθος που τον επευφημούσε), το Κάστρο της Καλής Ελπίδας και την μαλαισιανή συνοικία Μπο Κάαπ με τα πολύχρωμα σπίτια.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Το βράδυ, όσοι επιθυμούν με το συνοδό μας, θα γνωρίσουμε το παλαιό λιμάνι της πόλης του Κέιπ Τάουν το γνωστό Water Front, που σήμερα κυριαρχείται από πολυτελέστατα καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία, καφέ, μπαρ και πολλούς άλλους ευχάριστους χώρους. Το περιβάλλον στο παλαιό λιμάνι είναι φανταστικό και η θέα προς το Table Mountain μοναδική. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Κέιπ Τάουν

Αναχώρηση για έναν από τους πιο επίλεκτους γεωγραφικούς προορισμούς, το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας. Στη διαδρομή μας επισκεπτόμαστε τον παλαιό Κόλπο με τα Δάση (Hout Bay) όπου σήμερα βρίσκεται ένα καταπληκτικό ομώνυμο ψαράδικο χωριό. Επιβιβαζόμαστε σε πλωτό για να προσεγγίσουμε το νησί με τις φώκιες. Μέσα από το πλωτό θα έχουμε τη δυνατότητα να φωτογραφήσουμε φώκιες όπως και να παρατηρήσουμε τον πλούτο της θάλασσας της περιοχής. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας για να καταλήξουμε στο βράχο του Ακρωτηρίου όπου και θα βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της Γης. Επίσκεψη του Σημείου του Ακρωτηρίου όπου βρίσκεται ο παλαιός φάρος για να δούμε τη νοητή ένωση Ατλαντικού και Ινδικού Ωκεανού. Αμέσως μετά αναχωρούμε για μια αποικία πιγκουΐνων που αποτελούν ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Κέηπ Τάουν. Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Κέιπ Τάουν - Ούντσχουρν

Πρωινή ξενάγηση της πόλης όπου αρχίζουμε με την επίσκεψή μας με το τελεφερίκ του Table Mountain (επίπεδο βουνό / αφού το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ώστε να λειτουργεί το τελεφερίκ). Συνεχίζουμε με τη γνωριμία της πόλης και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου και αμέσως μετά αναχωρούμε για τους Βοτανικούς κήπους Κίστερνμπος, όπου και θα έχουμε ένα πανέμορφο φυσικό περίπατο σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον. Αμέσως μετά αναχώρηση για τα υψίπεδα όπου βρίσκεται η γραφική πόλη Oudtshoorn που θεωρείται η πρωτεύουσα των στρουθοκαμήλων του κόσμου. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Ούντσχουρν (Κόλπος Μόσελ - Τζώρτζ)

Επισκεπτόμαστε αυτό για το οποίο είναι διάσημη η πόλη, μια φάρμα στρουθοκαμήλων. Αναχώρηση για κόλπο Mossel στον οποίο αποβιβάστηκε πρώτος ο Βαρθολομαίος Ντιάζ το 1488 ανοίγοντας το δρόμο για τον πλούτο της Ανατολής. Επίσκεψη του ιστορικού χώρου και του μουσείου όπου στεγάζεται το πλοίο, που είναι ένα πραγματικό αντίγραφο με αυτό που είχε ταξιδέψει ο μεγάλος θαλασσοπόρος εξερευνητής Ντιάζ. Τέλος μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής θα καταλήξουμε στην όμορφη πόλη George, περιήγηση και επιστροφή στο Ούντσχουρν όπου και διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 6: Ούντσχουρν (Διαδρομή των κήπων - Νάισνα / κρουαζιέρα - Πλέττενμπεργκ)

Σήμερα η μέρα θα είναι μαγευτική, ιδιαίτερα εάν μας βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες. Η γραφικότητα των τοπίων της πανέμορφης πράσινης διαδρομής (Garden Route) που θα κάνουμε οδικά είναι μοναδική και οι εικόνες των τοπίων θα αποτυπωθούν για πάντα στη μνήμη μας. Στη πανέμορφη γραφική πόλη της Knysna δε, που βρίσκεται στην ομώνυμη λίμνη που ενώνεται με τον Ινδικό Ωκεανό θα κάνουμε κρουαζιέρα στη λίμνη της πόλης (εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες). Θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο, θα διασχίσουμε ένα κομμάτι της Λίμνης και στην συνέχεια με ειδικά αυτοκίνητα θα ανεβούμε στην κορυφή του δυτικού μέρους όπου θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα από ψηλά. Ακολουθώντας το πράσινο μονοπάτι θα επιστρέψουμε για ένα γεύμα μπουφέ με τοπικές σπεσιαλιτέ και μετά θα πάρουμε το πλοιάριο για την επιστροφή μας. Ενδιάμεσα θα περάσουμε και από τη φημισμένη παραθαλάσσια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού όπου βρίσκεται η πόλη Plettenberg, όπου υπάρχουν οι πολυτελέστατες βίλες των πλουσίων από όλη τη Νότια Αφρική. Η θέα προς τον Ινδικό Ωκεανό και πάλι μοναδική με τη μέρα μας να γεμίζει από απεριόριστη ομορφιά φημισμένων τοπίων και διαδρομών της Νότιας Αφρικής. Επιστροφή στο Ούντσχουρν.

Ημέρα 7: Ούντσχουρν - Πορτ Ελίζαμπεθ - Ντέρμπαν

Αναχώρηση για Πορτ Ελίζαμπεθ. Σύντομη γνωριμία με την πόλη και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για να επιβιβασθούμε σε πτήση για την αγαπημένη πόλη των Ναυτικών, το Ντέρμπαν στην οποία και βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Αφρικής. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8: Ντέρμπαν - Ζουλού - Χλουχλούε

Η πρωινή γνωριμία μας με τη πόλη του Ντέρμπαν περιλαμβάνει τους περίφημους Βοτανικούς Κήπους, το Χρυσό Μίλι, το Διοικητικό κέντρο και το παγκόσμια γνωστό λιμάνι της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρηση για την περιοχή των Χιλίων Λόφων όπου και θα επισκεφθούμε μια εγκατάσταση των Ζουλού για να γνωρίσουμε και να δούμε από κοντά εκτός των άλλων και τους παραδοσιακούς χορούς τους. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη περιοχή του Χλουχλούε όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 9: Χλουχλούε - Σουαζιλάνδη - πάρκο Κρούγκερ.

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το βασίλειο της Σουαζιλάνδης, που από το 1968 αποτελεί ανεξάρτητο κράτος. Θα έχουμε μία σύντομη στάση και περιήγηση στη πρωτεύουσα Μπαμπάνε και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για τη Νοτιοδυτική πλευρά του διάσημου Κρούγκερ Πάρκ. Το απογευματινό μας πρώτο σαφάρι θα μας φέρει σε μία πρώτη επαφή με τη πλούσια πανίδα που έχει κάνει το πάρκο ευρέως γνωστό.

Ημέρα 10: Πάρκο Κρούγκερ - Γιοχάνεσμπουργκ

Πρωινό πλήρες σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ που βρίθει από Ελέφαντες, Καμηλοπαρδάλεις, Λιοντάρια, Ρινόκερους, Αντιλόπες, Ζέβρες και αρκετά ακόμα είδη ζώων της Αφρικανικής Πανίδας και αποτελεί από τις κορυφαίες εμπειρίες του είδους στη Μαύρη Ήπειρο. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Γιοχάνεσμπουργκ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο Sandton, που θεωρείται το πιο ασφαλές προάστιο της πόλης και που μετά το 2000 έχει γίνει το νέο μοντέρνο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 11: Γιοχάνεσμπουργκ (ορυχεία, Σοβέτο, μουσείο Απαρτχάιντ)

Πρωινή αναχώρηση για το Gold Reef City όπου και θα επισκεφθούμε ένα παλαιό ορυχείο. Αμέσως μετά επιστρέφουμε στο Γιοχάνεσμπουργκ, από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Αφρικής όπου ουρανοξύστες, μεγάλα εμπορικά κέντρα και μοντέρνα εστιατόρια συνθέτουν την εικόνα της κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης. Ωστόσο στον αντίποδα υπάρχει και η συνοικία του Σοβέτο με τις ξύλινες παράγκες, την οποία και θα επισκεφθούμε. Είναι το μεγαλύτερο παλιό γκέτο της χώρας, που σήμερα υπερηφανεύεται σαν το μοναδικό μέρος του κόσμου όπου στον ίδιο δρόμο βρίσκονται τα σπίτια δύο κατόχων Νόμπελ, του Νέλσον Μαντέλα και του αιδεσιμότατου Ντέσμοντ Τούτου. Σημαντική επίσης είναι και η επίσκεψη μας στο εκπληκτικό Μουσείο του Απαρτχάιντ όπου διάφορα εκθέματα παρουσιάζουν την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Στον ελεύθερο σας χρόνο θα μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα εμπορικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 12: Γιοχάνεσμπουργκ (Πραιτόρια)

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα Πραιτόρια. Γνωριμία με το ωραιότερο τμήμα της καταπράσινης και στολισμένης με Τζακαράντες πόλης. Επισκεπτόμαστε το Μνημείο Βουρτρέκερς, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της χώρας καθώς και τα κυβερνητικά κτίρια της Νοτίου Αφρικής. Χρόνος ελεύθερος για το εμπορικό κέντρο της πόλης και επιστροφή το απόγευμα στο γνώριμο Γιοχάνεσμπουργκ. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 13: Γιοχάνεσμπουργκ - Καταρράκτες Βικτώρια (ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ)

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και πτήση για την πόλη των Καταρρακτών της Βικτωρίας της Ζιμπάμπουε. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά επισκεπτόμαστε τους φημισμένους Καταρράκτες της Βικτωρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 14: Καταρράκτες Βικτώρια (ολοήμερη εκδρομή στο εθνικό πάρκο CHOBE στη Μποτσουάνα με κρουαζιέρα και σαφάρι)

Πρωινή αναχώρηση για το κράτος της Μποτσουάνα, όπου και φθάνουμε σε μιάμιση περίπου ώρα. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για το εθνικό πάρκο Chobe. Κρουαζιέρα στον ποταμό Chobe, γεύμα. Απογευματινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Chobe που φημίζεται για τους πολλούς ελέφαντες. Επιστροφή στους Καταρράκτες Βικτωρίας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 15-16: Καταρράκτες Βικτώρια - Γιοχάνεσμπουργκ - Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Πρωινό ελεύθερο πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και πτήση για Γιοχάνεσμπουργκ. Αλλαγή πτήσης και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις από τη γνωριμία μας με τη χώρα αυτή της Αφρικανικής ηπείρου.

Ημέρα 16: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Ελλάδα

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Τε 21/12/2016
Διαμονή: 4*, 4* sup. Ξενοδοχεία - Bonus Price. Δίκλινο: 3490€, Μονόκλινο: 4280€, Φόροι: 950€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways
  • Διαμονή: 4*, 4* sup Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σε όλους τους χώρους επισκέψεων, όπως ακριβώς αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες