Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 & ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΑΠΟ 2070,00

ΖΙΜΠΑΜΟΥΕ - ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ
10 ήμερο ομαδικό 
ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ – ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΟΜΠΕ –
ΣΑΝ ΣΙΤΥ – ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΟΒΕΤΟ
ΑΝΑΧ  28/12/2016, 20/1/2017 & 3,24/2/2017, &10,24/3/2017 & 9,28/4/2017

 

1η μέρα: Πτήση για Κέιπ Τάουν με ενδιάμεσο σταθμό

2η μέρα: Κέιπ Τάουν – Ξενάγηση

Το σημείο που σμίγει ο Ατλαντικός με τον Ινδικό ωκεανό...θα βρείτε τη «Μητέρα Πόλη» και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, γεμάτη από φινέτσα υψηλή αισθητική και κομψότητα..το Κέιπ Τάουν. Με την άφιξη θα πραγματοποιηθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία πρώτη περιήγηση της πόλης.  Στον ελεύθερο χρόνο σας, μη ξεχάσετε να περπατήσετε τη κοσμική προκυμαία Victoria & Albert Waterfront, μία περιοχή που σφύζει από ζωή, εκλεκτά εστιατόρια, καφέ και μπαράκια με ζωντανή αφρικανική και τζαζ μουσική. 

3η μέρα: Κέιπ Τάουν-Ολοήμερη εκδρομή στο Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσετε για τη χερσόνησο Κέιπ και με πρώτη στάση στο κόλπο Χάουντ, θα κάνετε μία κρουαζιέρα με πλοιάριο για να δείτε από κοντά τις φώκιες στο νησάκι Σιλ. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την ορεινή διαδρομή με την μοναδική θέα στον ωκεανό, θα φτάσετε στο διάσημο ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και με τη βοήθεια του τελεφερίκ, θα δείτε το σημείο ένωσης των ωκεανών, αλλά και τον διασημότερο φάρο του κόσμου. Στη συνέχεια στη παραλία Μπάουλντερ, θα δείτε και θα μάθετε για τον τρόπο ζωής των πιγκουίνων. Θα ακολουθήσει στάση με γεύμα θαλασσινών και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε κοντινό εστιατόριο και διανυκτέρευση.   

 

4η μέρα: Κέιπ Τάουν-Τραπαζοειδές Όρος – Βοτανικοί κήποι Kirstenbosch 

 

Πολλοί ξεκινούν τη γνωριμία της πόλης από τη κορυφή του όρους Table Mountain, που υψώνει το ανάστημά του με μία επίπεδη κορυφή. Η μεταφορά θα γίνει με το υπερσύγχρονο τελεφερίκ και έτσι θα θαυμάσετε την επιβλητική θέα του αστικού ιστού της πόλης. Εκεί θα έχετε στάση για γεύμα και στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τον ομορφότερο βοτανικό κήπο της ηπείρου και τον πρώτο κήπο που ανακηρύχτηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς για την Unesco. Εκεί πέραν του όμορφου τοπίου, θα θαυμάσετε τα 7.000 είδη φυτών και θα περπατήσετε πάνω στη ξύλινη  γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά, μπορείτε να κάνετε μία επίσκεψη στο νησί Robben, (κάτι σαν το Αλκατράζ της Αφρικής). Γνωστή φυλακή πολιτικών κρατουμένων, όπως και για τον Νέλσον Μαντέλα που εκτέλεσε 27 χρόνια φυλάκισης μέχρι να απελευθερωθεί και να γίνει πρόεδρος της χώρας.

 

 

 

5η μέρα: Κέιπ Τάουν-Πτήση μέσω Γιοχάνεσμπουργκ για Καταρράκτες Βικτώρια (Ζιμπάμπουε)

 

Μετά το πρωινό, θα γίνει μεταφορά στο αεροδρόμιο και με εσωτερική πτήση μέσω Γιοχάνεσμπουργκ θα φτάσετε στους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου. Με την άφιξη, θα γίνει μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μία δίωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Ζαμβέζη και να θαυμάσετε τους ελέφαντες και ιπποπόταμους να κάνουν το μπάνιο  του την ώρα στα χρώματα του δειλινού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

6η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στο ποταμό & εθνικό πάρκο Τσόμπε (Μποτσουάνα)   

 

Μετά το πρωινό, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μία κρουαζιέρα με σκάφος στο ποταμό Τσόμπε και να θαυμάσετε την άγρια ζωή και τα ζώα της περιοχής. Θα ακολουθήσει στάση για φαγητό και νωρίς το απόγευμα θα κάνετε σαφάρι στο εθνικό πάρκο Τσόμπε, που προσφέρετε γιατί συγκεντρώνει πολλά άγρια ζώα και τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων. Η διαδρομή και το παιχνίδι του κυνηγητού των ζώων θα σας ενθουσιάσουν ! Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας στη Βικτώρια και χρόνος για ξεκούραση

 

7η μέρα: Καταρράκτες Βικτώρια   

 

Μετά το πρωινό, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο «υδάτινο μονοπάτι των αγγέλων», εκεί που 550.000 κυβικά νερού, καταφέρνουν να πέφτουν κάθε λεπτό με πίεση σε φαράγγια με τροπική βλάστηση και να κάνουν όλους να προσκυνούν σε ένα μοναδικό φαινόμενο. Ο συνδυασμός του έντονου θορύβου από τη πτώση του νερού, το σύννεφο του ατμού μετά τη πτώση, η πολυχρωμία από τα ουράνια τόξα, το επιβλητικό υψόμετρο του φαραγγιού και η ηρεμία των ζώων και των πουλιών δίνουν άλλη διάσταση σε ένα κάδρο….που μένει στη μνήμη όλων των επισκεπτών! Ακολουθεί επίσκεψη σε χωριό με ξυλόγλυπτα και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για κάποια προαιρετική δραστηριότητα στους καταρράκτες….από κολύμπι μέχρι και πτήση με ελικόπτερο !  

8η μέρα: Καταρράκτες Βικτώρια-Σαν Σίτυ     

Πρωινό και πτήση για τον δημοφιλέστερο προορισμό ξεκούρασης των νοτιο-αφρικανών. Ένα παράδεισο με ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπως το Παλάτι της Χαμένης Πόλης.
Θα γίνει μεταφορά από το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ στο ξενοδοχείο σας, σε κοντινή απόσταση από το κυρίως συγκρότημα. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε (προαιρετικά) μία επίσκεψη στη φάρμα των κροκοδείλων, στο καταφύγιο των ελεφάντων ή για να απολαύσετε παιχνίδια στις πισίνες του πάρκου και τέλος να ξεκουραστείτε σε ένα από τα πολυάριθμα εστιατόρια. 

9η μέρα: Σαν Σίτυ-Σοβέτο-πτήση επιστροφής από Γιοχάνεσμπουργκ      

Πρωινό και μεταφορά στον παραδοσιακό προορισμό του Γιοχάνεσμπουργκ…τη πυκνοκατοικημένη συνοικία-γκέτο Σοβέτο, που έγινε γνωστή από τις εξεγέρσεις των κατοίκων της κατά του απαρτχάιντ. Η περιοχή που ιδρύθηκε από εργάτες ορυχείων που ανακάλυψαν χρυσοφόρα κοιτάσματα, έγινε γνωστή και από τη πρώτη κατοικία του Νέλσον Μαντέλα που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Τελειώνοντας με την επίσκεψή στο μουσείο, θα δοθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο-παρέα με ντόπιους. Ακολπυθεί η μεταφορά στο αεροδρόμιο και βραδινή πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό

10η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα      

Με ενδιάμεση στάση, θα φτάσετε στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής

 

Αναχωρήσεις

28/12

20/1 & 3,24/2 &10,24/3 & 9,28/4

Κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

€ 2.350

€ 2070

Επιβάρυνση μονοκλίνου

   + € 590

                           + € 550

 

 

 

 

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλος καυσίμων, εμπλουτισμένη ταξιδιωτική ασφάλεια, είσοδοι €780
  • Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, βίζα €140 κατ’ άτομο (καταβάλλονται  μόνο τοπικά στον συνοδό σας)

Περιλαμβάνονται:       

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με πρωινό (3 νύχτες Κέιπ Τάουν/ 3 νύχτες Καταρράκτες Βικτώρια/
    1 νύχτα Σαν Σίτυ)
  • 4 γεύματα & 1 δείπνο
  • Μεταφορές εκδρομές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδός από Αθήνα
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Ενδεικτικές πτήσεις της Qatar:

 

Αθήνα  20.10 - Ντόχα 01.20

 

Ντόχα   02.45 – Κέιπ Τάουν 11.30

 

Γιοχάνεσμπουργκ  20.35 – Ντόχα 05.50

 

Ντόχα 07.15 – Αθήνα 11.25

 

Σημειώσεις:

 

  • Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 95 € το άτομο.
  • Υπάρχει περίπτωση επιβάρυνση εορταστικού δείπνου (Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς) στα ξενοδοχεία
  • Υγειονομικές Προφυλάξεις:

    Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.

     Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο

 

 

Προτεινόμενα  ξενοδοχεία 4*  ή αντίστοιχα:

  • 3 νύχτεςΚέιπΤάουν-Cape Milner Hotel
  • 3 νύχτες (καταρράκτες Βικτώρια)-The Kingdom
  • 1 νύχταΣανΣίτυ - Sun City Main Hotel

Μπορεί να χρησιμοποιηθούν άλλα αντίστοιχα ξενοδοχεία

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

 

  • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ