Skip to main content

Μάλι Τιμπουκτού ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013

Μάλι Τιμπουκτού

Χώρα των Τουαρέγκ & των Ντογκόν,

9μέρες

Το Μάλι είναι σίγουρα η ωραιότερη χώρα της Δυτικής Αφρικής. Μια χώρα φτωχή που ευτύχισε όμως στο παρελθόν να φιλοξενήσει στα εδάφη της κραταιές αυτοκρατορίες και πόλεις όπως  το Djenné και το Timbuktu που βρίσκονταν στο εμπορικό σταυροδρόμι του χρυσού, του αλατιού και άλλων πολύτιμων αγαθών. Ζωοδότης ποταμός ο Νίγηρας, που φουσκώνει και πλημμυρίζει με ψάρια τα δίχτυα των Μπόζο. Ακολουθήστε αυτό το μεστό οδοιπορικό και χαθείτε στο βλέμμα των Τουαρέγκ, στροβιλιστείτε στους μαγικούς χορούς των Ντογκόν και ονειροπολήστε στη θέα των λάσπινων τζαμιών του Τζενέ και του Τιμπουκτού.    

1η ημέρα. Αθήνα–Μπαμάκο.
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπαμάκο, στο υπέροχο Μάλι.

2η ημέρα. Μπαμάκο – Σεγκού
Η πρωτεύουσα του Μάλι είναι το ίδιο γοητευτική όσο και η ίδια η χώρα. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νίγηρα, σφύζει από ζωή στις γειτονιές, στα παζάρια και στους δρόμους της. Κορυφαίο αξιοθέατο της σημερινής μας μέρας είναι το Μοναδικό Εθνικό Μουσείο με εξαίρετες συλλογές από μάσκες και λατρευτικά αντικείμενο, χαρακτηριστικά του πολιτισμού των φυλών του Νίγηρα. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμπεριστατωμένα εθνογραφικά μουσεία της Δυτικής Αφρικής και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Μετά τη ξενάγηση ξεκινάμε το οδοιπορικό μας την ενδοχώρα του Σαχέλ. Πρώτος σταθμός που θα μας φιλοξενήσει απόψε, το ενδιαφέρον Σεγκού με το έντονο λαογραφικό χαρακτήρα και τα τυπικά πλινθόκτιστα κτίρια.

3η ημέρα. Σεγκού – Τζεννέ - Μόπτι.
Σήμερα είναι Δευτέρα κι ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η επίσκεψη στο διάσημο Τζενέ. Θα συγχρωτιστούμε με τους ντόπιους μέσα στη πολύβουη δευτεριάτικη υπαίθρια αγορά που γίνεται εδώ και αιώνες στα σοκάκια και την πλατεία και θα θαυμάσουμε το τζαμί της πόλης που θεωρείται από τα ωραιότερα δείγματα και συνάμα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά μνημεία της Δυτικής Αφρικής. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Μόπτι, την πρωτεύουσα του εσωτερικού Δέλτα του ποταμού Νίγηρα, μια από τις πιο αυθεντικές πόλεις του Μάλι όπου θα απολαύσουμε τη δύση του ηλίου αργοπλέοντας το Νίγηρα και παρατηρώντας τις νωχελικές δραστηριότητες των κατοίκων των γύρω χωριών της φυλής των Μπόζο.

4η μέρα. Μόπτι – Τιμπουκτού
.
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά κέντρα της χώρας, χτισμένο σε στρατηγική θέση στη συμβολή των ποταμών Μπάνι και Νίγηρα. Η πολύβουη αγορά, το λιμάνι με τις εκατοντάδες βάρκες και πιρόγες που μεταφέρουν κάθε λογής προϊόντα και φυσικά το σημαντικό Τζαμί της πόλης αποτελούν τα κύρια σημεία της περιήγησής μας. Στη συνέχεια σύντομη πτήση για το θρυλικό Τιμπουκτού, στη καρδιά της ερήμου, το οποίο υπήρξε βασικός σταθμός των καραβανιών στο ιδιότυπο δρόμο που διασχίζει το Σαχέλ για τις ακτές της Μεσογείου. Το ηλιοβασίλεμα θα μας βρει μέσα στην έρημο στην περιοχή των Μπλέ Ανθρώπων της Ερήμου που δεν είναι άλλοι από τους περήφανους Τουαρέγκ.

5η ημέρα. Τιμπουκτού – Μόπτι.
Στην σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία της πόλης και τα τεμένη Σανκορέ και Ντζινγκιετέρ, των αρχών του 14ου αιώνα, τους τάφους του Σιντί Αχμέντ Μπεν Αμάρ και το σπίτι που έζησε ο Ρενέ Κεγέ τον περασμένο αιώνα. Μετά την ξενάγηση επιστροφή οδικώς στο Μόπτι.

6η μέρα. Μόπτι – Σάγκα (Χώρα των Ντογκόν).
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την χώρα της φυλής των ανιμιστών Ντογκόν. Πρώτος σταθμός η Σάνγκα που βρίσκεται «σφηνωμένη» σ’ έναν από τους πολλούς «γκρεμούς» που δημιουργεί η καταβύθιση του εδάφους στο γεωλογικό σχηματισμό που οι ντόπιοι αποκαλούν «φαλέζ». Εδώ θα έρθουμε σε επαφή με την ιδιότυπη κουλτούρα της φυλής καθώς και με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των κτιρίων που έχει γίνει παγκοσμίως διάσημη.

7η ημέρα. Χώρα των Ντογκόν, Σάγκα – Μόπτι.
Δραματικό τοπίο με επιβλητικές κατακρημνίσεις και απίστευτες αποχρώσεις του καφέ, εντυπωσιακά χωριά που ανήκουν στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, τεράστιο ανθρωπολογικό ενδιαφέρον με ήθη και έθιμα που οι ρίζες τους χάνονται στο χρόνο όπως η λατρεία του Σείριου συνθέτουν μία μέρα ταξιδιωτικής πανδαισίας που θα απολαύσουμε καθ’ όλη τη διάρκειά της. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Μόπτι για διανυκτέρευση.

8η ημέρα. Μόπτι - Μπαμάκο.
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την πρωτεύουσα. Η γνωριμία μας με το Μάλι θα κλείσει με μια σύντομη βόλτα στην αγορά…ανακύκλωσης!!!

9η ημέρα. Μπαμάκο - Αθήνα.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναχώρηση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Απαραίτητο: Εμβόλιο του Κίτρινου Πυρετού. (Χρειάζεται να έχετε μαζί σας την ειδική κάρτα εμβολιασμού).

Προαιρετικά: Συνιστούμε Εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας και Χάπια για την Μαλάρια.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Για τη βίζα εισόδου χρειάζονται 2 έγχρωμες φωτογραφίες, 20 μέρες πριν από την αναχώρηση.

Σας προσφέρει:

● Αεροπορικά εισιτήρια

● Διαμονή σε Ξενοδοχεία 5*, 4*,3* (Το Μάλι υστερεί σε υποδομή στην επαρχία του κατά συνέπεια τα ξενοδοχεία είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις ενώ η καθαριότητα είναι αποδεκτή χωρίς να είναι ιδανική).

● Πρωινό και δείπνο καθημερινά

● Μεταφορές & ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

● Είσοδοι σε Μουσεία & αξιοθέατα.

● Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο

● Έξοδα βίζας.

● Ασφάλεια αστικής ευθύνης

● Φιλοδωρήματα

● Έμπειρος Αρχηγός

● Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το ταξίδι είναι δύσκολο και απαιτεί αυξημένη ταξιδιωτική συνείδηση.

Το οδικό δίκτυο είναι σε μέτρια ως κακή κατάσταση. Τα μεταφορικά μέσα είναι ανάλογα του οδικού δικτύου, χωρίς ιδιαίτερους αποθηκευτικούς χώρους για μεγάλες αποσκευές. Παρακαλείσθε να έχετε μαζί μας μόνο μία αποσκευή μετρίων διαστάσεων. Τα πλωτά μέσα (βάρκες, πιρόγες κ.λ.π) είναι ασφαλή μεν αλλά δεν προσφέρουν τις συνηθισμένες τουριστικές ανέσεις.


 

 

Χριστούγεννα

Αναχ.

Ξενοδ.

Διατ.

2κλ.

1κλ.

 

 

 

24

3*, 4*

ΗΒ

2490

2990