Skip to main content

Μαυριτανία

Μαυριτανία
Μια ειδική αποστολή στην έρημο
Με το μοναδικό Εθνικό Πάρκο Banc d'Arguin

(Banc d'Arguin National Park)
11 Ημέρες Αναχωρήσεις: 12.11, 24.12 απο 1990 ευρω

Ένα ταξίδι πρωτοπόρο για τα Ελληνικά δεδομένα, σε μια χώρα με ομορφιά μοναδική, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αραβικό Μαγκρέμπ και τη Δυτική νοτίως της Σαχάρας Αφρική.
Το ταξίδι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να βιώσουμε την έρημο, συνδυάζει μακρινές οάσεις, αρχαία χωριά Βερβερίνων και διαδρομές μέσα από τα αιώνια μονοπάτια των καραβανιών της Σαχάρας, που μετέφεραν αλάτι, χουρμάδες και χρυσό από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής προς το βορρά.
Η Μαυριτανία είναι η γη, όπου μπορεί κάποιος να βρει μια εκπληκτική αλληλεπίδραση των αμμόλοφων και των ωκεανών, της τέχνης και της παράδοσης, του χθες και του σήμερα, των καραβανιών του μόχθου και της ψυχής, του υπεδάφους με τα πλούσια κοιτάσματα, μα κυρίως, των ανθρώπων με το πλούσιο "υπέδαφος"…

Exploring Mauritania

Το ταξίδι στη Μαυριτανία είναι ένα ιδιαίτερο και σπάνιο πρόγραμμα, το οποίο δεν πραγματοποιείται συχνά

 Highlights, Δυνατά σημεία του προγράμματος:

  1. Θα έρθουμε σε επαφή με μία χώρα ανέγγιχτη από το χρόνο
  2. Θα έχουμε την εμπειρία να διαμείνουμε στην έρημο σε κατασκηνώσεις κάτω από τον έναστρο ουρανό
  3. Θα γνωρίσουμε νομάδες, που κατοικούν ακόμα στις οάσεις και διακινούν την πραμάτεια τους στους δρόμους των καραβανιών της ερήμου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΟΥΑΚΣΟΤ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, τη Νουακσότ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΥΑΚΣΟΤ
Άφιξη στη Νουακσότ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΥΑΚΣΟΤ - ΑΤΑΡ - ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ
Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Ατάρ, που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Μαυριτανικής επικράτειας. Μία πανέμορφη περιοχή με βουνά, φαράγγια και οάσεις μέσα στην έρημο! Επιβιβαζόμαστε σε τζιπ 4x4 με τελικό προορισμό την πόλη Τσινγκουετί (Chinguetti). Κατά τη διαδρομή μας θα περάσουμε από το πανέμορφο φαράγγι Αμογκάρ και θα επισκεφθούμε ένα σπήλαιο με προϊστορικές βραχογραφίες. Άφιξη στην Τσινγκουετί, ένα στολίδι μέσα στην έρημο, που από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Πρόκειται για μια πόλη που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα (1261 μ.Χ.) και γνώρισε μεγάλη ακμή ως σταθμός καραβανιών. Κάποια περίοδο μάλιστα έφτασε να δέχεται μέχρι και 30.000 καμήλες σε μια ημέρα! Γρήγορα αναπτύχθηκε και ως πόλη των γραμμάτων, με θεολογικές σχολές, πανεπιστήμια και πολλά μεγάλα τζαμιά. Θεωρείται η 7η ιερή πόλη του Ισλάμ και σημείο συνάντησης των προσκυνητών της Δυτικής Αφρικής πριν την αναχώρησή τους για το προσκύνημα στη Μέκκα.

 4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ - ΟΑΣΗ ΜΕΧΙΡΙΘ
Σήμερα το πρωί θα ανακαλύψουμε την παλιά πόλη περπατώντας στα στενά σοκάκια της, χαμένοι σε έναν λαβύρινθο που περικλείει μυστικά και εικόνες του παρελθόντος. Τα σπίτια με τις εσωτερικές τους αυλές στηρίζουν το ένα το άλλο, τα τζαμιά με τους μιναρέδες τους στέκουν σαν ορόσημα διάσπαρτα στην πόλη. Θα επισκεφθούμε μία από τις δεκάδες βιβλιοθήκες με μοναδικούς θησαυρούς: σπανιότατα χειρόγραφα χιλιάδων ετών, γραμμένα σε δέρμα γαζέλας. Μετά τη γνωριμία μας με την πόλη αναχωρούμε με οχήματα 4X4 για τη Μαυριτανική έρημο και συγκεκριμένα για την όαση Μεχιρίθ. Η διαμονή μας θα πραγματοποιηθεί σε παραδοσιακά σπιτάκια φτιαγμένα από φοινικόφυλλα.

 5η ΗΜΕΡΑ: ΟΑΣΗ ΜΕΧΙΡΙΘ - ΟΑΣΗ ΤΕΡΓΚΙΤ
Πρωινή περιήγηση στην όαση και αναχώρηση για την όαση Τεργκίτ με τις θερμές πηγές, την πιο όμορφη της Μαυριτανίας.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΟΑΣΗ ΤΕΡΓΚΙΤ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΓΚΕΝ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Αργκέν, που βρίσκεται στο σημείο όπου η Σαχάρα πλησιάζει να αγγίξει τον Ατλαντικό. Αυτή η ζώνη μετάβασης αποτελείται από αμμοθίνες, αμμώδεις υφάλους/νησάκια, αλμυρές λίμνες, ιλυώδη εδάφη, μαγκρόβια έλη και μια ευρεία έκταση ρηχών παράκτιων νερών. Είναι ένας Κόλπος σχεδόν 300 χιλιόμετρα μακρύς, με μια ρηχή ακτή καθώς, λόγω των ανέμων, μεταφέρονται και δημιουργούνται συνεχώς νέοι αμμόλοφοι, έλη και κανάλια που μοιάζουν με λαβύρινθο αλλά και ολόκληρα νησιά από άμμο! Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλη βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας. Το πάρκο αυτό έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και αποτελεί το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Αφρικής, ένα ορνιθολογικό καταφύγιο έκτασης 120 km2. Ένας τόπος τόσο γνήσιος που νομίζει κανείς ότι δεν πάτησε ποτέ άνθρωπος σ΄ αυτόν… Εδώ η διαμονή μας θα γίνει σε κατασκήνωση, καθώς η περιοχή δεν έχει καταλύματα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΓΚΕΝ
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά πάρκα αποδημητικών πουλιών στον κόσμο κατά την περίοδο του χειμώνα, λόγω των πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά ακτών του. Το απόθεμα βιόσφαιρας στη μαυριτανική ακτή του Ατλαντικού συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες περιοχές φωλιάσματος πουλιών στη Δυτική Αφρική. Εδώ διαχειμάζουν πολλά είδη πτηνών της Ευρώπης και της Ασίας. Είναι επίσης η σημαντικότερη περιοχή αναπαραγωγής για τα πτηνά στην Ατλαντική ακτή και προσφέρει την πλουσιότερη αλιεία στη Δυτική Αφρικανική Ακτή. Θα περιηγηθούμε στα θαλάσσια κανάλια του εθνικού πάρκου με παραδοσιακές βάρκεςγια να ανακαλύψουμε τα νησάκια, να δούμε διάφορες αποικίες αποδημητικών και μη πουλιών (φλαμίνγκος, πελεκάνοι, ερωδιοί, κορμοράνοι κλπ), θαλάσσιες χελώνες, φώκιες, δελφίνια (οι ψαράδες Imraguen πολλές φορές ψαρεύουν με τη βοήθεια δελφινιών) κ.ά., θα γευματίσουμε με φρέσκο ψάρι που θα ψαρέψουμε εμείς και θα το μαγειρέψουμε μέσα στις βάρκες μας. Επιστροφή στην κατασκήνωσή μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΓΚΕΝ - ΝΟΥΑΚΣΟΤ
Μετά το πρωινό μας επιβιβαζόμαστε στα οχήματα 4Χ4 και αναχωρούμε για τη Νουακσότ. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής μας είναι εκτός δρόμου, έχοντες στο πλάι μας τα κύματα του Ατλαντικού ωκεανού! Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 9η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΥΑΚΣΟΤ
Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, η οποία είναι και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Σαχάρας. Το όνομά της στα Βερβερικά σημαίνει "τόπος των ανέμων" και αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως ο επισκέπτης. Ένα μικρό ψαροχώρι των 200 κατοίκων μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, σήμερα είναι μία σύγχρονη αφρικανική πόλη με ένα κράμα αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών! Θα περιηγηθούμε στα δρομάκια της πόλης, θα επισκεφθούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της αλλά και τις υπαίθριες αγορές της. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΥΑΚΣΟΤ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

  1. Πρόκειται για ένα ταξίδι-ειδική αποστολή. Τα καταλύματα σε όλες τις πόλεις δεν ανταποκρίνονται στα Ευρωπαϊκά στάνταρ και ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Μαυριτανία θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Στις πόλεις προτιμούμε η διαμονή να πραγματοποιείται σε καταλύματα τοπικού χρώματος και όχι μεγάλα ξενοδοχεία χωρίς τοπικό χαρακτήρα και χρώμα, με σκοπό ο ταξιδιώτης να έρχεται σε επαφή με τη γνήσια Μαυριτανία.
  2. Θα πρέπει να έχετε μαζί sleepingbag, καθώς πουθενά δεν διατίθενται κλινοσκεπάσματα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την αναχώρηση 12.11

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.990 €

+ 220 €

            

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την αναχώρηση 24.12

Οι τιμές του παρόντος τιμοκαταλόγου είναι τιμές προσφοράς, ισχύουν για έγκαιρες κρατήσεις με προκαταβολή μέχρι και τις 16/11και είναι 150 € έως 300 € ανά ζευγάρι (αναλόγως με το ταξίδι) οικονομικότερες από τις τιμές που θα ισχύουν μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας.

Η προσφορά αυτή ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων, που μπορεί να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία. 

2.190 €

+ 220 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Η εκδρομή πραγματοποιείται ακόμα και με ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων, ΧΩΡΙΣ καμία οικονομική επιβάρυνση.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Καταλύματα πολύ βασικών ανέσεων και κατασκηνώσεις
  • Πλήρης Διατροφή καθημερινά (πρωινό, γεύμα, δείπνο)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων 590 ευρω, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων (590 €).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.