Skip to main content

Σενεγάλη Εξωτικές Παραλίες Πάσχα

Δυνατότητα Επίσκεψης & Διαν/σης στη Γκάμπια (Μπανγιούλ)!

Αναχώρηση: 03.05     10 Ημέρες

 Ένα ταξίδι, που θα μας δώσει την ευκαιρία για ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Οι αποικιακές πόλεις, οι υποσαχάριες, οι λίμνες, τα ποτάμια, τα νησιά, οι αγορές, η επαφή με φυλές και πάνω απ΄ όλα η μαγευτική ατμόσφαιρα της Αφρικανικής γης, θα μας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Η Σενεγάλη είναι γνωστή για τις πολλές φυσικές της καλλονές, το υπέροχο τροπικό της κλίμα και την πλούσια μουσική της κουλτούρα.

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο και πτήση για Μαδρίτη. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινό ελεύθερο στη Μαδρίτη. Για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής ξενάγησης της πόλης. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ (Νησί Γκορέ)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το νησί Γκορέ, η ιστορία του οποίου δεν τιμά διόλου το δυτικό πολιτισμό μας: από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυρίως οι Άγγλοι δουλέμποροι μετέφεραν καραβάνια ιθαγενών στην Αμερική και τους πουλούσαν σε μεγαλοϊδιοκτήτες για να τους εκμεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαμβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου ως το τέλος του 19ου αιώνα πολλά εκατομμύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιμο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστημα. Στο νησί αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλεμπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό, Θα επισκεφθούμε το "Σπίτι των σκλάβων", όπου συνωστίζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν το σκληρό δρόμο για το Νέο Κόσμο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το νησί χαρακτηρίστηκε από την Unesco τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς. Επιστροφή στο Ντακάρ. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ντακαρ - ΡΟΖ ΛΙΜΝΗ - ΣΕΝ ΛΟΥΙ

Πρωινή αναχώρηση για τη Λακ Ρέτμπα ή Ροζ λίμνη που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση. Είναι περίφημη για το ροζ χρώμα που παίρνει από το φως του ήλιου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού τερματισμός του ράλι Παρίσι – Ντακάρ γινόταν μέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγάκια γύρω από τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε γραφικά χωριουδάκια και τους ντόπιους να μαζεύουν αλάτι μέσα από αυτή. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σεν Λούι, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας, αλλά και την πόλη των Εθνικών Πάρκων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5ηΗΜΕΡΑ:σενλουι(Langue de Barbarie National Park)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τον Εθνικό Δρυμό LanguedeBarbarie, ένα πλούσιο και ευαίσθητο οικοσύστημα, ένας συνδυασμός από αιωνόβια δάση, ποτάμια, και αμμόλοφους. Πρόκειται επίσης για ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο και ως εκ τούτου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλη ποικιλία από προστατευόμενα είδη τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σεν Λούι. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην αποικιακή πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: σεν λουι - τουμπακουτα

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Τουμπακούτα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γκάμπια. Η περιοχή αυτή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ - ΣΑΛΙ (Παραλίες Ατλαντικού)

Σήμερα το πρωί θα επιβιβαστούμε στις πιρόγες για μια πλωτή βόλτα στον ποταμό Σαλούμ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε σε μικρά νησάκια. Μετά το τέλος της βόλτας μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Σάλι, που αποτελεί το κυρίως παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ (Παραλίες Ατλαντικού)***

Ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση, κολύμπι, βόλτες ή ψώνια. Διανυκτέρευση.

*** Δυνατότητα αντικατάστασης της συγκεκριμένης ημέρας με εκδρομή και διανυκτέρευση στη Μπανγιούλ της Γκάμπιας, όπως περιγράφεται παρακάτω:

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ - ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ (ΓΚΑΜΠΙΑ)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Γκάμπιας, τη Μπανγιούλ, μέσω μιας χαρακτηριστικής διαδρομής από χωριά Αφρικανικών φυλών. Η Γκάμπια είναι μια χώρα που απλώνεται γύρω από τον ομώνυμο ποταμό, μια λωρίδα γης 300 χιλιομέτρων που βρίσκεται χωμένη μέσα στη Σενεγάλη. Η μετάβαση γίνεται οδικώς μέχρι το λιμάνι της Μπάρρα και από εκεί με φέρυ θα περάσουμε στη Μπανγιούλ. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, που αποτελεί μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες του κόσμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ (ή ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ) - ΝΤΑΚΑΡ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα επιστρέψουμε οδικώς στο Ντακάρ. Περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης και τις τυπικές Αφρικάνικες αγορές. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 31/03/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

1.099 € το άτομο σε δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 340 €

 

Εκδρομή & 1 Διανυκτέρευση στη Γκάμπια (αφαιρείται 1 Διανυκτέρευση από το Σάλι)

+ 140 €κατ’ άτομο

 

(απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων)

 

 

Προαιρετική ξενάγηση πόλης στη Μαδρίτη: + 40 €

(Ελάχιστη συμμετοχή 12 άτομα)

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* superior & 4* (από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή). Στη Μαδρίτη ξενοδοχείο (ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας)
  • Ημιδιατροφή στη Σενεγάλη (Το δείπνο της πρώτης ημέρας, λόγω άφιξης της πτήσης στο Ντακάρ αργά το βράδυ, μεταφέρεται την τελευταία ημέρα πριν την αναχώρηση). Στη Μαδρίτη μόνο πρωινό.
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 599 ΕΥΡΩ: Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Για την είσοδο στη Γκάμπια απαιτείται βίζα, η οποία εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά με κόστος περίπου 20 €

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.