Skip to main content

Σενεγάλη (Γκάµπια) Καλοκαίρι 2016 από 1499,00

Σαφάρι & Εξωτικές Παραλίες
Με ∆υνατότητα Επίσκεψης και ∆ιανυκτέρευσης στην Γκάµπια (Μπανγιούλ)

Αναχωρήσεις: 17,31.05, 14,28.06, 12,26.07, 09,23.08, 06,20.09, 11,25.10, 15,29.11, 06.12
11 Ηµέρες

 

  • Επίσκεψη στο νησί Γκορέ Σαφάρι στο πάρκο Μπάντια
  • Βαρκάδα στο πάρκο “Langue de Barbarie” Βόλτα στη λίµνη Λακ Ρέτµπα
  • Η Σενεγάλη είναι γνωστή για τις πολλές φυσικές της καλλονές, το υπέροχο τροπικό της κλίµα και την πλούσια µουσική της κουλτούρα. ∆ύσκολα σε ένα ταξίδι συλλέγει κανείς τόσες διαφορετικές εµπειρίες: Από τη µια η µυρωδιά της τροπικής βλάστησης κατά τη διάρκεια των σαφάρι και από την άλλη ο απόηχος του δουλεµπορίου των προηγούµενων αιώνων που αιωρείται στο νησί Γκορέ… Μοναδικά τοπία και εικόνες: αποικιακές πόλεις µε έντονα χρώµατα, υποσαχάριες λίµνες, ποτάµια, νησιά, τοπικές υπαίθριες αγορές συνθέτουν ένα ζωντανό και πολύχρωµο παζλ. Η γνωριµία µας µε τους χαµογελαστούς ντόπιους και πάνω απ΄ όλα η µαγευτική ατµόσφαιρα της Αφρικανικής γης, θα µας αφήσουν ανεξίτηλες αναµνήσεις.

HIGHLIGHTS

  • Εξερευνήστε το Ντακάρ µε το νησί Γκορέ και τις τυπικές αφρικανικές αγορές του
  • Αναζητείστε βίσωνες, γαζέλες, αντιλόπες, καµηλοπαρδάλεις, πιθηκάκια, ρινόκερους, κροκόδειλους στο πάρκο Μπάντια
  • Κάντε βαρκάδα στο πάρκο Langue de Barbarie µε τα πλούσια δάση και τους χρυσούς αµµόλοφους
  • Κάντε βόλτα µε τα ειδικά διαµορφωµένα φορτηγά στην παράξενη Ροζ Λίµνη Ρέτµπα
  • Πλεύστε µε πιρόγα στον ποταµό Σαλούµ Ανακαλύψτε το Σεν Λούι, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό µουσείο της αποικιοκρατίας Αποδράστε στην πρωτεύουσα της Γκάµπιας, τη Μπανγιούλ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΤΑΚΑΡ

Συγκέντρωση στo αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ - ΣΑΛΙ (Παραλίες Ατλαντικού)

Πρωινή άφιξη στο Ντακάρ και οδική αναχώρηση για το πανέµορφο Σάλι, που αποτελεί το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Το απόγευµα θα µεταβούµε στην παραλία Mbour, όπου θα δούµε τους ψαράδες να επιστρέφουν µε τις βάρκες φορτωµένες µε τη "συγκοµιδή" της ηµέρας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ - ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΤΙΑ, ΣΑΦΑΡΙ - ΣΑΛΙ

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για το πάρκο Μπάντια, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να κάνουµε ένα σαφάρι και να δούµε διάφορα είδη ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως αντιλόπες, γαζέλες, µαϊµούδες, καµηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, κροκόδειλους, ζέβρες, νεροβούβαλους, στρουθοκαµήλους κ.ά., καθώς και πολλά είδη πουλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας και χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ - ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ ή ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ (ΓΚΑΜΠΙΑ) ***

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Τουµπακούτα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα µε την Γκάµπια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
*** ∆υνατότητα αντικατάστασης της συγκεκριµένης ηµέρας µε εκδροµή και διανυκτέρευση στην Μπανγιούλ της Γκάµπιας, όπως περιγράφεται παρακάτω:
Η Γκάµπια είναι µια χώρα που απλώνεται γύρω από τον οµώνυµο ποταµό, µια λωρίδα γης 300 χιλιοµέτρων που βρίσκεται χωµένη µέσα στην Σενεγάλη. Η µετάβασή µας γίνεται οδικώς µέχρι το λιµάνι της Μπάρρα, απ΄ όπου µε φέρυ περνάµε στην Μπανγιούλ, µια από τις µικρότερες πρωτεύουσες του κόσµου. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων την Αψίδα 22, σύµβολο του καθεστώτος, την τοπική αγορά κ.ά. και θα φθάσουµε µέχρι την περιοχή της Σερεκούντα στον Ατλαντικό ωκεανό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ - ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ (ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΑΛΟΥΜ)

Επιστροφή από την Γκάµπια στην Τουµπακούτα, όπου µαζί µε το υπόλοιπο γκρουπ θα επιβιβαστούµε στις πιρόγες για µια πλωτή βόλτα στον ποταµό Σαλούµ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταµατήσουµε σε κάποιο από τα µικρά νησάκια µε την πυκνή βλάστηση. Η περιοχή αυτή είναι µοναδικής φυσικής οµορφιάς και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ - ΣΕΝ ΛΟΥΙ

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για το Σεν Λούι, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό µουσείο της αποικιοκρατίας και ταυτόχρονα η πόλη των Εθνικών Πάρκων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ (Ξενάγηση, Langue de Barbarie National Park)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουµε την περίφηµη γέφυρα Φέιντερµπ - το σήµα κατατεθέν της πόλης - και θα δούµε πολλά κτήρια αποικιακού ρυθµού που φανερώνουν την παρουσία των Γάλλων στην χώρα, όπως την Καθολική εκκλησία, το παλιό Κυβερνείο και το χαρακτηριστικό ξενοδοχείο "Post", στο οποίο κατέλυαν τα πληρώµατα των αεροπλάνων µε την αλληλογραφία πριν διασχίσουν τον Ατλαντικό ωκεανό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για τη Langue de Barbarie, ένα πλούσιο και ευαίσθητο οικοσύστηµα, ένας συνδυασµός από αιωνόβια δάση, ποτάµια και αµµόλοφους. Πρόκειται επίσης για ένα από τα µεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσµο και ως εκ τούτου (αν είµαστε τυχεροί) θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε µεγάλη ποικιλία από προστατευόµενα είδη τους κατά τη διάρκεια της βόλτας µας µε τις πιρόγες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας στο Σεν Λούι. ∆ιανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ - ΡΟΖ ΛΙΜΝΗ - ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για την Λακ Ρέτµπα ή Ροζ Λίµνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αµµόλοφους και αφρικανική βλάστηση. Είναι περίφηµη για το ροζ χρώµα που παίρνει από το φως του ήλιου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Η περιοχή είναι παγκοσµίως γνωστή, αφού ο τερµατισµός του ράλι Παρίσι-Ντακάρ γινόταν µέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα µε ειδικά διαµορφωµένα οχήµατα γύρω από τη λίµνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε τους ντόπιους να µαζεύουν αλάτι µέσα από αυτή. Συνεχίζουµε για την πρωτεύουσα και την πιο διάσηµη πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ (Ξενάγηση)

Το Ντακάρ, που θεωρείται από πολλούς "το Παρίσι της ∆υτικής Αφρικής", ήταν µέχρι το 1957 µια ασήµαντη κωµόπολη, η οποία αναπτύχθηκε µε ταχύτατους ρυθµούς µετά την ανεξαρτησία της χώρας και την ανακήρυξή του σε πρωτεύουσα. Κατά τη σηµερινή περιήγησή µας στην πόλη θα δούµε µεταξύ άλλων την πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης µε το προεδρικό µέγαρο και τις τοπικές αγορές, όπου θα ανακαλύψουµε την καθηµερινότητα της αφρικάνικης ζωής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ - ΝΗΣΙ ΓΚΟΡΕ - ΝΤΑΚΑΡ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Γκορέ, η ιστορία του οποίου δεν τιµά διόλου τον δυτικό πολιτισµό: από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυρίως οι Άγγλοι δουλέµποροι µετέφεραν καραβάνια ιθαγενών στην Αµερική και τους πουλούσαν σε µεγαλοϊδιοκτήτες για να τους εκµεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαµβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου ως το τέλος του 19ου αι. πολλά εκατοµµύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιµο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστηµα. Στο νησί Γκορέ αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλεµπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό. Θα επισκεφθούµε το "Σπίτι των Σκλάβων", όπου συνωστίζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν τον σκληρό δρόµο για τον Νέο Κόσµο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το νησί Γκορέ χαρακτηρίστηκε τόπος παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Επιστροφή στο Ντακάρ και αποχαιρετιστήριο δείπνο. Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην βραδινή πτήση επιστροφής, µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
1.499 €                             + 400 €
Επέκταση στην Γκάµπια  +150 € κατ’ άτοµο


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης
  • ∆ιανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* sup. & 4* (από τα καλύτερα διαθέσιµα στην κάθε περιοχή. Θα πρέπει να τονίσουµε ότι εκτός από την πρωτεύουσα Ντακάρ και το τουριστικό θέρετρο Σάλι, στην υπόλοιπη χώρα η τουριστική υποδοµή δεν είναι ανεπτυγµένη)
  • Ηµιδιατροφή καθηµερινά Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι, βαρκάδες, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Τοπικός ξεναγός Έµπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, βίζα, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690 €
  • Για την είσοδο στην Γκάµπια απαιτείται βίζα, η οποία εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά µε κόστος περίπου 30 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούµε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συµβούλου (πωλητή), µε τον οποίο έχετε συνοµιλήσει
  • Χωρίς την άµεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα µπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαµβάνει στα προγράµµατά του. Αν δεν έχετε e-mail, µπορείτε να προσκοµίσετε µια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία µας.
  • Κράτηση γίνεται µόνο µε τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση µε ταχυδροµικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συµπεριλάβετε και άλλα άτοµα στην κράτησή σας, θα πρέπει να µας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται µόνο µε κατάθεση της προκαταβολής.