Skip to main content

ΟΥΓΚΑΝΤΑ-Ρουάντα Στην Καρδιά της Αφρικής Καλοκαίρι 2016 από 3290,00

Γορίλες στην ομίχλη
Σαφάρι Γκορίλα & χιμπατζήδων

Αναχωρήσεις: 23.06, 21.07, 25.08, 22.09, 26.10, 17.11, 01.12
11 Ημέρες


Μια από τις πιο γοητευτικές χώρες της άγνωστης Αφρικανικής Ηπείρου, η Ουγκάντα ξεδιπλώνεται στα πόδια σας σαν ένα καταπράσινο χαλί. Η χώρα αυτή φέρει µέχρι σήµερα τη σφραγίδα του άγνωστου και της παρθένας φύσης. Σε αυτόν τον τόπο αισθάνεται κανείς εξερευνητής σαν τους παλιούς, για τους οποίους διαβάζαµε στα βιβλία µας. Τα χρώµατα του ηλιοβασιλέµατος εδώ είναι διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο τόπο στη γη! Έντονο κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο έρχονται σε αντίθεση µε την πλούσια, καταπράσινη βλάστηση αυτού του τόπου και δηµιουργούν µία τέτοια γαλήνη, σχεδόν ονειρική… Ο ταξιδιώτης αποκτά µια άλλη µατιά, µια άλλη σκέψη, µια διαφορετική και ουδόλως τουριστική προσέγγιση … Αναζητώντας στην οµίχλη έναν από τους κοντινότερους συγγενείς µας, τον ορεσίβιο γορίλα, θα φθάσουµε στην Ουγκάντα, το "µαργαριτάρι της Αφρικής", όπως την αποκάλεσε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Πέρα από την Αφρική, επιστρέφοντας στην απόλυτη φύση, θα επανεύρουµε σε αυτό το ταξίδι το νόηµα της λησµονιάς και της συγχώρεσης, όπως διατείνονται οι κάτοικοί της. Ένας τόπος µαγευτικός, µοναδικός και κυρίως αγνός, που σας περιµένει για να σας εντυπωσιάσει…

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΜΠΑΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, την Καµπάλα, στην οποία φθάνουµε την επόµενη ηµέρα. Η ονοµασία της χώρας σηµαίνει "Γη των Γκάντα". Η Ουγκάντα έγινε ανεξάρτητο κράτος στις 19 Οκτωβρίου του 1962, παραµένοντας ωστόσο µέλος της Βρετανικής κοινοπολιτείας. Η χώρα, η οποία διασχίζεται στο νότιο τµήµα της από τον Ισηµερινό, βρίσκεται στην καρδιά της αφρικανικής ηπείρου, στη ζώνη των πηγών του Νείλου και απέχει περισσότερα από 850 χιλιόµετρα από την πλησιέστερη ακτή στον ωκεανό, την ακτή της Κένυας. Αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ένα υψίπεδο, το οποίο εκτείνεται στα βόρεια της λίµνης Βικτώριας, ανάµεσα σε δύο διακλαδώσεις του µεγάλου ανατολικού αφρικανικού ρήγµατος.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΜΠΑΛΑ - ΤΖΙΝΤΖΑ, ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Άφιξη στην Καµπάλα, που βρίσκεται κοντά στη λίµνη Βικτώρια και είναι κτισµένη πάνω σε επτά λόφους. Κατά τη διάρκεια της σηµερινής περιήγησής µας στην πόλη θα δούµε µεταξύ άλλων τους βασιλικούς τάφους Kasubi, το µουσείο, την αγορά Nakasero, το Κολέγιο Μακεφέρε, το κυριότερο πνευµατικό κέντρο της κεντρικής Αφρικής κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για την Τζίντζα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιοµέτρων από την Καµπάλα, στις όχθες της λίµνης Βικτώρια, κοντά στις πηγές του Νείλου, του σηµείου δηλαδή από το οποίο η υδάτινη µάζα της λίµνης ξεκινά το ταξίδι της για τη Μεσόγειο. Φθάνοντας, θα επισκεφθούµε τον πρώτο από τους αµέτρητους καταρράκτες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΙΝΤΖΑ - ΦΟΡΤΠΟΤΑΛ - ΚΙΜΠΑΛΕ

Με µια µεγάλη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα διαδροµή, µε φαντασµαγορική εναλλαγή τοπίων από τη ζούγκλα στη στέπα, θα διασχίσουµε την Ουγκάντα για να φθάσουµε στο Φορτποτάλ (Fortpotal), όπου θα σταθµεύσουµε για να απολαύσουµε τις οµορφιές αυτού αγνού ακόµα τόπου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούµε προς το Εθνικό πάρκο Κιµπάλε. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΙΜΠΑΛΕ (ΣΑΦΑΡΙ ΧΙΜΠΑΤΖΗ∆ΩΝ) - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Το Εθνικό Πάρκο Κιµπάλε είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αφρικής για σαφάρι χιµπατζήδων. Με το σαφάρι µας στο πάρκο αυτό θα δούµε πολλές λίµνες και άγρια ζώα, όπως λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ιπποπόταµους, κροκόδειλους, θα αναζητήσουµε λευκούς και µαύρους πίθηκους και κυρίως χιµπατζήδες, οι οποίοι θα µας εντυπωσιάσουν µε το έξυπνο βλέµµα τους και τις ανθρώπινες κινήσεις τους. Μετά από την απολαυστική εξόρµησή µας στη ζούγκλα, θα κατευθυνθούµε προς το νότιο τµήµα του πάρκου της Βασίλισσας Ελισάβετ (Queen Elizabeth) που ονοµάζεται Ισάσα 
(Ishasha) και όπου φθάνοντας αργά το απόγευµα, θα επιδοθούµε σε ένα σαφάρι υπό το φως του ηλιοβασιλέµατος. Στη συνέχεια θα οδηγηθούµε στο κατάλυµα, όπου θα διανυκτερεύσουµε.

5η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ - ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΖΙΝΓΚΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουµε για το σαφάρι µας και θα προσπαθήσουµε να δούµε τα ιδιαίτερα είδη ζώων, αλλά και τη χλωρίδα της περιοχής! Το απόγευµα θα κάνουµε µία κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνγκα, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε τους νεροβούβαλους, τους ιπποπόταµους, τα ιδιαίτερα είδη πουλιών και άλλα ζώα που ξεκουράζονται στις όχθες του ποταµού. Επιστροφή στο κατάλυµά µας. ∆ιανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ - ΣΑΦΑΡΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ - ΙΣΑΣΑ - ΠΑΡΚΟ BWINDI

Πρωινή αναχώρηση για ένα σαφάρι που στόχο θα έχει να συναντήσουµε τα περίφηµα "αναρριχώµενα λιοντάρια", τα λιοντάρια δηλαδή που σκαρφαλώνουν σε δένδρα (tree-climbing lions). Αναχώρηση για το πάρκο Bwindi , ένα "οικολογικό νησί" στα πλούσια ηφαιστειακά εδάφη και ο παράδεισος για εκείνους που τους αρέσει η παρατήρηση πουλιών.
Επίσης, εδώ βρίσκουν καταφύγιο µερικοί από τους ορεσίβιους γορίλες. Η περιοχή είναι εκπληκτική και καταπράσινη, µε αποτέλεσµα πολλοί να αναφέρονται στο τοπίο αυτό µε το όνοµα "Μικρή Ελβετία". Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΚΟ BWINDI - ΣΑΦΑΡΙ ΓΟΡΙΛΩΝ - ΠΑΡΚΟ BWINDI, ΦΥΛΗ ΠΥΓΜΑΙΩΝ ΜΑΤΟΥΑ

Πρωινή έγερση µε στόχο την αναζήτηση ορεσίβιων γοριλών - είναι εκπληκτικό να σκεφθεί κανείς ότι µόλις 650 από τα πλάσµατα αυτά υπάρχουν πλέον στον πλανήτη µας. Μετά από την απολαυστική εξόρµησή µας στη ζούγκλα θα επισκεφθούµε έναν οικισµό των αυτοχθόνων πυγµαίων Μπατούα. Οι Μπατούα ήταν τροφοσυλλέκτες-κυνηγοί και το δάσος ήταν για αιώνες το σπίτι τους. Κάποιοι ανθρωπολόγοι υπολογίζουν ότι οι φυλές των πυγµαίων, όπως οι Μπατούα, ζούσαν στα ισηµερινά δάση της Αφρικής εδώ και 60.000 χρόνια. Αν και έχουν ασπαστεί τον χριστιανισµό, προσπαθούν να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και τα έθιµά τους και να προσαρµοστούν στις νέες συνθήκες, που προέκυψαν µετά την αποµάκρυνσή τους από το δάσος, όταν αυτό ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο. Επιστροφή στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΚΟ BWINDI - ΛΙΜΝΗ ΚΙΒΟΥ

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για τα σύνορα µε τη Ρουάντα και µε τελικό µας προορισµό τη λίµνη Κίβου (Κivu), στην ευρύτερη περιοχή της οποίας θα διανυκτερεύσουµε. Η λίµνη Κίβου, µε έκταση 2.700 τετραγωνικά χιλιόµετρα, βρίσκεται στα σύνορα της Ρουάντα µε τη Λαϊκή ∆ηµοκρατία του Κονγκό, στους πρόποδες ηφαιστείων και πάνω από το ρήγµα της Ανατολικής Αφρικής, σε µια περιοχή µε έντονη γεωλογική δραστηριότητα.

9η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΚΙΒΟΥ - ΚΙΓΚΑΛΙ

Πρωινό ελεύθερο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το Κιγκάλι, την πρωτεύουσα της Ρουάντα από το 1962, όταν η χώρα ανακήρυξε την ανεξαρτησία της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΓΚΑΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Κιγκάλι είναι χτισµένο στις όχθες του ποταµού Ρουγκάνουα. Η πόλη ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της γερµανικής αποικιακής περιόδου, κατά το διάστηµα 1890-1917 και αναπτύχθηκε ταχύτατα. Μελανή σελίδα στην ιστορία της αποτελούν οι σφαγές που έγιναν εκεί την εποχή του εµφυλίου πολέµου, το 1994. Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε τα σηµαντικότερα αξιοθέατά της, µεταξύ των οποίων και το Κέντρο Μνήµης της Γενοκτονίας. Το 1994, το αποκορύφωµα των εµφύλιων εχθροπραξιών µεταξύ των ιθαγενών Τούτσι και Χούτου είχε σαν αποτέλεσµα τη γενοκτονία περίπου 850.000 Τούτσι. Σφαγιάστηκε το 20% του πληθυσµού της χώρας και στη µνήµη των θυµάτων, στη 10η επέτειο της γενοκτονίας, δηµιουργήθηκε το Μνηµείο Κιγκάλι. Στο µουσείο υπάρχουν τρεις µόνιµες συλλογές, εκ των οποίων η µία επικεντρώνεται σε γενοκτονίες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσµο. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο και θα επιβιβαστούµε στην πτήση µας για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σε απλά lodge & ξενοδοχεία
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY        
3.290 €                            +880 €
Σε πολύ καλά ξενοδοχεία & lodge από τα καλύτερα διαθέσιµα                
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
4.090 €                          +1.080 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό Ξενοδοχεία 4*, 5* και Lodge
  • Πλήρης διατροφή στα Πάρκα, Ηµιδιατροφή την πρώτη και την τελευταία νύχτα Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδροµές, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Τοπικός ξεναγός Έµπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλος καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.).
    Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούµε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συµβούλου (πωλητή), µε τον οποίο έχετε συνοµιλήσει
  • Χωρίς την άµεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα µπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαµβάνει στα προγράµµατά του. Αν δεν έχετε e-mail, µπορείτε να προσκοµίσετε µια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία µας.
  • Κράτηση γίνεται µόνο µε τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση µε ταχυδροµικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συµπεριλάβετε και άλλα άτοµα στην κράτησή σας, θα πρέπει να µας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται µόνο µε κατάθεση της προκαταβολής.