Skip to main content

Βόρεια Κένυα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013

Ειδική αποστολή στη Βόρεια Κένυα
Φυλές Τουρκάνα, Σαμπούρου, Ελ Μόλο, Ρεντίλε, Μποράνα, Κόνσο
Αναζητώντας τα ίχνη του πρώτου ανθρώπου
Λίμνη Τουρκάνα
Αναχώρηση: 24.12 - 9 Ημέρες - ΑΠΟ 1690 ΕΥΡΩ

Ίσως κάποιοι από εσάς έχουν ακούσει για τη "Θάλασσα από νεφρίτη" σαν ένα μυθικό τόπο, βγαλμένο από τα πιο αρχαία παραμύθια! Εκπληκτικές αποχρώσεις του πράσινου δίνουν στη λίμνη το όνομά της: "TheJadeSea= Θάλασσα Νεφρίτης". Εξήμισι χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα φιλοξενούν την πολυπληθέστερη πάνω στη Γη μεμονωμένη αποικία κροκοδείλων, των λεγόμενων "κροκοδείλων του Νείλου", μερικοί εκ των οποίων αγγίζουν μεγέθη ρεκόρ.
Η Λίμνη Τουρκάνα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της ερήμου στον κόσμο και εκτείνεται μέχρι τα σύνορα της Κένυας με την Αιθιοπία, σε ένα περιβάλλον από ηφαιστειακό πέτρωμα και …τι άλλο; Έρημο... και δέκα ντόπιες φυλές προστάτες ενός από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Ανατολικής Αφρικής. Ένα ταξίδι ειδική αποστολή… που δεν απευθύνεται σε αρχάριους εξερευνητές… Μια διαφορετική εμπειρία σας περιμένει!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΝΑΓΙΑΧΟΥΡΟΥΡΟΥ - ΜΑΡΑΛΑΛ
Άφιξη στο Ναϊρόμπι, την παγκόσμια πρωτεύουσα των σαφάρι, τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, τη νεότερη, την πιο μοντέρνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ενδιαφέρουσα και πολύβουη, πνιγμένη στις μπουκαμβίλιες, την ονομάζουν "Πόλη του ήλιου" ή "Πόλη των λουλουδιών". Με την άφιξή μας θα αναχωρήσουμε για τη πόλη Μαραλάλ, την ανεπίσημη πρωτεύουσα της φυλής των Σαμπούρου. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τη Ναγιαχουρούρου, όπου θα κάνουμε μία σύντομη περιήγηση στους καταρράκτες Τόμσον. Άφιξη στην κατασκήνωσή μας και τακτοποίηση στη σκηνή μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΛΑΛ - ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ
Πρωινή αναχώρηση για τη Λίμνη Τουρκάνα και την κοντινή πόλη Λογιανγκλάνι. Η λίμνη Τουρκάνα (Turkana), γνωστή παλαιότερα ως Λίμνη Ροδόλφου, είναι μεγάλη λίμνη της Αφρικής. Βρίσκεται στην Κένυα, με το βόρειο άκρο της στην Αιθιοπία. Η μέση έκτασή της φθάνει τα 6.405 km2 και είναι η μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο μέσα σε έρημο και η μεγαλύτερη αλκαλική λίμνη της γης. Εκεί βρίσκονται οι παραδοσιακές καλύβες των ιθαγενών, οι οποίες αποτελούν το κατάλληλο μέρος για να ξεκουραστούμε και να δροσιστούμε. Απολαύστε τη δύση του ήλιου σε αυτό το μαγικό τόπο. Διανυκτέρευση στην κατασκήνωσή μας, που βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ
Αφού απολαύσουμε μια φαντασμαγορική ανατολή του ηλίου και μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τα χωριά της φυλής Ελ Μόλο και της φυλής Ρεντίλε, κοντά στη Λογιανγκλάνι. Αργότερα θα επισκεφθούμε το Μουσείο της ερήμου στις ακτές της Λίμνης Τουρκάνα και θα παρακολουθήσουμε μία διάλεξη για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εθνικών κοινοτήτων της περιοχής. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, που κάθε μέρα σε αυτόν τον μαγικό τόπο είναι διαφορετικό. Επιστροφή στη σκηνή μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την κοντινότερη υπαίθρια αγορά με τα ιδιαίτερα παραδοσιακά περίτεχνα αντικείμενα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε χειροποίητα παραδοσιακά είδη, μουσικά όργανα, υφάσματα και είδη ρουχισμού, κοσμήματα, διάφορα διακοσμητικά ακόμα και είδη κυνηγιού! Το απόγευμα ξεκινά επίσημα και το Φεστιβάλ με παρουσίαση εθίμων, παραδόσεων, χορών, μουσικής μέχρι και παρασκευής φαρμάκων από τις δέκα φυλές της περιοχής. Λίγο πριν τη λήξη του Φεστιβάλ, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και διαγωνισμό πάλης αλλά και ένα τουρνουά "μπάο". Το "μπάο" είναι ένα από τα αρχαιότερα επιτραπέζια παιχνίδια και έχει διασωθεί μέσω των αφρικανικών παραδόσεως. Το παραδοσιακό αυτό επιτραπέζιο παιχνίδι παίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Κένυας, της Τανζανίας, των Κομορών, του Μαλάουι, καθώς επίσης και μερικών περιοχών του Κονγκό και του Μπουρούντι. Το "μπάο" είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, απαιτεί πολύπλοκη και βαθιά στρατηγική σκέψη. Οι καλοί παίχτες χαίρουν ιδιαιτέρου σεβασμού στις τοπικές αφρικανικές κοινωνίες. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΤΟΥΡΚΑΝΑ - ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ
Νωρίς σήμερα το πρωί θα παρακολουθήσουμε έναν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και "εναλλακτικό" θα λέγαμε αγώνα ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα στις ακτές της λίμνης Τουρκάνα και θα αναχωρήσουμε για τη Μαρσαμπίτ. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε έναν εντυπωσιακό κρατήρα ηφαιστείου, που οι ντόπιοι ονομάζουν "Γκοφς". Τακτοποίηση στην κατασκήνωσή μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ - ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή Σαμπούρου. Κατά τη διαδρομή μας θα απολαύσουμε το γεύμα μας και φθάνοντας στο Εθνικό Πάρκο Σαμπούρου θα αναχωρήσουμε για ένα μοναδικό απογευματινό σαφάρι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν στο πάρκο αυτό, όπως λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, ζέβρες, αγριογούρουνα, τσίτες, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκαμήλους και αγέλες γκνού. Επιστροφή στην όμορφή και ειδυλλιακή μας κατασκήνωση, καθώς οι σκηνές μας βρίσκονται κάτω από ψηλά υδρόβια δέντρα με μακριά κλαδιά. Απολαύστε ένα δροσερό ντους και ηρεμήστε ακούγοντας το θρόισμα των δέντρων. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ
Πρωινή αναχώρηση για το Ναϊρόμπι, με μια διαδρομή μέσω της ορεινής περιοχής της Κένυας. Γεύμα κατά τη διαδρομή μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΑΘΗΝΑ
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και επιβιβαζόμαστε στην πτήση μας για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

24.12

1.690 €

+ 80 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Η εκδρομή πραγματοποιείται ακόμα και με ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων, ΧΩΡΙΣ καμία οικονομική επιβάρυνση.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 Σημαντικές Παρατηρήσεις

  • Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και δη χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά.
  • Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι.

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε κατασκηνώσεις, στο Ναϊρόμπι διαμονή σε ξενοδοχείο 5*
  • Πλήρης διατροφή καθημερινά
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. (570 €)
  • Βίζα Κένυας: 50 δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται επί τόπου κατά την είσοδο στη χώρα)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.