Skip to main content

Κένυα: Σαφάρι, Μομπάσα, Ναϊρόμπι, Λίμνες Νακούρου και Ναϊβάσα, Μασάι Μάρα Χριστουγεννα και καθε Μηνα εως Μαρτιο'17 απο 2390

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ
Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική». Μια περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα, στις πανέμορφες λίμνες της Κένυας -Μασάι Μάρα, Νακούρου και Ναϊβάσα- και στις δύο σημαντικότερες πόλεις της - την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, διάσημο παραθεριστικό θέρετρο που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού, τη Μομπάσα- θα μας προσφέρει θαυμάσιες εικόνες της αφρικανικής γης και των ανθρώπων της.

Αναχωρήσεις 20/12, 10/1, 24/1, 2/2, 9/2, 16/2, 23/2, 3/3, 10/3, 17/3, 24/3

Η Κένυα μπορεί να αποτελέσει μια καλή εισαγωγή στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς αποτελεί την πιο οργανωμένη από τις όμορες χώρες και το ταξίδι σε αυτήν είναι αρκετά πιο προσιτό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.
Τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως τα πολύ καλά lodges στο σαφάρι, ο εμπλουτισμός των ξεναγήσεων στο Ναϊρόμπι και στη Μομπάσα, αλλά και η αεροπορική μετάβαση από και προς τη Μομπάσα συνθέτουν ένα ξεχωριστό ταξίδι και έναν άνετο και ευχάριστο συνδυασμό φωτογραφικού σαφάρι και εξωτικών παραλιών στις ανατολικές ακτές της Αφρικής, στη γη των Σουαχίλι στον Ινδικό Ωκεανό.

 

  • Θαυμάστε τα ροζ φλαμίνγκο στη Λίμνη Νακούρου.
  • Αναζητήστε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, τσίτες, αγέλες γκνου, αντιλόπες, ρινόκερους και άλλα άγρια ζώα κατά το σαφάρι σας στο Μασάι Μάρα.
  • Επισκεφτείτε το πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι.
  • Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη της Μομπάσα με την αραβική συνοικία και το φρούριο των Πορτογάλων.
  • Χαλαρώστε στις εξωτικές παραλίες με τις κάτασπρες αμμουδιές κάτω από τον καυτό ήλιο ή στη σκιά ενός φοίνικα στη Μομπάσα.
  • Ζήστε το μύθο της Αφρικής στην Κένυα!

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, τη νεότερη, την πιο μοντέρνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ & ΝΑΪΒΑΣΑ

Άφιξη στο Ναϊρόμπι και οδική αναχώρηση για τη Λίμνη Νακούρου, που φιλοξενεί περισσότερα από 400 είδη ορνιθοπανίδας, ανάμεσα στα οποία και τα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο. Περιήγηση στην περιοχή και αναχώρηση για το lodge, που βρίσκεται στην περιοχή της Λίμνης Ναϊβάσα. Διανυκτέρευση σε λοτζ στη Ναϊβάσα.


3η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΒΑΣΑ - ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΦΑΡΙ)

Σήμερα επισκεπτόμαστε ένα από τα πλουσιότερα πάρκα της Κένυας, το Μασάι Μάρα. Η διαδρομή μας μέσα από την περιοχή των Μασάι θα μας μείνει αξέχαστη. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής ζούγκλας σε ρυθμούς τελείως διαφορετικούς από τους δικούς μας. Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν στο πάρκο αυτό. Διανυκτέρευση στο lodge.


4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Εφοδιαστείτε με καπέλο, φωτογραφικές μηχανές και πολλά φιλμ. Θα αναζητήσουμε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, ζέβρες, αγριογούρουνα, τσίτες, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκαμήλους και αγέλες γκνου. Διανυκτέρευση σε lodge.


5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΝΑΪΒΑΣΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Ναϊρόμπι. Άφιξη στην πολύβουη μητρόπολη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση


6η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΜΟΜΠΑΣΑ

Περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον αρχαιολογικό της μουσείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


7η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ

Το 1498 αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Μομπάσα ο Βάσκο ντα Γκάμα, κατευθυνόμενος προς τις Ανατολικές Ινδίες. Εν συνεχεία οι Πορτογάλοι τη λεηλάτησαν και εγκατέστησαν εδώ την πρωτεύουσα των εδαφών που είχαν κατακτήσει. Το 1698 κατελήφθη από τους Άραβες ύστερα από μια μακρόχρονη πολιορκία, κατόπιν περιήλθε στην κυριαρχία των σουλτάνων της Μάσκατ (1793) και αργότερα των σουλτάνων της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 κατακτήθηκε από την Αγγλική Εταιρία των Ανατολικών Ινδιών και το 1895 έγινε πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής Αφρικής. Δύο ολόκληρες ημέρες στη διάθεσή σας για να απολαύσετε ώρες ξεγνοιασιάς στις όμορφες παραλίες της περιοχής. Χαρείτε τη θάλασσα και τα μαγευτικά τοπία με τους τεράστιους φοίνικες. Υποκύψτε στην επιμονή των πλανόδιων πωλητών της παραλίας και αγοράστε εντυπωσιακά πολύχρωμα παρεό για σας και τους φίλους σας. Χαλαρώστε και απολαύστε τα κοκτέιλ σας. Ζήστε το μύθο της Αφρικής!


9η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ (ΕΠΕΚΤΑΣΗ) - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Σύντομη πρωινή περιήγηση στην παλιά πόλη της Μομπάσα με την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας στο Ναϊρόμπι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


10η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΤΙΜΕΣ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 20/12/2016 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€

Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού

- Double Room 2390 €    740 € φόροι
- Single Room 2970 €      740 € φόροι

 

  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 10/1/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/1/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 2/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 9/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/2/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 3/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 10/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€
  • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/3/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2390€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία, 4*sup στη Μομπάσα, 5* στο Ναϊρόμπι και lodges πολυτελείας στα σαφάρι.
  • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, all inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, μόνο πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μομπάσα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά .


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 740 €.
  • Βίζα Κένυας: 50 δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται επιτόπου κατά την είσοδο στη χώρα).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και δη χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά
  • Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι